• fiziği, sesi ve hatta kişiliği ile adele'e müthiş benzerlik gösteren, çok erken yaşta vefat etmiş müthiş yetenekli kadındır.
  • the mamas and the papas grubunun daha şişman olan kadın vokali.

    grupla ilgili olarak: (bkz: #71211977)
  • the mamas and the papas grubundaki güzelliği ve sesiyle öne çıkan kadın sanatçı. şişman olmasına rağmen bence michelle phillips'ten daha çekici bir kadındır. hayır şişman sevmiyorum.

    ayrıca quentin tarantino'nun geçen ay çıkan filmi once upon a time in hollywood'da, sharon tate ile roman polanski'nin gittiği playboy malikanesindeki partinin olduğu sahnede rachel redleaf tarafından canlandırılmıştır.
  • (bkz: desmond)
  • don’t let the good life pass you by adlı tatlı melodisi olan şarkısı ile dinlediğim, sonra mamas and papas grubunun solisti olduğunu öğrendiğim genç yaşta ölmüş olan şarkıcı.
  • cass elliot 19 eylül 1941'de maryland baltimore'da doğdu.

    1960'ların ortalarında denny doherty, cass elliot'tan john phillips ve eşi michelle'den oluşan bir grup olan "new journeymen"in bir parçası olmasını istedi. cass elliot bu isteği geri çevirmedi ve grubun adı "the mamas & the papas" olarak değiştirildi.

    1967'de londra'da kaldığı süre boyunca cass elliot bir daireden çarşaf çaldığı için tutuklandı. bu dava, şarkıcı aleyhindeki suçlamaların hiçbir delil olmaması nedeniyle reddedildiği batı londra sulh ceza mahkemesine çıkarıldı. daha sonra, eylemi gerçekleştirdiğini itiraf etti.

    the mamas & the papas ile elliot, "california dreamin", "love of words" ve "monday, monday" de dahil olmak üzere birçok hit kaydetmeye devam etti ancak grup 1968 yılında grup içindeki çalkantılar nedeniyle dağıldı.

    cass elliot solo kariyere başladı ve "dream a little dream" (1968) adlı solo albümü "dream a little dream of me" ve "california earthquake" şarkılarını yayınladı. bu şarkılar abd listelerinde 12. ve 67. sıralarda zirveye çıktı.

    elliot daha sonra 1969'da 'make your own kind of music' adlı solo albümü çıkardı. sonra 1970'de “new world coming” ve “the good times are coming” şarkılarını içeren 'mama's big ones' albümünü çıkardı.

    1971'de dave mason ile çıkardığı tek albüm olan 'dave mason & cass elliot' ile çıktı. abd billboard tablosunda 49. sırada yer aldı. daha sonra aynı yıl kasım ayında, grubun son stüdyo albümünü yayınlamak için the mamas & the papas'ın diğer üyeleriyle tekrar bir araya geldi.

    1970 yılında ‘pufnstuf’ filminde oynadı.

    talihsiz bir las vegas konserinin ardından, cass elliot'un performanstan önce uyuşturucu kullandığına dair söylentiler yayılmaya başladı. daha sonra eddi fiegel, biyografide şarkıcının erkek arkadaşına sahneye çıkmadan hemen önce eroin kullandığını itiraf ettiğini yazdı.

    cass elliot yaşamı boyunca iki kez evlendi.

    22 nisan 1974'te cass elliot, gece geç saatlerde çıktığı programdan hemen önce 'tonight show'un televizyon stüdyosunda yere yığıldı. hastaneye kaldırıldı ve bir süre sonra taburcu edildi.

    29 temmuz 1974'te londra'da dairesinde son nefesini verdi. daha sonra yapılan otopside şarkıcının kalp krizi nedeniyle öldüğü açıklandı. vefat ettiğinde sadece 32 yaşındaydı.

    pek çok teorisyen, cass elliot'un jambonlu sandviç yerken boğulduğuna inanıyordu, çünkü öldüğü sırada yatağının yanında bir tane olduğu iddia edildi.

    los angeles, california'daki mount sinai memorial park'a defnedildi.

    baltimore şehri, 15 ağustos 1973 gününü, mezuniyetini onurlandırmak için "cass elliot günü" olarak belirledi.

    elliot ölümünden sonra 1998 yılında rock and roll onur listesi'ne girdi.

    crosby, stills & nash, 1982 ve 2005 yıllarında elliot'u onurlandırmak için “daylight again” ve “greatest hits” adlı videoyu çıkardı.
  • uykusunda kalp krizi gecirerek 32 yasinda hayata veda ettigi ayni odada 4 yil sonra bu kez the who'nun drummeri keith moon 32 yasinda hayata veda etmistir.
hesabın var mı? giriş yap