• ön edit: maske dedim ama eldiven de yasaklanmış durumdaymış.

    ıstanbul koşuyolu medipol hastanesinde çalışan bir yakınımdan edindiğim bilgi.

    10 martta ilk vakanın bakan tarafından açıklanması üzerine hastane çalışanlarından bir kısmı maske takarak kendilerince tedbir almaya başladılar. fakat gün sonuna doğru hastane tarafından çalışanların maske takması yasaklandı. gerekçe ise hastaların (müşterilerin) tedirgin olmasının istenmemesi.

    hastane çalışanları bu süreçte en riskli gruptur. dünya geneli pandemi ilan edilmişken, herkes seferber olmuşken, türkiye'de hükümetin her türlü tedbiri almasına ve vatandaşları bas bas bağırarak uyarmasına rağmen, bazı firmalar evden çalışma usulüne bile geçmişken istanbulda bir hastanede böylesine bir tutum tam anlamıyla rezalettir. insanlık ayıbıdır.

    özellikle hemşireler ve danışma, kayıt kabul, resepsiyon gibi gelen her müşteriyle(!) muhatap olmak zorunda olan çalışanlar ne yapsın!

    başlığı gündemde tutabilirsek belki bu durum üst kademelerdeki yetkililerin kulağına gider de müdahale ederler.

    lütfen bu rezillik karşısında sessiz kalmayın.

    edit:
    bazıları maskenin bir işe yaramadığını söylemiş. meseleyi farklı noktaya çekip asıl konuyu önemsizleştiriyorsunuz farkında olmadan.
    maske koruma sağlayabilir ya da bir işe yaramayabilir, bakın bu bile tartışmalı bir şey. belki kişi kendini öyle güvende hissediyordur. üşüyen adama yelek giymek yasak diyebilir misiniz? insanların maske takma özgürlüğünü kısıtlayamazsınız.
  • çüş denilesi durum. umarım kolpa haberdir.

    hastaneler tam da bu virüsün yayılacağı yerler lan. elbette maske de takacak eldiven de giyecek.
  • saçmalıktır.

    hastaların tedirgin olmaması ne demek yahu? tedirgin olsunlar arkadaşım, tedirgin olsunlar ki kendi tedbirlerini alsınlar. bu sebeple hastanenize gelmeyecek üç beş geri zekalı varsa da gelmesin zaten.
  • şuan ilçemde bulunan özel hastaneler de geçerli olan durum. alınan karar gereği hastaların tedirgin olmaması için maske kullanmak yasak. direk çalışan arkadaşlarımdan aldığım bilgi ve gidip gördüğün durum.
    maalesef bugün grip olan bşr hasta 15 tl katkı payı 60-70 tl doktor ücreti ve gerekli gereksiz tamamen ticari çıkar amaçlı yapılan testler ile 150 tl den aşağı çıkamıyor. düşünün bunun diğer hastalık ve röntgeni mr ı çok olan bölümlerini.
  • hastane ve hastaların lehine yapıldığını düşündüğüm uygulama .
    o maskeler kimseyi corona'dan korumaz!
    koruması bir tarafa dursun, milleti de tedirgin ediyor.
    o hastane özel bir kurum, insanlar korktukları çekindikleri yere gelmezler...
  • özel hastane dediğin yer, ticarethane'den başka hiçbir şey değil ki, neyini eleştiriyosunuz bunun.. orası önce ; hastane değil, kar ve rant amacı güden bir dükkandır. sonra ; hastanedir. bunu özümseyip, öyle yorumlar yapmak gerek.
  • hasta üstünüze öksürürse maske korur. elinizle değmeyeceksiniz elbette. dolayısıyla vahim bir karardır. not: maske sadece enfekte insanın virüs salınımını engeller demek doğru değil. 1-2 mt mesafeden damlacık yoluyla bulaşan bir virüs var karşımızda.
  • maske işe yaramıyor diyenleri sikebilirsiniz. risk faktörü taşıyanlar maske kullanmalı, işe yaramıyor diye bir durum yok. tam etkili koruma sağlamıyor.

    ben de bir sağlık grubunda yöneticiyim ve bugün operasyonel arkadaşların bir kısmını home office'e çevirdik. bütün kurumda maskeyi zorunlu kıldık. yurt dışından gelen hastalarla ilgilinecek doktorlar için ayrı önlem ve cihazlarda farklı koruyucu kaplama önlemleri devreye soktuk.

    insan sağlığı her şeyden önce gelir. algınıza da, para hırsınıza da tüküreyim. bir sik bilmeden yalan yanlış maske şöyle, bu böyle diyenleri de sikse keşke devletimiz. böyle bir hizmet devreye girse şu kötü zamanlarda ne çok hayır duası alırlar.

    https://www.theguardian.com/…covid-19-facts-checked
  • maske her şeyden önce insana icinde bulunduğu durumu sürekli hatırlatıyor ve dalginlikla eli agza burna yuze goturmeyi engelliyor.
    diger taraftan da calisan bir kişi hastalığa ne kadar açıksa bulastirmaya da o kadar açıktır. aslında hastanenin maske taktirmamasi 1-2 çalışanını belki tehlikeye atarken yuzlerce müşterisini riske dahil etmiştir.

    muhattap oldugum her turlu servis elemaninin, çalışanın, ozellikle gun boyu rastgele bir çok insanla temasta olan insanlarin hepsinin maske takmasini dilerim
hesabın var mı? giriş yap