• genelde profesyonel eller (bildiğin kuaför) tarafından boyanmadığı zaman aka aka yeşilimsi, tuhaf bir renge dönebilen saç rengi. doğal olanı ise candır.
  • aynı anda hem seksi hem de bebeksi yapılabilen saç rengi
  • ilk başlarda saçımdaki kızıllığı ne kadar boyarsam boyayayım yok edemiyordum. lakin bu renge uzun yıllar boyayınca artık saçım da alıştı heralde. kızıldan eser yok. yeşile yakın bir renge dönüyor. ya da laz müteahitler boyanın malzemesini çaldı sözlük. bilmiyorum.
  • bugünlerde kadınların en çok sahip olmak istedigi saç renklerinden. evde deneyip de hala kızıllık ya da dorelik sorunu yaşayanlar boyamadan sonra 2 3 hafta mavi şampuan kullandıklarında bu sorun ortadan kalkıyor. ya da hazırladığınız boyanın içine fındık boyutunda mavi boya ekleyebilirsiniz.
  • ülkemizde çoğunlukla açık küllü kahve ile karıştırılan saç rengi. ama küllü bir ton olduğu için normalde olduğundan koyu görünür, özellikle kamera ve kapalı ortamlarda. gerçek tonu gün ışığında ortaya çıkar. gri-yeşil kırçılları vardır, ender olarak da altın-kızıl yansımaları olabilir. güzeldir, bu saç rengine doğal olarak sahip olanlar fildişi(tam beyaz değil ama açık buğday da değil), ya da soğuk alt tonlu açık buğday tenlidir. açık sarı ve sıcak buğday tenlilerin uzak durması gereken renktir, sarı teni daha da sarı gösterir.
  • iki gün önce sonsuza kadar vedalaştığım saç rengi.

    kendi doğal saç renginiz değilse, (küçük bir istisna payı bırakırsak) neredeyse %90 tutmayan renktir. ha gidip janjanlı bir kuaföre 1000 (bin) küsür lira bayılırsınız, güç bela terif edip kuaförün küllü kumral rengi tutturmasını sağlarsınız nihayet, ama peki sonuç??
    sonuç; 1 ay sonra turunculaşan ya da yeşile çalan saçlar :(

    2 yıldır saçlarımı küllü kumrala boyuyordum ama giderek sarı, daha sarı ve nihayet daha daha sarı oldu. palette 8.1 ve 8.0 renklerini karıştırıp boyadım 2 yıl boyunca. başlarda çok güzel tuttu. resmen evde küllü kumral rengini tutturdum diye seviniyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş. renk giderek saçma sapan sarı- turuncu bir tona kaydı ve sürekli açılmaya devam etti. kuaför fobim olduğu için kesim dışında hiçbir şey için gitmiyorum kuaföre. neredeyse tüm kuaförlük işlerimi kendim yapmayı öğrendim. gitmediğim için de başlarda saç rengimin saçma sapan bir hale gelmesini kendi beceriksizliğim sandım ama küllü kumral rüyalarıyla kuaföre giden kimi tanıdıysam saçları ellerinde kaldı. böylelikle sorunun bende olmadığını anlamış oldum. iyi ki de gitmedim kuaföre. hiç olmazsa ben saçlarımı yıpratmadan kontrollü açmayı başarmıştım. milletin saçları tiftiğe döndü küllü kumral hayalleri yüzünden.

    peki hiç bu rengi tutturan yok mu? diye soracaklara diyeceğim şu ki başta da belirttiğim için az da olsa tutan var. gün ışığında eğer doğal saçlarınızda sarımsı- yeşilimsi yansımalar varsa rengin kalıcı bir şekilde tutma ihtimali daha yüksek. bununla ilgili de kesin bir şey söyleyemiyorum çünkü tamamen kendi gözlemim. zaten asıl önemli olan rengin tutması değil devamlılığı, daha önce de belirttiğim gibi. sürekli kuaföre gidip cila attırmak gerekiyor renk tutsa bile. gerçekten baş etmesi çok zor ve çoğu kişi pes ediyor bir yerden sonra.

    ben 2 gün önce saçlarımı palette 7.0 koyu kumral rengine boyadım. kahve- koyu bal arası güzel bir renk oldu. açık renk saçlara da tövbeliyim artık. zaten soluk gösteriyor beni. koyu saç daha net bir ifade çiziyor. (kendimi böyle avutuyorum)
  • 20-30 boyama sonrası tutar, beyaz tenede, esmer tenede giden oldukça garip çok güzel bir renktir.
  • çok beyaz tenlileri kırmızı tonlu saça kıyasla (+5 yaş) yaşlı gösterir.
  • doğuştan sahibim. genlerime buradan teşekkür ediyorum ;)
  • doğal saç rengim olup, hiç bir boya ile elde edemediğimdir. işinin ehli kuaförler bir nebze bu tona yaklaşabiliyor ama market boyaları ile asla elde edilemiyor. tecrübeyle sabit ne zaman tercihimi bu yönde kullansam sonunda sarı tandanslı yer yer turuncu hareli tuhaf bir renk elde ediyorum. nitekim en son denediğim küllü kumral bildiğin koyu bakır tadında birşey oldu. çözümünü bilen varsa yeşillendirebilir

    edit:imla
hesabın var mı? giriş yap