• öncelikle link vereyim;

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…_evlendirilecek_.html

    raporun maddelerini kısaca sıralarsak

    - tecavüze uğrayan çocuk tecavüzcüsüyle evlendirilecek, 5 yıl sürece evlilikte sorun çıkmaksa tecavüzcünün suçu affolacak.
    - tecavüzcü hadım edilebilecek.
    - şiddet gören kadına arabuluculuk yapılıp, eşiyle barışması önerilecek.
    - şiddete uğrayan kadının mesai saatleri içerinde karakola gelmesi öneriliyor.
    - şiddet gören kadın için erkeklerin mağdur olduğu gereçkesi ile tedbir ve şikayet süresi 15 güne indiriliyor. ek olarak belge ve delil isteniyor.
    - ilahiyat fakültesi mezunları da evlilik danışmanı olarak görevlendirilmesi isteniyor
    - kadınlar için nafaka başvuru süresi kısaltılıyor ve miras hakkındaki hakları kısıtlanması öneriliyor.

    "ah şu kadınlar, niye kadın oldunuz? herkes erkek olsa keşke, mitozla çoğalsak ne güzel olurdu" diye özetlenebilecek şeriat yasası önerileridir.
  • tecavüzcü hadım edilebilecek maddesine katılabilirim fakat diğer maddeler için ne diyeceğimi bilemiyorum yani bunları koca koca insanlar toplanıp bu kararları mı almışlar. pes diyorum ve bir kez daha anlıyorum ki maalesef tuz kokmuş.
  • güzelce dürülüp hazırlayanların münasip bir taraflarına sokulması gereken rapor...

    yanlış anlaşılmasın, yazanları tanımam etmem; dolayısıyla kendilerine karşı bir kinim, garezim de yok...

    sadece düşündüm de; küçük bir kızın, tecavüze uğradığı yetmezmiş gibi bir de bunu yapan ırz düşmanıyla evlendirildiğinde yaşayacağı travmayı bir nebze olsun hissedip, yazdıklarını tekrar gözden geçirirler belki...
  • sumerlerde tecavüze bakış: “hür bir adamın kızı yolda tecavüze uğrarsa; anne, babası onun sokakta olduğunu bilmemişlerse, kız onlara ‘tecavüze uğradım’ derse, anne, baba onu zorla erkeğe karı olarak verecekler.” (the ancient near east, supplementary texts and pictures relating to old testament, editted by james b. pritchard, princton, 1969, s.89, 90.)

    efendim bu düşünce 4 ila 6 bin önceki düşünce.

    şimdiki düşünce: '' tecavüze uğrayan çocuk tecavüzcüsüyle evlendirilecek, 5 yıl sürece evlilikte sorun çıkmaksa tecavüzcünün suçu affolacak.'' insanlık birikimi,bilginin-toplumun-düşüncenin evrimi bu plankton kafalı yobazlara hiç uğramamış.
    en ilkel düşüncelerle yaşıyorlar. kendine olsa zararı hadi neyse. bu insanlar toplum adına karar veren mercinin üyeleri.
hesabın var mı? giriş yap