• victor hugo romanıdır. aynı zamanda jean-pierre ameris'in yönettiği filmin de adıdır. film 32. istanbul film festivali kapsamında gösterildi. başrollerinde gerard depardieu ve marc-andré grondin var. film nasıl derseniz, bir victor hugo romanı gibi derim. ama marc-andre'nin yüzü gözü için izlenir.
  • (bkz: la vache qui rit) gülen inek demekse, bu da "adam inek" demek. inek gibi yaşayan bir adamın hikayesinin anlatıldığını varsayıyorum.
  • jean-pierre améris tarafından sinemaya uyarlanmış film. keyifle izlenecek bir yapım. yönetmen tam bir fantastik film ve kitap aşığı. yaşasın istanbul film festivali

    önümdeki uzun boylu bonus saçlı beyefendi nedeniyle boynum tutulmuş olsa da yine olsa yine giderim.
  • 32. istanbul film festivali kapsamında izlediğim jean-pierre améris filmi. filmin sonunda yönetmenle yapılan söyleşide yönetmenin kendisinin de uzun boylu olması hasebiyle karakterle arasında duygu yakınlığı oluştuğunu ve 16 yaşından beri bu filmi çekmeyi hayal ettiğini öğrendik. eğlenerek izledim ben. ancak citys'de değil de feriye'de izlemiş olsaydım çok daha keyif alacaktım.
  • öküzlere yönelik devam filmi çekilmiş.

    (bkz: la vache qui rit)

    .
  • eğlence, taklit, öfke, şehvet, çirkinlik gibi kavramların antropolojik olarak birbirlerine aslında ne kadar yakın olabileceğini bizlere gösteren güzel bir film.

    --- spoiler ---

    özellikle de 'meclis' sahnesinde gwynplaine'in konuşmasının(ki bu konuşma gayet açık olan doğruları diğer soyluların yüzüne vurmaktadır) lordlardan gelen kahkahalarla beraber adeta bir hiç haline gelmesi grup psikolojisi üzerine güzel bir mesaj vermektedir. gayet mantıklı ve güzel sözlerin değerini birkaç kişinin gülmesiyle beraber yok edebilirsiniz! eminim bu psikolojiye hayatınızda en az bir kere şahit olmuşsunuzdur: 7.5/10
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap