• home of cranfield university.

    posta kodu mk ile baslar, londraya -super kisa- bir tren uzaklikta olmasindan dolayi bu sehirde calisan bir cok londrali bulmak mumkundur. bir zamanlar buyuk ingiltere turum dolayisiyla yolum dusmus olmasi disinda bir daha ugrama ihtiyaci hissetmedim.

    mk adli alisveris merkezi ingiltere standardlarinin, alisilmisin cok disinda bir gorunum sunar. (abd, avustralya havasi eser).

    ingiltere genelinde sehirler tarihi oldugu icin, alisveris merkezleri genelde sehir merkezinde kramp bir sekilde yer alir. alisveris icin ciktiginizda kapali kat otoparklarinda yer bulmak icin gotunuz cikar (haftasonlari). burada oyle bir durum yok, yapay bir sehir oldugundan, alabildigine acik otopark, alabildigine hayvani bir alisveris merkezi, avm nin icinde dukkanlarin kapilari da 3-5 metre yuksekliginde gorkemli girislere sahiptir. onun disinda buraya ozgu bir marka falan olmadigi icin diger butun sehirlerin kopyasi gibidir.

    seyahat tavsiyesi isteyenlere de iki kelam edelim.

    oncelikle manyak misiniz, ne isiniz var milton keyneste:swh`. sonralikla, gezmeye gideceksiniz londra, bath, bristol, york gibi daha otantik yerlere gidin, milton keynes de gorulecek pek bir sey yok.

    tek istisna bletchley park, illa onu gorucem diyorsaniz, buyrun gorun.

    ayrica,

    (bkz: milton keynes dons)
  • marshall'ın (amfi markası olan tabi boya değil) doğduğu yer.

    https://marshall.com/
  • ingilterenin silicon valley'i olmaya emin adımlarla ilerliyen, yemyeşil kasaba*. bu şehre laf atanlara bakmayın, kendileri londra gibi pisliğin merkezi haline dönmüş şehirlerde yaşamayı tercih ederler. ne zamanki kalıcı home office geçtim, hemen taşındım bu şehre ve hiç pişman değilim. nefes alabiliyoruma artık, her yer yemyeşil.
  • londra’ dan 35 dakikalık tren yolculuğu mesafesinde olan yeni taşındığım şehir. pandemi bitene kadar burada takılmayı düşünüyorum. sonrasına da sonra bakacağım. evler daha büyük, kiralar daha ucuz, trafik yok, az insan.. her yer yeşil, güneşli havalarda içeri gelen kuş cıvıltıları.. bir de benim gibi sessizlik, sakinlik seviyorsanız burdan keyif almak oldukça mümkün. yalnız iyi soğuk..
  • afedersiniz ama bok gibi sehir. burda yasayipta ingilterede yaşıyorum diyen de ne bileyim...
  • linkin park'ın en sevdiğim konserlerinden birine ev sahipliği yapmış şehir.
  • red bull racing f1 takımının merkezinin olduğu yer.
  • willen lake, bletchely park, ikea ve kocaman bir alisveris merkezi disinda pek espirisi olmayan bir sehirdir.
hesabın var mı? giriş yap