• yeni bir uygulama.

    --- haber ---

    milletvekilleri için trafikte uygulanan dokunulmazlık kapsamı genişledi. vekillere 2. araba için de ceza muafiyeti getirildi. eş ve çocuklar tarafından kullanılan 2. araçlara da ceza yazılamayacak.

    --- haber ---

    http://sozcu.com.tr/…-dokunulmazlik-geliyor-547430/
  • milli iradenin tezahürüdür. yoksa siz milli iradeye karşı mı çıkıyorsunuz lan? eski vesayet günleriniz bitti artık, vekli çocuklarına trafik cezası yazıp, darbe yaptığınız dönemler geçmişte kaldı.
  • kabul edelim hepimizin hak ettiği uygulama. inşallah m.vekili çocukları bir kaç vatandaşa çarpar öldürür de hiç ceza almazlar ve biz susmaya devam ederiz. sonuçta millet oyverdi. ne yapsalar mübahtır
  • anayasa madde 10 –" herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

    hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

    devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar."

    doğru ise anayasanın yukarıdaki hükmünü akla getiren düzenlemedir. bununla beraber trafik kuralları uzun yıllar yapılan gözlemler, yaşanan deneyimler ve bu deneyimlerden alınan dersler ile ortaya çıkmaktadır. tamamen teknik bir alanda, idari tasarruflarla yada yasama faaliyeti ile istisnalar koymak facia ile sonuçlanabilir.
  • (bkz: parti devleti)
hesabın var mı? giriş yap