• (bkz: avm holding)
    (bkz: mercedes)
  • çorludaki trakya bayisine siz siz olun asla güvenmeyin. servis konusunda sıfırlar hatta eksilere düşmüş durumdalar. aracım silivride arızalandı başıma bela çıkmasın diye taa çorluya yetkili servisine çektirdim. arkadaş bir insan bu kadar mı pişman olur. 2 gündür araç ellerinde daha arıza tespiti bile yok. onu geçtim arıyorum bayiyi yetkili birisiyle bile konuşamıyorum. hafta sonu için aracım bana lazım diyorum, umurlarında değil. nasılsa aracı oradan bir daha çekiciyle alıp götüremem ya buna güveniyorlar. adi herifler. siz siz olun sanayideki bilmem ne ustaya götürün başınıza bu belayı almazsınız arkadaş.
  • tek kelime ile açıklanabilir otomotiv firmasıdır. rezalet!!!
    özellikle davutpaşa şubeleri.

    davutpaşa mengerler otomotiv ikinci el araç için ararsınız."çok temiz buyrun gelin" derler, eee dersiniz mercedes kalitesi var, güvenir gidersiniz. bir bakarsınız araçta vuruklar mı, çizikler mi, kapılar da kasmalar mı? gittiğinizde araç aküye bağlı olabilir, hazır olun. "efendim şeyyy...." diye açıklayabilirler size.

    bu kötü sunumdan sonra tabii araca ekspertiz yaptırmak istersiniz, buradan dışarı çıkamaz derler. peki sizin rapora bakalım dersiniz, kağıdı uzatır hemen alır. siz de kalamaz derler. ya bi çalıştırıp bakalım dersiniz çalışmaz. niye? "araba da yakıt yok efendim" derler.

    sonra "bu nasıl mengerler kalitesi" diyecek olursanız "size açıklama yapmak zorunda değiliz" diyebilirler. inanın, demişlikleri vardır.

    şayet araç alacaksınız ve o ilanı mengerler otomotiv vermişse, sessizce, çıt bile çıkarmadan kaçın. aramak, görüşmek yada servis kullanmak gibi bir hata asla yapmayın.
  • kış lastiği satışı dışında depolama ve değişimi için de para almaya başlamış. bunu yapmasında bir acayiplik yok da o zaman bu iş için mengerler'i tercih etmenin de bir anlamı kalmıyor.
  • mercedes'i aldım artık daha bi biznıs şeyaparlar beni diye düşünmeyin gittik gördük. normal servis hizmetinin daha altında bir hizmet, önce resepsiyona gidip seninle ilgilenecek temsilciye yönlendiriyorlar. o temsilci mevzudan bir haber, arşivlemeyi iyi yaptıkları için sana bir iki kelime edip hava atıyor ama problemini çözüyor mu hayır? problem tespit edildi arkadaş bir arayıp soralım ok verirse yapalım diye bir şey yok, çok fazla maliyetli değilse (sana göre değil, onlara göre) direk yapıyorlar (çok fazla maliyet dediğim faturaya en az 80 tl yansıyor). hiç sorup abi böyle bir şey var yapalım mı demek yok? 2 bin euro'luk malzeme için ararlar tabi ki abi ne yapalım diye gerisi nasıl olsa mercedes müşterisi gönder gelsin. birde arıza tespiti içinde ücret yazıyorlar yani öyle beleşe hiç bir hizmet yok. müşteri bekleme alanı her hangi bir servisten üst düzeyde değil, mercedes aldın diye kendini lord zannetmeyeceksin, eşşek gibi bekleyeceksin.

    ford servisini bilen bilir, çok kötü namı vardır ancak ben daha iyi hizmet alabiliyordum ford servisinden. öncelikle karşıma arabadan anlayan bir makina mühendisi çıkıyordu, üzerinde önlüğü arabamın yanında samimi bir şekilde sorularıma kaçamak değil doğru cevaplar veriyordu. olabilir, olmayabilir diye bir durum yoktu, arıza tespiti için hart hurt 60 lira geçirmiyordu. sonunda oda geçiriyordu ama söylüyordu geçireceğini. siz size geçirilsin istemiyorsanız gidin sanayide düzgün bir usta yakalayın, ben yakaladım. aston martin getirsen çözer, samimi içten, düzgün geçirmez her şeyden önce. para yok dersin abi senin canın sağolsun der. sanayi iyidir, iyi.
  • 'adamı ayakta sikmek' deyiminin bire bir uygulandığı servise sahip sadece kar amacı güden firma
  • arabanızı bu servisine bırakırsanız gelmeyen parça sebebiyle haftalarca bekletilebilirsiniz, üzerine toz konmasın diye itina ettiğiniz arabanızı kaplayan çamurlaşmış toz sebebiyle arabanızı tanıyamaz arabanızdan hatta hayattan soğursunuz.
  • müşteri ilişkileri zayıf, kazıkcı firma. şöyle ki; diğer mercedes yetkili servislerinde 798 tl fiyatı olan 15.000km rutin bakım için bize %30 seks payıyla 1100tl geçirmişlerdir.
    yetkili bayilerine standart oturtmayan mercedes türkiyede yerin dibine batsın.
  • ataşehir mengerler için konuşuyorum. kapisindan bile girmeyin.

    alfa romeu giulietta aracım için geçtiğimiz yıllarda yedek parça beklediğim, bunun için kaparo ödememi istedikleri, 250 tl biraktigim, 1 hafta, 15 gün, 30 gün, 2 ay, 6 ay derken sene geçti hala parçadan haber vermeyen ve aramaya zahmet etmeyen firma.

    ben 15 gün sonra, bi kaç ay sonra, vb. şeklinde katlanarak aradım. hep bir şekilde kendilerini düzelteceklerini, önem vereceklerini düşündüm. ama yapmadilar.

    bununla birlikte arizali park sensorumu tamir edip boyayacaklardi. ne boyasini duzgun yapmislar, ne de dogru durust yerine oturtmuslardi.

    ve bu kadar zaman gectikten sonra beni ilk defa bir kadin aradi oradan. 0542 382.. diye başlayan bir numaradan. müşteri iliskilerinden oldugunu ve uzun zamandir servislerine ugramadigimi belirtip sebebini sordu. ben de hayatim boyunca bir daha ugramayacagimi, berbat bir servis anlayislari oldugunu ve insana deger vermediklerini söyleyip, 250 tl lik kaparo olayini anlattim.

    bana cok sasirdigini, hemen bu konuyla ilgili arastirma yapip bana donecegini soyledi. dönmeyecegini dusunuyordum ama dedim hadi bekleyelim. ve donmedi.

    ben o 250 tl yi coktan haram ettim. diyeceksiniz neden gidip geri almadiniz, neden ugrasmadiniz, bunun icin 3uncu kez gitmek ve onlarin yuzlerini gormek istemedim.

    (haa 2nci gidişim ise basit bir ampul patlamasi ve ampulun degismesi idi. onu da 1 saatte bekletip yaptilar. aptal kafam.. ne diye ikinci kez gidersin)

    şimdi zorlu'nun ordaki çiftçiler'den aliyorum servisi. insana ne kadar değer verilebiecegini gordum bu sefer. her alfa romeo yetkili servisi ayni olmuyormus nihayetinde. zaten arabayi da degistirdim.

    işte böyle...

    siz siz olun, sakin ama sakin atasehirdeki mengerlere gitmeyin, ozellikle alfa romeo kullanicilari. aman diyim. insana ne saygilari var, ne de hakkaniyetleri.

    ek: bu saatten sonra musteri iliskilerinden biri ararsa da umrumda degil. not almis olmali ve bana donmus olmaliydi konuyu ogrendikten sonra. fakat burasi turkiye. cok dogal..
    eger ki "ticari itibar" konulu bir sebeple bu entry'e bir sey olursa da, bu olayi hayat meselesi haline getiririm ve tum istanbula yayarim.
  • (bkz: aklımı sikeyim aklımı)
    bu başlığı okumadan nasıl gittim, nasıl bıraktım aracımı. allah beni bildiği gibi yapsın.
    6 senedir kesintisiz vag grubunun araçlarını kullandım.
    bakın örneklere gelin lütfen ; doğuş oto , avek, altur. bunların hepsi bir birinden bok servisler.
    hepsine farklı farklı dönemlerde lanet etmişliğim var.

    ama bunların davutpaşa servisinin yanında hepsi birer melek. hepsi mükemmel servis.
    bir arkadasım demişti ; ''mercedes biniyorsun sıkıntı yapma, bunların müşterilerine yaklaşımı apple gibidir''
    hah işte ben o arkadasımın amına koyim .

    şimdi çok sinirliyim gg olur diye detaylara çok girmiyeceğim.
    ama bu servise gideceğime her hangi bir sanayi sitesine gitsem şurada gördüğüm muamelenin on katı ilgilenirlerdi aracımla.
hesabın var mı? giriş yap