• fazla zorlama senaryo ve abartılı oyunculukla kotarılmış siyasi-komedi. bu türe ilgi duyanlar, the distinguished gentleman'dan daha fazla zevk alabiirler...

    --- spoiler ---
    uyuşturucuya gerek yokmuş; karı zaten tozutuk
    --- spoiler ---
  • 2002 yapımı straw weisman filmi. aynı adlı robin williams'ın oynadığı film daha iyi biliniyor. robin williams'ın oynadığınız izlemedim, izlemem de. izlemeden straw weisman'ın filmine daha iyi diyorum, çünkü robin williams'a katlanamıyorum.

    neyse. weisman filmine gelelim. tek bir evde ve tek bir gecede geçen bir hikaye. ama durum komedisi diyemeyiz. kutlama partisi olan evde misafirler evin değişik yerlerinde kendi hikayelerini yaşıyorlar ve elbette kesişen bir sürü hikaye var. filmi değişik kılan ise çok sayıda kameranın bulunması ve evin değişik yerlerinde yaşanan sahnelerin zaman zaman aynı anda ekrana (perde diyemiyorum, tv'de izledim) yansıması. ekran bazen ikiye bazen dörde bölünüyor, bazen bölünen ekranlarda aynı sahne farklı kameralarla çekilmiş olarak yansıyor bazen de ayrı sahneler aynı anda ekrana dağılıyor. altyazıya muhtaçsanız işiniz yaş, diyaloglar iç içe geçiyor ve kafa karıştırıyor.

    yirminin üzerinde oyuncu, onlarca farklı konu. gerilim artıyor, artıyor, ilişkiler çetrefilleşiyor, diyaloglar iyice çarpıcı hale geliyor, birkaç karakter özellikle birisi ön plana çıkıyor. her olay ve herkes bir şekilde bill' e bağlanıyor ve muhteşem bir final.

    böyle karmaşık bir yöntemin bir sinema diline dönüşmesi tam bir başarı. deneysel, özgün ve bağımsız. amerikalılar bağımsız sinemada da başarıyor.
  • şamata için başkanlığa adaylığını koyan bir talk show sunucusunun hikayesini anlatan, bol göndermeli siyasi komedi.
    (tabi komediden ne anladığınıza bağlı)
  • esas oğlan dobbs'ın şu sözleriyle sona eren komik, düşündürücü, izlenesi film; "eski deyişte vurgulandığı gibi.. aslında anonim bir söz: politikacılar bebek bezlerine benzer. sık sık aynı nedenle değiştirilmelidir. bir dahaki sefere oy kullanırken aklınızda olsun."
  • robin williams ın başlattığı bu yeni akımı türkiyeden tanıdık isimler de desteklemişti. ekranlardan tanıdığımız televizyon programcısı, haylaz karekter metin uca 2007 de galiba filmden aldığı gazla basın toplantısı da düzenleyerek cumhurbaşkanlığına aday olmuştu. gayet de ciddiydi sokaklarda ilanlarına rastlamıştık. yine bu akımdan etkilenen bir başka isim tiyatrocu levent kırca idi. dsp üsküdar belediye başkanı adayı olmuştu. ''sizi güldüreceğiz'' diyerek gelmişti. ''çocuklarımıza çikolatalar muhallebiler yaptıracağız. çocuklara çember yapıcağız topaç yapıcağız yollarda çevirecekler'' gibi açılımlar da yapmışdı. ayrıca aynı döneme denk gelen zekeriya beyaz ın da esenler belediye başkan adayı olduğu dikkatlerden kaçmamalı. bu akım yolundan sapmamıştır aslında. robin williams ın izlediği yoldan gitmiştir bizim lejyonerlerimizde. herkes uzman olduğu yolda ilerlemekte ben bunları yazarken.
  • aynı zamanda my wife and kids üçüncü sezon on altıncı bölümünün adı.
  • gereksiz bir filmdi, öylede kalacak.

    4/10
  • enfes bir schoolboy q şarkısı.
  • robin williams'ın yine güldürürken düşündüren komedisi.

    bu adamın ölmesi ciddi yasa boğdu beni. ve her defasında onun herhangi bir filmini izleyince yine aynı hisle doluyorum.

    filmin sonunda dediği gibi "politikacılar bebek bezi gibidir. aynı sebepten sık sık değiştirilmelidir."
  • güzel başlayıp sonradan sıradanlaşan bir film oldu. bana trump'ı hatırlattı.
hesabın var mı? giriş yap