• aslında köşeye sıkışmış eylemcilere yakın mesafeden tazyikli su sıkmak olacaktı, bugün 1 mayıs gösterileri sırasında meydana gelmiş olaydır. yakın mesafeden sıkılan tazyikli su sonucunda eylemcilerden biri kafasını duvara çarpıp beyin kanaması bile geçirebilirmiş.

    buradan izleyebilirsiniz
  • görüntüleri karşılaştırdığımızda, iktidarın dediğini yapmayan, ona göre hareket etmeyen insanların aslında bir toplama kampında yaşadığını gösteren çaresizliğin sahneleri. herkes bir bedel ödüyor. kimi böyle sıkıştırılarak, kimi hapislerde çürüyerek, kimi fikrini söyleme, yoksa atarım içeri muamelesi görerek, kimi de kürsüde dövülerek.
  • yıl 2013..marsa ilk insan kolonisi gönderilme hazırlıklarına başlandı.

    ortadoğuda ise üzerine bir ünüforma geçirilmiş insan, belkide aynı sokakta yaşadığı insana zulm ediyor.
  • videoda trt minbüsünün ön camındaki fitil çıkıyor.

    gidin arabanızın ön cam fitilini elinizle sökmeye çalışın, sonra bunu sadece suyla yapmak için nasıl bir tazyik gerektiğini düşünün, sonra o suyun başınıza sıkıldığını düşünün. bu kadar.
  • savaşta yapılsa savaş suçu olacak harekettir. görüntüler komik gelebilir ama kesinlikle buna yapmak ve desteklemek için insan dışı varlık olmak gerek.
  • tazyikli suya maruz kalacağını bile bile eylemci olmak var bir de..
    bir fikri savunmak, bir direnç göstermek, bir hak talep etmek bukadar gaddarca karşılanmamalı..
  • bu polislere polis okulunda ne öğrettiklerini sorgulamama neden olan eylem. vicdan ve merhamet duygularını hangi eşikte terk ediyorlar, cidden merak ediyorum.
  • bazılarının eylemci bazılarının bayramcı olduğu insanlar grubuna sorgusuz sualsiz yapılandır.

    ama işin komik ve polislerin ezikliğini gösteren asıl olay şudur:
    böyle eylemlerde bilmem nerelerde toplu haldelerken esip gürleyen polisimize, hemen yan sokakta bıçaklı olay var deyin bakalım, bakalım nasıl topuk topuk uzuyor. olay bitip de milletin inleme sesleri ortalığa yayılınca cengaver gibi gelir ama, yiğidim benim. yakışır abime.
  • günü en iyi özetleyen olaydır. ufak bir önlemle kutlamalar taksim'de yapılabilecekken buna yanaşmamak, üstüne üstlük ulaşımı tüm istanbulluları etkileyebilecek kadar daha önce görülmemiş şekilde kısıtlamalar, şehir dışından bu güne özel yüzlerce polis yığdırılması ve 10 kişilik marjinal gruplara bile yüksek sayıda polisin sert müdahale etmesi. bunların hiçbirisinin mantığı yok. her gün birçok uygulamaya kızıyoruz, örneğin içki yasağı, ama o kısıtlamayı bile belli bir kesimin din hassasiyetine bağlayıp özgürlükler açısından tartışabiliyoruz. ama önümüzde geçen seneki 1 mayıs gibi güzel bir kutlama örneği varken bu sene böyle bir yola başvurulması sola karşı hiçbir zaman dinmeyen ve dinmeyecek olan salt öfke ve intikam duygusundan başka bir şeye bağlanamaz. işte bu içimizi acıtan. geçen sene kutlamalara kürt oluşumları damga vurmuştu. belki ilk defa o kadar geniş söz hakkına sahip olmuşlardı türkiye tarihinde. devletin kürtler üzerinden çıkarları mıydı geçen senenin nedeni? şimdi devlet amacına ulaşınca tekrar mı vatan haini ilan edildi sol? bu soruların cevabını hepimiz biliyoruz aslında. solun mücadelesi asla meşrulaşmadı bu ülkede, yalnızca kullanıldı. aslında bir bakıma devlete teşekkür etmek gerekiyor, solun üzerine su sıkıp onları tatlı rüyalardan uyandırdığı için (!)
  • eline joystiği alan orospu çocuğunun kendini carmageddon oynadığını sanmasıdır.
hesabın var mı? giriş yap