• trey edward shults'un yazıp yönettiği 2015 yapımı aile draması.

    imdb sayfası

    rottentomatoes'da top critics'ten aldığı %100 not nedeniyle dikkatimi çekmişti.
  • kamera açıları ve atmosferi etkileyici bir film. az biraz rahatsız edici. çok gerçekçi ve oldukça başarılı. izleyiniz.
  • kısa metraj olması gereken bir film uzun metraj çekilirse ne olur dersi niyetine izlenilebilir.
  • çok başarılı ve rahatsız edici bir film. delirmiş ya da delirtilmiş bir kadının uzun süre sonra akrabalarını ziyarete gidişi ve sonrasında yaşanan çatışmaları çok gerçekçi bir biçimde işleyişi.
  • aile denen şeyin en gereksiz ve insanın başına gelebilecek en büyük problem olduğunu iyi anlatıyor. kadın o depresif hali çok iyi yansıtıyor.
  • akşam yemeğine hazırlanan hindinin tüm süreçleri, hikayeyi çok güzel özetliyor.
    tüm özeni, çabayı, iğrençlikleri, beklentileri ve finali ile.
    başarılı bir aile draması. nazikçe içinize salınan bir gerginlik var ki, tüm sıkıntıyı başarılı bir şekilde hissetmenizi sağlıyor.
  • "bir sıkıntıya düştüğünüz zaman size el uzatmayacak olan, hatta tepenize bastıracak ve bundan keyif alacak olan her zaman yakınlarınızdır" anafikirli trey edward shults filmi.

    beni etkiledi film. izlerken geçmişte kalmış aile akraba açmazlarımı düşündüm. bir yanınızla aile + akrabalar tarafından sevgi ve onay beklerken, diğer tarafınızla sizi usul usul zehirlediklerini anlıyorsunuz. akrabalar cehennemdir ve krisha bu konuya çok güzel bir özet çekmiş. krisha'nın gülümsemeye çalışırken aslında hepsine küfretmek istediği ekrandan o kadar başarılı geçmiş ki cidden, bir anda kendinizi onun yaşına ışınlanmış ve akrabalarla bir eve thanksgiving türevi bir toplaşma yüzünden tıkılmış buluyorsunuz. krisha'nın ailesiyle olan kopuk bağı, yanlış birini seçmesi ve onun yüzünden kendine güvenli alan bulamamış olması, kardeşinin gevşek ağızlı kocasının suçlamaları, kız kardeşinin "seni seviyoruz ve değer veriyoruz" iddialarının altındaki sahtekarlık; hatta krisha'nın içinde bulunduğu bocalamayı izlemekten ve ona büyüklenmekten keyif almaları.
    bir kuşak aile büyüklerim bu tip boğuşmaları çok yaşadılar, hala yaşıyorlar ve ben bu zincirden çıkmakla ne iyi yaptığımı anlıyorum.

    filmde ailesiyle kesinlikle bir araya gelmek istemediği halde kendisini buna zorlayan yaşlı bir kadının dramı çok net işlenmiş. kendisinin de dile getirdiği şekilde, "ben iyiydim. ben sağlıklıydım. ama bu aileye girince bir şey oluyor. ben zayıf halkayım değil mi."

    sen zayıf halka değilsin krisha'cım, ailenin üzerinden prim kastığı, ego kastığı, belli ki seni hafife alarak kendilerini parlak göstermeye çalıştıkları, sana kendini yetersiz hissettirerek kendilerini şişirdikleri, sadece farklı olanmışsın. her ailede vardır, içlerinde biri farklıdır, farklı düşünür ve farklı konuşur, onların hedeflerinden farklı bir yol tutturur; ama ona kendisini ucube gibi hissettirirler, kendi aşağılık komplekslerinden dolayı. burada ucube gibi hissettirilen kişinin seçme şansı vardır, aileyi terk etmek yahut umutsuzca "kendisini görmeleri"ni beklemeye devam etmek.

    ailenden vaktinde kurtulsaymışsın, kendini onaylamayı, öz sevgiyi daha erken keşfederdin ve başın sıkıştığında bile yardım alamadığın o richard türevi sevgili veya dostlardan da hiçbir beklentin olmazdı, yerine yeni bağlar kurardın. o aile müsveddelerinden erken kurtulmak en mühimi.

    ben etkilendim filmden şahsen. izlenmelik derin bir film, krisha'ya empati yaparken bir solukta bitiyor.
  • 2015 yapımı trey edward shults'un yönettiği bir dram filmi. krisha, 60 yaşına kadar kalıplara sığamayan; anne, evlat, kardeş olarak rolünü red ederek yaşamış bir kadın. bir aile yemeğine, yaptıklarından pişman olarak katılır; kabul görebilmek ve değiştiğini gösterebilmek için.

    en son aile kavramını brave new world kitabını okuduğumda bu kadar sorgulamıştım. toplumun en temel taşı ailede bile, tıpkı sosyo-ekonomik sistemde olduğu gibi, görevini yerine getirmezsen dışlanırsın. çalışmazsan, vergini ödemezsen aç kalırsın; iyi bir ebeveyn olmazsan, hayırlı bir evlat olmazsan sevgisiz ve yalnız kalırsın. toplumun her bir katmanı sistematik, önceden belirlenmiş kurallara dayalı; aile bile.
  • ailenin "black sheep" 'i krisha... herkesin ailesinde olan, dışlanmış o kişi. ben teyzemi gördüm mesela, hüzünlendim...çekimi ve editlemesi enteresan bu film bence enfes bir karakter filmi çünkü öyle ayrıntılar var ki. bundan sonrası spoiler olabilir.

    gazı bitmiş çakmağıyla sigara yakmaya çalışması, o paspal giyim tarzı, hurda arabasının bozuk navigasyonu yüzünden şükran günü etkinliğine geç kalması, eskimiş rengi atmış bavulu, içinden saçılan binbir türlü eşya ve bulunduğu aile ortamına bir türlü uyum sağlayamayan krisha. bütün sohbetleri ve kahkahaları duvar arkalarından, tezgah aralarından dinlemeye çalışıyor. çoktan bırakıp gittiği bu ortamdan kaçıp sığınmaya çalıştığı kişi de telefonlarını açmıyor ve en sonunda krisha deliriyor.

    krisha'nın bir zamanlar çekip gidip, kimseye faydası olmamasının, bir ailenin yabancısı olmasının tek suçlusu kendisi mi? hiç sanmıyorum, neler yaşadı acaba...
hesabın var mı? giriş yap