• modulator demodulator'in kisaltmasi.
  • fazlaca ısındığını düşündüğüm için arkasına minik bir fan taktığım hede. bağlantı hızına bir etkisi olur mu olmaz mı bilmem (kimileri olur diyor) ama kafa rahatlığı açısından güzel oldu.

    kullanmadığım bir usb kabloyu kesip fanın kablolarına ekledim. modemin kendi usb çıkışından elektriğini alıp modemin arkasına yerleştirdim o kadar. eskiden şömine kıvamında olan modem şimdi bahar serinliğinde.

    boş vakit değerlendirmek için güzel bir yöntem.

    (bkz: bu da böyle bir anımdır)

    edit: ayrı adaptörden de enerji alabilirsiniz ancak 12 voltta çok sesli çalışıyor fan. voltaj ayarlı bir adaptör alabilirsiniz. 5 volt yeterli soğutmayı sağlıyor. modemin usb çıkışı da 5 volt veriyor ekstra masrafa gerek yok yani.

    görsel - görsel - görsel
  • bilgisayarlarin telefon hatlari uzerinden baglanti kurmasini saglayan bir aygit. geli$en network protokolleri ve teknolojisi i$iginda tarihe kari$masi an meselesi. (bkz: gunumuz teknolojisi)
  • telefon hatlari uzerinde module edilmis bir sinyali decode ederek bilgisayarimizin anlayabilecegi bir dile ceviren alet
    (bkz: modulasyon) (bkz: 2600)
  • ilk kez 1958 yılında kullanılmaya baslanmıs bir kelimedir:
    http://www.etymonline.com/…arch=mod&searchmode=none

    mo(dulator) + dem(odulator).
  • ilk olarak 1964 yılında yapılmış ve hala çalışıyormuş. tam bir kasa şeklinde, kocaman...
  • bana kafayı yediren alet.

    airties'ın saçma sapan bir modeli var, bayadır kullanıyorum. video açmaya korkuyorum, vine gibi kısa süren bir video bile olsa hop internet kesiliyor. reset at dur. kürekle girişeceğim namussuza!

    yeni modem almanın zamanı geldi de, en iyi marka fabrikadan halka olanlarından bihaberim zira pek anlamam özelliklerinden.
  • teknolojisi son 10 yıldır aynı olan cihaz, ya da gelişti ama bize öyle geliyor. isterlerse 802.11xyz teknolojisini kullansınlar, 802.11n'den bir farkı olabileceğini zannetmiyorum. güvenlik için halen wpa2-psk'yı kullanıyorlar, bir ara mimo teknolojisi gelmişti ama son derece gereksiz bir teknoloji olduğunu anlamış olacaklar ki yeni modemlerde kullanılmıyor. kapsama alanına gelince 10 sene öncekinin aynısı, araya giren üç duvar sinyali tamamen kesebiliyor, modeminizin kaç antenli olduğu, dbi değerleri, dbm değerlerinin bir önemi kalmıyor.

    daha da kötüsü halen çoğu modemin şifresine wps üzerinden rahatlıkla erişilebiliyor. bunun için hacker olmanıza gerek yok, google play'de yüzlerce wps şifre kırıcı uygulama mevcut zaten, modeminizde bu gereksiz özellik açıksa kapatmanızı öneririm.

    birde piyasada tp-link, d-link gibi markalarının 300-400+ liralık aşırı dandik modem-router ları var. modem+routerlar adam akıllı çalışsalardı routerlar bu kadar yaygın olur muydu? kutusunda 70m ekstrem çekim kalitesi yazıyor ama iki kat aşağısını görmüyor cihaz.

    kısacası evinize network ağı kuracaksanız boş yere çok harcamayın. aldığınız modemin wan teknolojisine sahip olmasına dikkat edin, eğer bu teknoloji varsa ileride modemi router olarak kullanabilirsiniz. usb teknolojisi yazıcı paylaşımı açısından ayrıca kullanışlı. 5ghz teknolojisi her ne kadar hızlı olsa da çoğu cihazda bağlantı sorunu yaratabilir, kapatırsanız bir şey kaybetmezsiniz. pahalı modemlerin kapsama alanlarının iyi olduğunu zannetmeyin, 50tl'lik everest router'in 600 tl lik 4 antenli asus modemden daha iyi sinyal dağıttığına şahidim. mümkünse modem alırken netgear, cisco, motorola marka almaya çalışın; zyxel, airties, xiaomi markaları ile de bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar.
  • seri bilgiyi paralel bilgiye çeviren cihaz.
  • (bkz: faksmodem)
hesabın var mı? giriş yap