• daha önce xbox live üzerinden piyasaya çıkan, 17 ocak'tan itibaren ise pc'ye gelecek olan multiplayer tps. hem ai kontrolündeki robot ordularına karşı co-op olarak, hem de 6vs6 karşılıklı oynanabilen oyunun en dikkat çeken kısmı, tf2 benzeri grafikleri ve sınıf sistemi. steam üzerinden 13.5$'a ön siparişle alınabilir. ben sevdim, alınır.**
  • dota tarzı genel oyun akışı ile team fortress tarzı sınıf sistemini birleştiren güzel bir oyun olmuş. co-op olarak da tower defense oynayabiliyorsunuz. pc versiyonu -ki sadece steam'e geliyor- bazı bonuslarla beraber bugün (24 ocak '11) çıkıyor.
  • birebir dota tarzı ve kurallarına sahip, hala beta aşamasında olan ikinci oyunu;

    (bkz: super monday night combat)
  • uber entertainment tarafından geliştirilen 2010 yapımı oyun. başta xbox'a özel olarak çıkmış olsa da yayınlanmasından 1 sene sonra pc platformuna da gelmiş olup şu anda eski popularitesinden epey uzakta. öyle ki oyunu 1 tl'ye aldım ve yanında 4 ekstra hediye edilebilir kopyasını verdiler. serverleri boş olduğundan 6v6 modunda insanlarla oynaması biraz zor görünüyor. bunun dışında tower defense tarzı co-op modu da mevcutmus. boş vakti olan ve arada girip birkaç saat oynayabilecek yazarlara oyunu hediye edebilirim, 12 kişi toplayabilirsek çok eğlenceli olacağı kanısındayım ama co-op oynamaya da razıyım. oyun nispeten eski olduğundan bilgisayarınızın çok iyi olması şart değil, sistem gereksinimlerini aşağıya bırakıyorum. oynamak isterseniz bir yeşil uzağınızdayım.

    sistem gereksinimleri:
    --- spoiler ---

    cpu speed: 2 ghz processor ram: 1 gb os: xp(sp3)/vista/windows 7 video card: directx 9.0c/shader3.0 compatible, vram 512 mb (nvıdıa geforce 7800 series or atı radeon x1900) total video ram: 512 mb hardware t&l: yes pixel shader: 3.0 vertex shader: 3.0 sound card: yes free disk space: 2 gb

    --- spoiler ---

    edit: oyunu indirdim ve her iki modunu da oynadım. öncelikle grafikleri iyi değil ama çok hoş. singleplayer ve co-op modu daha önce de söylediğim gibi tps tower defense. multiplayer modu da dota, lol gibi oyunlar tps olarak yeniden yapılsaydı ne olurdu sorusunu cevaplıyor. aynı moba oyunları gibi minyonlar - pek minyona benzemiyorlar gerçi - ve savunmanız gereken bir base var. eski bir oyun olduğundan hala oynayanlar bayağı ustalasmıs. koskoca oyunu saat 11'de oynayan 3 kişi vardı sadece, o servere girdim ve temiz bir dayak yiyip çıktım. ben daha ateş edemeden kesiyorlar amk. oyuncu azlığına rağmen güzel oyun bence, özellikle oynanışını çok beğendim. son zamanlarda artık fenalık veren gerçekçilik hissi kasma işine hiç girmemişler, oyun oynadığımı hissettim uzun bir aradan sonra.
hesabın var mı? giriş yap