• ters köşe olmaya alışmış bünyelerin sınavı.bir nevi vicious circle.

    #13735391
  • zorluk derecesi baımından bu zamana kadar yapılan en zor kamu personeli seçme sınavı olacaktır. malumunuz her geçen yıl bir üst sınırı zorladığından mütevellit tahmin etmek pekte zor değil aslında.
  • lisans mezunlarına yönelik olanı 10 ve 11 temmuz 2010 tarihlerinde yapılacak olup, bu sınava 10 ila 21 mayıs 2010 tarihleri arasında başvuru alınacaktır. ortaöğretim / önlisans mezunlarına yönelik 2010 kpss sınavı ise 26 eylül 2010 tarihinde yapılacak olup, bu sınava ise 31.05.2010- 02.07.2010 tarihleri arasında başvuru alınacaktır.
  • yaklaşık 4 aydır günde en az 7 saat civarı çalışarak emek verdiğim, geriye kalan 6 ayda bu zamanı daha da artırarak alınteri vermekten çekinmeyeceğim sınav. kesinlikle hafife alınmaması gereken sınav. polis olmamak için götümü yırtıyorum afedersin!
  • tanıdığım her on kişiden dokuzu bu sınava girecek. sadece tanıdıklarım değil nereye gitsem elinde kpss kitaplı gençler görüyorum. kimi mezun olur olmaz niyetlenmiş bu sınava, kimi özel sektörde çalışmış sonra dönmüş devlet kapısına, kimileri işsizlik çekmiş birkaç sene sonra başlamış kpss'ye çalışmaya. kişiler farklı, hikayeler aynı kısacası. belki kolaya kaçmak olarak değerlendiriliyor devlet memurluğu ama her iki yılda bir kriz ayağına yatan ensesi kalın patronlar yüzünden hayatını alt üst etmektense, akşam yastığa başını koyduğunda rahat bir şekilde uyumak, kazanılacak üç beş kuruştan çok daha ağır basıyor sanırım. bir de kime sorsam "bu sene çok memur alımı olacakmış, hem seçim de var seneye" diyorlar.

    ha bir de eskiden dolmuşta, otobüste öss için test çözenler olurdu. bu sene test çözen kimi görsem bakıyorum kpss yazıyor test kağıdında, kitabında. sanırım bunlar o öss gençliği.
  • özellikle bu sene a kadroya bir çok kurum eleman alacaktır. o yüzden başvurular çok fazla olacak. hele ki ekonomik krizden sonra çoğu mezun memuriyete yönelmekte. ben ve benim gibi bir çok işsiz şu sıralar bu sınava milli kütüphanede hazırlanmaktadır.
  • sinav tarihi: 10 - 11 temmuz 2010
    sinava basvuru tarihleri: 10 - 21 mayis 2010

    (bkz: aglamak istiyorum)
  • bu sınava girecek öğretmen adaylarının aşağıdaki linki incelemeleri ve gerekirse dosyanın çıktısını almaları faydalarına olacaktır. sorulan sorular bu seneki eğitim bilimleri soruları hakkında az da olsa ipucu vermektedir.

    http://www.osym.gov.tr/…=14_03_2010_sts1_egtbil.pdf

    ayrıca sınavdan sonra ösym şöyle bir açıklama da yapmıştır:

    14.03.2010 tarihinde uygulanan yök seviye tespit sınavı’nın (1. aşama), öğretmenlik meslek bilgisi testindeki 72. sorunun doğru cevabının d olarak bildirilmesine rağmen birden fazla doğru cevabının bulunduğu anlaşılmıştır.

    bu sorunun, söz konusu teste cevap veren adaylar tarafından doğru cevaplandığı kabul edilerek değerlendirme yapılmıştır.

    kamuoyuna duyurulur.
  • hayatın vazgeçilmezi kpss.oturumlarına girer ayrı ayrı günlerde oturur oturur gelirsin...
    tüm 2010 adaylarına iyi oturmalar.
  • tüm oturumlara girecek adaylardan osym tamı tamına 95 tl istemektedir. evet 95 tl.
hesabın var mı? giriş yap