• (bkz: yes we ban)
  • söz konusu yasak milli eğitime tahsis edilmiş tüm internet bağlantılarında ezelden beri vardır. yani muhtelif sebeplerden milli eğitim bakanlığına tahsis edilmiş internet bağlantıları hiç özgür olmamıştır. mazide özgür olduğunu düşünen kıyı köşe okul, milli eğitim müdürlükleri filanın da bağlantısı filtrelenemediği için filtrelenmemiştir.

    (bkz: squid)

    edit: siteye bir girip bir girememek, bir hafta önce girip bugün girememek, x okulundan giriyoruz y'de mümkünatı yok gibi yakınmaların sebebi de telekomun her iş gibi bunda da hatırı sayılır bir beceriksizlik sergilemesindendir. 2005 yılında 1 hafta boyunca eskişehir mehmet akif ersoy ilköğretim okulunda yatmama sebep olmuş bir filtreleme bu. ve 2005 yılı sanıyorum birkaç gün önceden eski bir tarih. ha sen diyorsan ki "hayır, daha yeni filtrelenmeye başlandı" o zaman mezkur okulda öğretmen değil başka bir vazifeli olabilirsin, kurum kimliğini kontrol et.
  • bi memleketin tüm networkunu intranete dönüstürecek sekilde vatan sathini kapsayan abuk yasaklar tesis etmekle, bi kurumun kendi network'unu belli kurallarla yönetmesi arasinda fark var. birisi mallik, ikincisi karar.
  • artık normal karşıladığımız olay. bir gece ansızın evimize girip bilgisayarlarımızı toplarlarsa şaşırmayacağız.

    buyrun, alalım sizi.
  • ben de dün öğrencilerime eşey üremeyi anlatıyordum. konuyu çeşitlendirmek ve anlatımımı güçlendirmek, ayrıca biraz da zaman geçsin diye ,anlat anlat içi daralıyor insanın sonuçta, videolarla örnek vereyim dedim. daha önce izlediğim “sensiz saadet neymiş” isimli klibi izlemek ve izlettirmek için “youtube” yazdım üstteki yere. enter dedim ondan sonra. dedim ve basdım aynı zamanda enter tuşuna. bir de ne göreyim.

    "bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, milli eğitim bakanlığı isteğiyle, türk telekom a.ş. tarafından engellenmiştir."

    “ah” dedim “ne yapacağım şimdi bu körpe beyinlerin hali ne olacak?”, görsel eğitimden yararlanamayacaklar “kahrolsun israil yaşasın filistin” dedim. 15 mayıs yürüyüşünü de katılmaya karar verdim, bu çağdışı uygulamayı protesto etmek adına.

    sonra denedim işte facebook twitter v.s. gibi sitelerin hiçbirine girmiyor oysaki oralardan obama’nın profiline bakıp. çocukcayızlarıma dış politika anlatacaktım. “ah” dedim “lanet olası sansür elimizi kolumuzu bağladı.”

    edit: bu konunun medyada yankı bulması için sokağa çıkıp avazımın çıktığınca bağıracağım. sonuçta bir öğretmenin izlesene.com üzerinden eğitim verme hakkı engellenemez. ulan nelere kaldık ya çocuklarımıza bunlar eğitim verecek işte.
  • http://youtu.be/ravjpng1u68

    haberi duyunca ilk tepkim böyle oldu daha ne diyeyim ki. her gün böyle haberler duydukça artık milletçe ağzımız bozulur hale geldik. artık bir şeyin çözümünü böyle küfürde bulmak insanın bünyesinde bir nevi rahatlamaya yol açsada gerçek yüzümüze fırtınalı bir günde karaya çarpan sert dalgalar gibi çarpıyor. artık bu insanları hor gören zihniyete kim, ne zaman dur diyecek merak ediyorum. vay be, demek ki neymiş, böyle siteler öğrenciler için sakıncalıymış. ulan ben yine neyse bir şey demiyorum, doğuş reyis dedi diyeceğimi zaten.
  • "bizden niye bir facebook, niye bir twitter cikmasin" diye aglayan bakanlara verilecek cevaplardan biridir.

    mesela facebook ne, twitter ne, youtube ne, akillitv ne bilmeyen insan nasil bir adim otesine goturecek ?

    youtube en son film kiralama hizmetini devreye soktu mesela. bu siteyi salt kotu icerik barindirabilecek sakincali bir "websitesi" olarak goren yetkili yetkisiz herkese... ya neyse ben bir sey demiyorum.

    matbaanin gelismesiyle insanlarin egitim konusunda eline gecen imkanlar, egitimin niteligini arttirdi, isimizi kolaylastirdi.
    gunumuzde ise, ozellikle microsoft future vision ekibinin yaptigi videolarda ornekleri gorulebilecegi uzere, teknolojinin nimetlerinden egitim alaninda faydalanmak son derece onemli.

    abd'nin bazi eyaletlerinde okullarda cocuklara ipad dagitiliyor, kitaplar ebook olarak ogrencilere ulastiriliyor. boylece hem kagit israfini egale ediyorsunuz, hem de cocuk sirtinda hayvan gibi cantayla gezmiyor.

    egitim imkanlarimiz bu kadar gelismisken, buna engel olan zihniyetin iyi niyetinden suphe ederim. zihniyet de degil aslinda. cahil insanlar bakan, yetkili falan olunca boyle oluyor. bilgili, akli basinda bir insan "hop kardesim ne yapiyorsunuz" der elbet. ancak her gun goruyoruz, alayi iki cumleyi birbirine baglamaktan aciz, yok bekarlik nukleerden tehlikeliymis falan. anladin sen.

    adamlara bakinca, konusmalarini dinleyince boyle bir erdem, boyle bir bilgelik kirintisina dahi rastlayamiyorum. her sey sarlatan isi, herkes sarlatan, krallar tatmin olup egleniyorlar. oh mis.
  • aynı zamanda birden fazla duyuya hitap ederek öğrenilenin daha akılda kalıcı olmasının yasaklanmasıdır ki bu çağdaş eğitim anlayışına ters bir durumdur.
hesabın var mı? giriş yap