• okuma gereği bile duymadım . belli birşey var ki bu devlettte yaşayan herkes devletin kölesidir . kürtlerin vergileri daha mı az , batıda benzin 1 lira mı , orada ötv yok mu , orada saltanat yok mu
  • sırf ekonomik üretimden yola çıkılarak varılamayacak analiz. daha 19. yüzyıl bitmeden osmanlı imparatorluğu'nun kşi başına düşen geliri en yüksek bölgeleri haritalarında da benzer durumlar sözkonusu.

    türkiye cumhuriyeti'nden bambaşka bir rejimle, ekonomik vizyonla ve bambaşka bir ortamda hayatını sürdüren ülkenin de en gelişmiş yerleri istanbul ve çevresi, izmir ve çevresi, beyrut ve çevresi, adana ve çevresi gibi belirli gelişme bölgeleriydi, gerisinde değil sanayi devrimi anlamında, osmanlı imparatorluğu'nun geri kalmış ortamına göre bile pek bir üretim yoktu.
    ha devralınan bu mirasın üzerine ne yapılmıştır neden yapılmıştır ayrı bir konu da buradan oraya varılmaz.
  • "sistematik yoksullasmaya mahkum edilmis" derken yazar ne kastettigini daha iyi aciklarsa belki ciddiye alip okuyabilecegimiz iddiadir. turkiye cumhuriyeti oncesinde kurdistan zenginlikten tasan, herseyi bol mekandi da tc caldi mi nedir olay? eger diyorsan ki yeterli yatirim yapilmadi o konuda tartisabiliriz. cogu konuda yatirim yapilmaya calisildi aslinda (90'lara kadar turkiye tarihinin en pahali projesi olan gap bunun bir ornegidir) fakat okumus kesimi bir turlu oraya gitmeye ikna edemedi tc orasi gercek. zaten pkk yuzunden de yapilan yatirim batidaki masrafinin 5 kati oluyor malum surekli is makineleri yakildigindan. haliyle nefretiniz gozunuzu kor etmesin, bir soluklanin ve objektif olarak olaylari yorumlamaya calisin.
  • kardeşlerimi üzecek olan sorudur. lakin madem sorulmuş biraz irdelemek gerekiyor.

    bir çocuk sahibi çerkes bir babayım. ikinci çocuğum allah izin verirse ocak ayında dünyaya gelecek ve inşallah bu iki evladıma sağlıklı bir gelecek sağlamak için yaşayıp gideceğiz. beş, sekiz, on yada daha fazla çocuk dünyaya getirmek gibi bir düşüncemiz yok, çünkü o kadar çok çocuğa (ailemizin şu anki maddi, manevi durumu ile) sağlıklı bir gelecek sunabileceğimize inanmıyoruz. istiyoruz ki iki evladımız alacakları eğitim ve çeşitli imkanlarla başarılı, üretken insanlar olsunlar.

    kimse köle değil aslında ama türkiye'nin adaletsiz ve işçiyi korumayan düzeni yüzünden insanlar köle gibi karın tokluğuna çalışmak zorunda kalıyor. kimi aileler gelecek imkanı sunamayacakları on çocuk yaparak çocuklarını bu kölelik düzeninin kucağına atıyorlar.

    söz konusu soruya biraz da bu çerçeveden bakmak gerek fikrimce.
  • - kürt şehirlerinde 4-8 bin oy arası 1 mv, türk nüfusun yaşadığı kentlerde ise 50 - 70 bin oy 1 mv çıkartmaktadır.
    - türk nüfusun yaşadığı kentlerde üretilen katma değerin 3 çeyreği hazineye aktarılmakta, 1 çeyrek kent için kullanılmakta, kürt nüfusun yaşadığı kentlerde ise bunun tersi yaşanmakta, üretilen katma değerin 3 katı hazineden yardım gelmektedir.
    haliyle pozitif ayrımcılığa uğrayan taraf kürtlerdir.
  • eksik soru. kürtler kürt toprak ağalarının kölesidir. kürtlere kürtler kadar zarar vermiş bir ikinci ırk, pkk ve hdp ile de içli dışlı olan bu ağaların verdiği zararın yarısını bile vermemiş olmakla birlikte, türklerden gördüğü zararların da sebebi olmuştur.
  • kardeşimiz olmayı hakedenler kardeşimiz, yahudi'nin maşası olup bizi ısıranlar kölemiz değil köpeğimiz dahi olamaz.
  • cevabı kenesidir olan sual.
  • (bkz: bacanağı)
hesabın var mı? giriş yap