• uzun zamandır kullandığım ve birkaç kutu bitirdiğim yüz yıkama jeli.
    yüz yıkama jeli aradığınızda her yerde karşınıza bu çıkar, en çok önerilen ve kullanılan ürünlerden biri sanırım.
    ben yağlı/karma ve problemli bir cilde sahip olduğum için önce sebamed veya o dönem ne kullanıyorsam sabun ile yüzümü yıkadıktan sonra, asıl temizlemeyi bununla yapıyorum.
    cildi iyi temizliyor, yağlanmayı dengeliyor.
    aktif sivilceler veya siyah noktalar üzerinde ise ciddi bir etkisini göremedim, ama bu konuda asıl etki gösterecek ürünün de zaten temizleme jeli olduğunu düşünmüyorum.
    peş peşe kullandığım için cildimin alıştığını düşündüğümden, farklı ne kullanabilirim diye çok araştırdım, avene ve bioderma arasında kaldım ama sanırım yine effaclar'dan şaşmayacağım.

    edit: gelen mesajlar üzerine yanlış bilgi vermemek adına baktım, içeriğinde içerik listesinin sonlarında phenoxyethanol diye bir alkol türevi var. birkaç içerik de yüksek sayılabilecek derecede komedonejik.
    bioderma sebium serisinin jelinin de tester'ını aldım, ikisini karşılaştıracağım.
  • herşeyin en pahalısindan, markalisindan aldım da ne oldu? yüzüm çarşamba pazarına döndü.simdi yüzümü sadece su ile yıkayıp sabah akşam nemlendiriyor um.gunes kremi temizleyiciler, peeling ,hepsini bıraktım ve rahat ettim.
  • yağlanma sorunu olanlara birebir, çok iyi temizlediğini düşünüyorum, içeriği fena değil. cildiniz kuru ise bir iki mercimek tanesi büyüklüğünde temiz avuç içinize sıkıp köpürene kadar yüzünüze masaj yapın krem veya makyaj malzemesi kalıntısını mıknatıs gibi çektiğini düşünüyorum. cildim kuru bir cilt ilk haftalar göz altımda aşırı kuruma ve hatta kuruluktan kanama yaptı, bol bol sıkayım da iyice temizlesin demeyin ve çok suratınızda bekletmeyin..
  • effaclar duo(+) ile birlikte 6 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullandım. yüzüm ve dudak altımda devasa deri sıyrığı oluştu. deri sıyrığı dediğime bakmayın, internette deri yüzülmesi ile ilgili bir şeyler okurken buna deri sıyrığı dendiğini öğrendim. yüzümde şu an 3 farklı tonda renk oluştu. bunun için doktora gittim; hametan krem yazdı, eczaneden satın alırken bununla birlikte kantaron yağı da kullansam sakıncası olur mu diye sordum, kantaron yağı kullanacaksan buna gerek yok deyip kremi geri aldı. sonra aktara gittim kantaron yağı almaya o da kantaron yağı ve aloe vera yağından bir karışım yapıverdi. 1 gündür bu karışımı kullanıyorum, faydası olursa bunun için ekleme yapacağım.

    30 yaşımdayım ben, en son 15-17'li yaşlarımda ergenlik sivilcesi için yüzüme bir şeyler sürmüştüm, o zamanlarda da bu şeylerin cildime faydadan çok zarar verdiğini düşünüp kullanmayı bırakmıştım. 10 yıldan fazla bir zamandır nemlendirici krem dahi kullanmıyorum ve ne sivilcem var ne de izlerim. traş sonrası sadece vazelin sürüp bırakıyorum o kadar.
    şimdi içinde bulunduğum belaya da bir güneş kremi sebep oldu. ekşi'de güneş kremi yorumlarını okurken la roche posay diye bir şeyin varlığından haberdar oldum. bende iyice bakınma hastalığı var buna da iyice bakınırken güneş kremi ile birlikte effaclar jel&effaclar duo(+) satın aldım. hatta ben bunları niye aldım deyip siparişi iptal etmeyi düşünürken siparişimin kargolandığı mesajını aldım. almışken kullanayım dedim ve kullandım. yemin ederim sırf para verdim diye kullandım şu lanet şeyi. siparişi iptal etmeyi düşünmeyi 5-10 dakika önce becerebilseydim şu an bu belaya bulaşmamış olacaktım.
  • ikinci kutuya başladığım ve oldukça memnun olduğum temizleyici. yağlı bir cildim var. bu jel ile yıkadığımda cildim 12 saate kadar kuru kalıyor. iyi de temizlediğini düşünüyorum. bende herhangi bir sivilcelenme ya da aşırı soyulma da yapmadı. fiyatı ise orta-yüksek seviyede. ama 300 ya da 400 ml olan kutusu o kadar bereketli ki verdiğiniz paranın karşılığını alıyorsunuz.
  • arkadaş nasıl bir uzmanlık alanıdır bu. neredeyse bir tam sayfa yazmış biri. atom parçacıklarını mı yazdınız.
    bir jel hakkında o kadar ne yazılabilir.
    hayretler içindeyim.
  • (bkz: aknetrent) kullandığım dönemde doktorumun tavsiyesi üzerine 400ml şişesini ve effaclar duo+ 40ml kremini alarak tanıştığım cilt ürünleri. bu jelin iyi yönü yukarıda girilen entrylerde de olduğu gibi gerçekten uzun süre gidiyor olması. her gün günde 1 kere bu jel ile yüzümü temizledim ve neredeyse 8 ay kullandım. yağlı ve tedavi gördüğüm için daha da hassaslaşan cildime ilk aylarda çok iyi gelse de zamanla cildimin kızarmasına ve daha da hassaslaşmasına sebep oldu. bunun cilt tipimin değişmesiyle de alakalı olduğunu düşündüğüm için bu ürüne tam anlamıyla iyi ya da kötü diyemiyorum. fakat "tekrar alır mısın iintothewild?" şeklinde bir soru bana yöneltilecek olsaydı, cevabım hayır olurdu.
    kreme gelecek olursak kelimenin tam anlamıyla rezalet. sürdüğünüz anda cildinizin yanmaya başladığını hissediyorsunuz ve cildiniz kızarıyor. ürünün gereksiz pahalı olduğu yetmiyormuş gibi 40ml olduğu için uzun süre kullanma şansınız pek yok. bu sebepler dolayısıyla tekrar almayacağım ürünler listesine kremi de yazıyorum, üzgünüm.
  • bir süredir kullandığım ve şu an için memnun olduğum yüz yıkama jelidir.çok fazla yağlanan bir cilde sahibim ama bu jel ile yıkadıktan sonra cildim daha az yağlanmaya ve daha az akneye eğilimli olmaya başladı.ilk birkaç gün cildi kurutup gerginlik hissi veriyor ancak bu da zamanla geçiyor.
  • doktorun tavsiyesi üzerine 400 ml şişesini aldım. (fiyatı 200 tl bu arada) bilmiyorum belki de benim cildimden dolayı böyle bir yaşadım ama anlamsız şekilde yüzümde ufak ufak kızarıklıklar oluşmaya başladı. ya kullanırken çok sürüyorum veya bende bir sorun var. şu ana kadar çok etkisini göremedim, yüzümdeki kalıntılarda çok da değişen bir şey yok.

    edit: entry'i gireli yaklaşık 1 ay olmuş. kızarıklıklar artık oluşmuyor, yüzümdeki kalıntılarda az da olsa azalma mevcut. başlarda yüzümü yakar gibi oluyordu ama şimdi daha rahatım.

    edit 2: şişeyi bitirdim doktor artık kullanma dedi. başlarda yüzümdeki çukurlara ve kalıntılara derman oldu ama sonradan ufak ufak gene çıkmaya başladılar. ben pek bir sonuç alamadım kendisinden ama büyük ihtimal benim cildime pek uymadığından dolayıdır.
  • karma ve hassas ciltler için hiç düşünmeden önereceğim, effaclar duo(+)'la kombinasyonu pürüzsüz bir görünüm elde etmenize yardımcı olacak yüz temizleme jelidir.

    kızarıklar ve izler için etkisini ilk bir yıl içerisinde düzenli kullanımla gözlemleyebilirsiniz. son yıllardaki hızlı fiyat artışı üzse de, aynı segmentteki ürünleri deneyimleyip her defasında yeniden döndüğüm ürün olmuştur.
hesabın var mı? giriş yap