• tr. haydi cesikayı ölesiye korkutalım!

    1971 yapımı amerikan korku filmi. yönetmeni john d. hancock. başrollerde, mariclare costello, zohra lampert, barton heyman ve kevin o'connor rol alıyor.

    jessica yaşadığı psikolojik bir rahatsızlık nedeniyle 6 aylık bir tedavi süreci yaşar ardından iyileşir. ancak new york'taki şehir hayatının eşini olumsuz etkilemekte olduğunu düşünen duncan flarmoni orkestrasındaki görevinden ayrılır. çift yanlarına yakın bir arkadaşları olan woody'yi de alarak kasabada satın aldıkları bir eve yerleşirler. planları kır hayatının dinginliğinde çiftçilik yapmak şehrin streslerinden gürültüsünden ve bunların jessica'nın ruh hali üzerinde yaptığı olumsuz etkilerden uzaklaşmaktır.

    daha kasabaya geldikleri andan itibaren ilginç olaylar yaşamaya başlarlar... ancak bu olaylar gerçekten olmakta mıdır yoksa jessica henüz tam olarak iyileşmemiş ve hayaller mi görmektedir bu bilinmez...

    bu klasik eser aynı zamanda stephen king'in de en çok sevdiği korku filmlerinden biridir...
  • gerilmekse, evet kafama sıçayım ki gecenin bu saatinde izlemeye karar verdim. belki bana özeldir bilmiyorum ama bir gün başıma gelmesinden en çok korktuğum şeye, yani kafa içerisinde sesler duymak, fısıltılar duymak ve olmayan şeyleri görmek ve en kötüsü de hangisi gerçek hangisi ilüzyon karar veremeyip bir sağa bir sola koşarak çırpınmayı konu almış bir filmdi. bu yönüyle psikolojik gerilim etkisi de yaratıyordu.

    filmin başında, daha sonra neler görebileceğimize ilişkin ipuçları vardı. örneğin; cenaze arabası ve o arabaya giren gitarın iricesi olan alet (kontrbas olabilir). bu anlamda bu ikilinin filmin en başlarında gösteriliş biçimini beğendim.
  • delilik ve beynindeki seslerle, kafanın içindeki sayıklamalarla ilgili etkili bir film. 70'li yıllar hep güzeldir ve şaşırtır.

    http://sarikent.blogspot.com/…a-inanmayacaklar.html
  • hem yetmişlerin sanki kameraya kadife bir filtre takmış gibi pastel görüntüleri hem de eli yüzü düzgün bir horror filmi olması sebebiyle çok sevdim.

    şahane ismi, zohra lampert'in güzelliği, kalın favoriler, paspal ama şık kıyafetler, yavaş yavaş gaza basıp gerilimi arttıran dengeli ve sizi yormayan ilerleyişi ile horror seven 40 yaş ve üstü kitlenin de bayılacağına eminim. diplerden bir hazine.
  • 71 yapımı piskolojik korku filmi biraz bahsedecek olursak. jessica yakın zamanda bir psikiyatri kurumundan kocasının bakımına bırakılır. çift, hippi arkadaşları woody ile birlikte, jessica'nın iyileşmesine yardımcı olmak için taşrada bir ev satın alır ve orada yaşamaya başlar. ama jessica'nın rahatsızlığı daha da artar.
hesabın var mı? giriş yap