• kesinlikle hiçbir kayıt ve şart olmaksızın bütün iktidarı bana, yanlış okumadınız gerçekten bana, devretmeniz lazım. ardından ben milli birliği sağlarım hiç moralinizi bozmayın. ccc
  • atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkı bağlanmak ve atatürk'ü birleştirici güç olarak kabul etmek.
  • iç cephe'yi bölen, ötekileştiren ihvan anlayışından, graham fuller projesi olan yeni türkiye cumhuriyeti saçmalığından derhal vazgeçilmelidir.

    devletçilik politikaları hayata geçirilmeli, özelleştirmeler durdurulmalı, özelleştirilen tüm kurumlar ivedilikle kamulaştırılmalıdır.

    ulus devlet yapısının temel taşı olan kemalizm'i ilke edinilmelidir.
  • din kisvesi adı altında her türlü ahlaksızlık ve adaletsizliği kendilerine meşru görenleri savunmayı bırakırsak,
    toplumda oluşmuş fikir uçurumlarını bir nebze gidermeye baslayabiliriz.
  • böyle buhranli durumlarda ülkeler hep bir yöntem secmislerki bu da en yapilmamasi gereken seydir aslinda. savas. yani hakli veya hakssiz ülkeyi bir savasa sürüklüyorlar. sende bir anda kendini cephede o öteki mahalledeki adamla omuz omuza savasiyorsun. genelde sonu yikim oluyor ama hersey unutulmus oluyor ve yeni bir baslangic sansi doguyor ülkeye.
  • cahil aklımca reçete verdiğim başlık
    1 iktidar değişimi.
    2 her türlü nefret söyleminden vazgeçilmesi ki buna çomar lafı da dahil bunun yanında elbette bağıra çağıra bunlaar onlaar bizleeer demek de dahil.
    3 öyle veya böyle toplumun bir kesimi tarafından çok beğenilen her türlü dini aktivitenin mantıklı bir seviyede devam ettiğinin gösterilmesi ki yeni bir intikam alıyorlar havası olmasın.
    4 vergiler yükünün biraz hafifletilmesi, vatandaşın damızlık muamelesinden çıktığını anlamasıdır.
    bütün bunların yanında bir de ampute futbolcular ya da basketbol turnuvası yakalarsak bir anda hepimiz kardeşiz şarkılarına bulanırız.
    not: tüpçü de gitsin ama lütfen
  • geç kalınmış bir temenni. ülkeyi bu kadar kutuplaştırdıktan, bir kesmin değerlerine bu kadar hakaret ettikten sonra, artık onlardan talep edemeyeceğiniz bir istek.
  • (bkz: hoşgörü)

    kimseyi kendinize benzetmeye çalışmayın, sizden olmayanı dışlamayın.

    (bkz: saygı)
    inançlara veya inançsızlığa saygı duyun.
  • (bkz: #72512774)
  • milli veya gayri milli 'birlik' olmanın altında adalet yatar. adil bir zeminde birlik olunabilir.

    sihirli bir değnek olsa, ülkeye adalet getirse, kitapta yazdığı gibi hukuk devleti olsak her şey hallolur, birlik de olunur milli de olunur. gerisi lafügüzaf.
hesabın var mı? giriş yap