• burada dünyanın en lezzetli veya en süper yemeğinden söz etmiyoruz. hazırlaması çok basit ve hızlı ama lezzeti yüksek yemekleri tespit edelim de insanlığa hizmetimiz olsun istiyorum. fiyat/performans indeksi gibi bişi yani. benim kişisel sıralamam şöyle:

    - tereyağda yumurta: evet, hazırlaması 5 dakika, bulaşık az ve her öğün yiyecek kadar seviyorum. kolesterol konusunda ise çoktan beraat etti yumurta biliyorsunuz.

    - karides cızlama: bu da hazırlaması çok kısa süren ama akıllara zarar lezzeti olan bir yemek. tavada bol tereyağı, tuz, pul biber, sarımsak. 5 dakikadan fazla pişirmeyin sertleşir.

    - ton balıklı salata: pişirme bile yok. her markette satılan karışık otlardan alıyorsun, yıkayıp kabaca doğruyorsun, üzerine ton balığı, istersen haşlanmış mısır, ceviz, zeytinyağı, nar ekşisi veya limon. kolay, sağlıklı, hızlı.

    afiyet olsun.
  • (bkz: v for vendetta yumurtası)
    tost ekmeğinin ortasını çay bardağıyla deliyoruz.ekmeğimizi tavada tereyağla az biraz alt üst ediyoruz.ardından çay bardağıyla oluşturduğumuz boşluğa yumurtayı kırıyoruz.kısık ateşte yumurtayı yemek istediğimiz kıvama gelene kadar pişiyoruz.üzerine tuz ve karabiber serpilebilir.afiyetler.
  • yoğurtlu kabak rendesi,
    kabağı rendele hafiften öldür
    yoğurt çırp baharat ekle maydanoz dereotu ceviz ekle bitti mis gibi yemek hem leziz hem pratik hem sağlıklı :)
hesabın var mı? giriş yap