• whatsapp'ın last seen özelliği ile ortaya çıkan iticilik.
  • bir de bunlarin nasilsin diye soranlarina iyiyim sen nasilsin dedikten sonra o görüldü yazısının orada çıkacağını bile bile iplemeyip cevap atmayanları da mevcuttur. demezler mi insana madem cevap yazmayacaksın ne demeye nasılsın diye mesaj atıosun. meşgul etme madem git kime cevap vermeyi dusunuyosan ona mesaj at
  • whatsapp, facebook gibi uygulamalar sayesinde özel yaşama saygı konusunun artık hayal olduğunu düşünen insanın sahip olduğu özelliktir. herkes her an online olup olmadığını, mesajı görüp görmediğini görebilir. ama kimse o insanın o an kendisiyle konuşup konuşmak istemediğini düşünmez. hasta mıdır, morali mi bozuktur, sizin derdinizi, muhabbetinizi çekebilecek durumda mıdır kimsenin umurunda olmaz. bu insan "itici" biridir. yalnız kalmaya hakkı bile yoktur çünkü o uygulamada çevrimiçi görünüyordur! bu kadar basittir. annesiyle, eşiyle dostuyla bir sorununu paylaşıyor olamaz, yanlışlıkla açmış olması imkansızdır, mesajı görmüş olması ve cevap vermemesi tamamen iticiliğinden, iğrenç, pis bir insan oluşundandır. "bana cevap vermeli, orada çevrimiçi yazıyor, benimle de konuşmalı, benimle ilgilenmeli, görmüş işte cevap vermek zorunda" tavrı takınanlar asla bencil değildir, çünkü hep karşıdaki haksızdır.
  • bence cevap gelmeyen mesajın içeriğine göre değişebilecek bi iticilik,mesela mesajda müsaitsen dışarı çıkalım mı,sinemaya gidelim mi gibi planınızı o mesaja göre ayarlayacağınız türden bir mesajsa iplemeyip mesaj atmayan kişi iticilik abidesidir,ancak napıyosun felan diye muhabbet etmek amaçlı ise durum değişebilir.
  • eğer mesajı gören kişi danışman hocanız ise; sizin de bu durumu görmezden gelmeniz imkansızdır. ayrıca olay sadece görüp de yazmamak değil, çevrimiçi olup da hiç mesajı okumamak olarak da oluşabiliyor bazen. bu da diğeri gibi bir ölçüde berbat bir durum oluşturuyor.

    haykırış ve sitem : arkadaş hasta mısın nesin? niye cvp vermiyorsun? benim senle ders dışında ne işim olabilir? yapma böyle çok kötüsün.
  • her insan anında cevap atacak diye bir şart yok. ama 1 gram olsun size yazana saygınız varsa uygun olduğunuz bir zamanda cevap yazabilirsiniz. eğer hala cevap yazılmıyorsa kasıt vardır. sarı kart. 2.kez aynı şey yapıldıysa farklı bir zamanda direk kırmızı.
  • telefon çaldığını görüp de açmasam mı diye düşünen insan kadar hayret verici olabilir mi bilemedim.

    bir arkadaşımı bir restoranda gördüm. çok da sevdiğim eskiden yakın arkadaşım olan biri. karşısında da potansiyel fanfinisi olduğunu düşünüğüm biri vardı. görünce bir sevindim hemen dedim bir arayayım süpriz yapayım. telefonu eline aldı ve benim aradığımı gördü. yüzünü ekşitti. karşısındakine açmasam mı dedi. ama sonra açtı. açmasaydınız başınız çok büyük beladaydı küçük hanım dedim kendisine de. yok yani biraz ağır geldi çok umrumda değil de yine de ayıp oldu gibi bana bence yani sanırım. insan bazen gerçekten hayret ediyor.
  • "yalnız kalma, sevdikleriyle dertleşme, sana yanıt vermeme hakkı olamaz mı?" diye savunulmuş. olabilir tabii ki.

    ama uygar bir biçimde "şu anda uygun değilim." demek toplasan 5 sâniyeni almaz. bunu yapma gereği bile hissetmiyorsan da evet itici ve terbiyesiz bir insansın. karşındaki seni insan yerine koyup sana yazı yazıyorsa, telefon/facebook listene o kişiyi alacak kadar onu yaşamına sokmuşsan sen de, görüp de görmezden gelme kibirliliğini gösteremezsin. gösterince de yaftalanmaktan yakınma hakkına sâhip değilsin. bu kadar basit.
  • bazı mesajlar cevapsız kalmalıdır mesela uzunca bir mesaj yazarsın ve karşılığında alacağın mesaj/cevap, yazdığının yanında son derece samimiyetsiz ve bir o kadar yazılan mesaj kadar iyi bir mesaj olması için zorlanacaktır. bu tür durumlarda cevap vermemek, verilebilecek vasat bir mesajdan daha doğrudur ama özellikle mesaj atılıp, karşıdan herhangi bir sebep belirtilmeksizin cevap gelmiyorsa işte ona gönül rahatlığıyla terbiyesizlik yaftasını yakıştırabiliriz.

    cevap vermemenin cool olarak görünmediği gerçeğini de birçok yeni yetme arkadaşlarımıza bir şekilde empoze etmeliyiz.
  • günümüzün en saçma ve büyük problemlerinden biri. aciliyeti bulunan durumlar haricinden siz o insana mesaj attığınız anda o kişiye ulaşabildiniz diye aynı anda cevap vermesi gerektiğini nereden çıkartıyorsunuz? mesaja bakar o an işi olmasa bile bakar canı yazmak istemez belki akşamına yazar en geç ertesi güne yazar geri dönüş yapar yani. teknolojik cihazlar sayesinde her an ulaşılabilir insanlar olmamız her an ulaşılmak istediğimiz anlamına gelmiyor. aynısı telefonla aramak için de geçerli telefon çaldığında o an konuşmak istemiyorsam açmam( ki genelde istemem,telefonda yapılan geyikten hoşlanmam) o yüzden beni tanıyanlar genellikle mesaj yoluyla ulaşır bana. dediğim gibi sizin canınız o an aramak istedi diye arayabilme özgürlüğünüz varsa karşıdakinin de istediği zaman açma, cevaplama özgürlüğü vardır. hiçbir şekilde geri de dönmüyorsa o ayıptır ona bir şey diyemem.
hesabın var mı? giriş yap