• amerika'da işlenen nefret suçlarından birinin kurbanı. 1915'te linç edilerek öldürüldü. atlanta'da bir kalem fabrikasının yahudi kökenli müdürüydü. fabrikada çalışan 13 yaşındaki mary phagan adlı işçi kıza tecavüz ve öldürmek suçundan tutuklandı. juri'nin kararı, o tarihte amerika'daki kültürel çatışmayı, eğitimli kuzeyli sanayicilerin, güney'de fazla güç kazanarak, bölgenin ahlaki ve kültürel değerlerini tehdit etmesi yönünde bir kanı olduğunu yansıtmaktaydı. ölüm cezası, müebbet hapise çevrilince, leo frank hapisten kaçırıldı ve kendilerine mary phagan şovalyeleri adını veren, içlerinde senatörün oğlu, eski vali, çeşitli avukatlar ve savcının da bulunduğu bir grup tarafından linç edildi. amerika'da linç edilen tek yahudi kökenli abd vatandaşıdır. linci gerçekleştiren gruptan bir kısmı ku klux klan ın yeniden canlandırılması için çalıştı. leo frank'in giysilerinden yırtılmış parçalar, hatıra eşyası olarak satıldı. leo frank'in hikayesi they won't forget -1937 yapımı bu filmde leo frank hristiyan olarak canlandırılmıştı- , the murder of mary phagan -ki burada kevin spacey, jack lemmon oynamıştı- gibi filmlerde de anlatıldı.
  • 17 ağustos 1915'te ölmüştür. 1908 yılında lucille selig ile evlenmiştir.
  • yüzde yüz ve tartışmasız bir şekilde suçlu olduğu halde enternasyonal yahudi tarafından suçsuz ilan edilen katil.

    4 üyesi yahudi olan 16 kişilik jürinin tamamı leo frank'i suçlu bulmuştur. suçu gariban bir zenciye atmaya çalışsa da bunu kimse yutmamıştır.

    leo frank'in alavere dalavere ile hapisten çıkarılacağını anlayan halk, hapishane duvarlarını yıkarak bu katili kaçırmış ve linç etmiştir.

    zencilerin sürekli linç edilip ağaçlara asıldığı amerika'nın güneyinde eğer önyargıyla karşılaşacak biri varsa, bunun toplumda saygın yeri olan bir fabrika müdürü olmayacağı çok açık. halkın en ufak bir şüphesi olsa linç edilen, zenci fabrika bekçisi olurdu.

    bu olaydan sonra, yahudi'yi eleştirenleri antisemitizm, ırkçılık gibi yaftalarla susturmayı görev edinen adl kurulmuştur. leo frank suçsuz ilan edilerek adına fimler çekilmiş ve broadway oyunları sahnelenmiştir.

    bu olay, yahudi'nin kendi doğrularını, gerçeklikten ne kadar uzak da olsa , goyim'e nasıl dikte ettiğini göstermesidir.

    dikkate değer hususlardan biri de bu olayın pesach bayramına rast gelmesidir.
  • olayın 4 panellik tyrone'lu dindu nuffin'li özeti için:

    görsel
  • pedofili ve katil bir orospu evladıdır. siyonistler bunu masumlar apartmanı safiye'ye yıkatsalar aklayamazlar. orospu evladı demiş miydim?
hesabın var mı? giriş yap