• kütüphane raflarından birinde rastladığım 1992 yılından gelen zamanın çizgili tarihi adlı kitabıyla keşfettiğim, beğendiğim, araştırıp adına hiçbiryerde rastlayamadığım, kısa bir süre sonraysa hayvan'ın sayfalarında tekrar gördüğüm bir çizer sanıyordum kendisini; ta ki hakkında:

    "1968 yılında ankara'da doğdu. ilk ve orta oğrenimini ankara'da tamamladı. 1989 yılında ankara üniversitesi hukuk fakültesi'nden mezun oldu. 1992 yılında yüksek lisans (a.ü. sosyal bilimler enstitüsü), 1998 yılında doktora (hollanda, leiden üniversitesi hukuk fakültesi) çalışmalarını tamamladı. halen a.ü. hukuk fakültesi, anayasa hukuku ana bilim dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 1982-1990 yılları arasında turkish daily news gazetesi'nde günlük karikatürler çizdi. 1992 yılında çizgili günlükleri zamanın çizgili tarihi ismiyle yapı kredi yayınları tarafından yayımladı. çalışmalarını bir süre, aynı isimli köşede, internet ortamında yayımlanan altzine.net dergisinde sürdürdü. son yıllarda karikatür tarihi ve teorisiyle ilgilenmekte."*

    bilgisini görüp de daha önce rastladığım politika, anayasa ve hukuk makaleleri yazarının da aynı kişi olduğunu farkedene dek.

    demek ki salt karikatürist değil hukukçu ve öğretim görevlisi bir insanmış. ne olursa olsun sevilir, takip edilir gibi.
  • "peki gercekten öyle midir?" diye baslayip bir konunun gercekten öyle olup olmadigini, olsa ne olacagini, olmasa ne olacagini da anlatarak, sinifta olusturdugu tartisma ortamiyla ögrencilerine diyalektik yöntemi ögreten ve bana ankara hukuk´ta okumanin gururunu yasatan zat-i muhteremdir.
  • adını duyduğum anda kendine has mimikleri bir bir gözümün önünden geçen saygı duyulası anayasa hukukçusu.özellikle "nasıl yani" dercesine bir yüz ifadesi vardır ki görülmeye değerdir.
  • bir çok öğrencinin dersini kaçırmadan takip ettiği muhteşem ders anlatan anayasa hocası
  • anayasanin ve evrensel hukuk ilkelerinin her gun igfal edildigi bir ulkenin en koklu hukuk fakultesindeki en kidemli anayasa hocasi olarak susmayi tercih eden apolitik anayasa profesoru*.

    entelektuel ve akademik yetkinligini sorgulamiyorum. ama 5-6 yildir yasanan akil almaz hukuksuzluklar karsisinda utanilasi bir tavir sergileyegeldigi gercegini de kimse yadsiyamaz.
  • bundan sonraki üç sene dersime girmeyeceğini bilmenin içime oturduğu ve girmediğim her dersi için derin pişmanlık duyduğum anayasa hocam.ankara hukuka dair birçok şey kaybolup giderken hep var olmasını istediğimiz.pek yetenekli insan.

    (bkz: zamanın çizgili tarihi)
  • ankara hukuk un anayasa hocası. profesör olmasının tek engeli çok genç olan yaşıdır, hollanda da yayımlanmış olan tezinin çok değerli bir kaynak olduğu söylenmektedir. erdal onar la beraber anayasa dersleri veren bu hoca, ders performansı açısından da ondan aşşağı kalmamakta, öğrencileri amfilere toplamaktadır.
  • bizlere sadece 'anayasa hukuku'nu değil hukuka ve dünyaya nasıl bakmamız gerektiğini de öğreten,ankara hukuk'un biricik hocasıdır.bir konuda tek bir görüş yazanlara asla puan vermez;çok okuyup araştırmamızı,bir konunun tüm argümanlarını bilmemizi öğütler.ders çıkışı 'hocam bize şunu açıklar mısınız?' diyenlere açıklamak yerine 'şu kitaplarda vardır okuyunuz,araştırınız.' der.karikatür yeteneğinin yanında güzel de gitar çalar.
  • derslerinin orta yerinde verdiği iki dakika ara süre olarak az gözükse de öğrenciye çok iyi gelmektedir. 1.sınıfta 1982 anayasasının tüm eleştirilerini yapar, zaman zaman çok da derine inmeden tabii. aynı zamanda karikatüristtir, kapanmadan önce hayvan dergisinde çiziyordu.
hesabın var mı? giriş yap