• islamın; ırk ve renk ayırt etmeksizin herkesi davet ettiği dolayısı ile kuran-ı kerimin evrensel olması islam inancını yüceltme ve güzelleştirme noktasında harika bir inanç sisteminin işleyişine delalet eder. hz. muhammed (sav)'in bastıra bastıra veda hutbesinde; renklerin, dillerin ve ırkların birbirlerine üstünlüğü yoktur uyarısı bu durumun bu güzelliğin ve güzel mesnetlenmenin işaretidir.

    aslında bu mevzuya tanıma bile gerek yok, inanan, ateist bu ülkede yaşayan her bir birey bunu gayet net söyleyebilir bizimkisi hatırlatma işte.

    ancak olayın sıkıntılı kısmı ise; islam inancına dahil olanların evrensel davranmaktan çok uzak olmasıdır. milliyetçiliği ırkçılığa çok kolayca taşıyabilen ülkem insanının diğer tarafı ise tüm bu sabit üstünlük mevzularına rağmen arap seviciliğe soyunmuş halde görülebiliyor. işin diğer kısmında ise bu inanç sistemini aynı şekilde yorumlamaya çalışıp saçma sapan yorumlar getirerek islamı uç noktalarda kendisine göre yontmaya çalışan güruhu görüyoruz.

    mevzunun en boktan kısmı ise tüm bu güruhların islamın evrenselliğini bir kenara atıp hem islamın emrettiklerini tahrif etmesi hem yok sayması hemde daha aynı inanca sahip olduğu dindaşlarını aşıp inandıkları dinin emrettiği evrenselliğe erişmekten çok uzak olup birbirlerini yemesidir.

    oysa inandıkları evrensel olan dinin evrensel olan kitabını evrensel biçimde temsil edebilsinler falandı.
hesabın var mı? giriş yap