• pireye kızıp yorgan yakmak
  • eğer gündelik hayatta yaşadığımız olumsuzlukların her birini sözlükte " x yasaklansın kampanyaları" başlığı altında birleştirseydik, emin olun yaşanacak ortam kalmazdı, motosiklet bir araç, üzerindeki öküz de olabiliyor, hıyar da efendi de, o da bir araç ve trafik kurallarına uymak zorunda, bugün trafikte milyonu bulan sayıda sürücü var, makas atıyorlar, insanları taciz ediyorlar, ne diyelim tüm taşıtlar yasaklansın mı diyelim? önemli olan bu tiplerin çoğalmasını önlemek, tepkinizi ortaya koyun, motosiklet sürücüsüne oradan giremeyeceğini söyleyin bağırın çağırın gerekiyorsa polis çağırın.sike sike bir gün anlayacaklar, bir motosiklet sürücüsü olarak o öküzlerden ben de çekiyorum emin olun, bir araba sürücüsü olarak da makas atanlardan çekiyorum ayrıca.
  • yasaklanarak hiçbir şeyin çözüme ulaşamayacağını bilmeyen yazar beyanı.
    çözüm üret, fikir sun.

    sonra türkiye neden böyle!
  • en kibar tanımıyla cehalet timsali taleptir. bunu talep edenin ne dünyadan ne dünya trafik düzeninden ne de yol-yaya-araç işlerliğinden haberi vardır. talihsizlik şu ki bu talep yaşanılan coğrafyanın bir prototipidir.

    kuralları hiçe sayan, insan canını tehlikeye atan her türlü araç kullanıcısı aynı şiddetle uyarılmalı, engellenmelidir evet ancak bunu motorsikletle sınırlı tutmak ve genelleme ile her kullanıcıyı içine alıp böyle faşizan bir talepte bulunmak yine tekrar edeceğim en kibar tanımla cahilliktir.

    dünyanın birçok ülkesinde scooter kullanmış, trafiğin soldan aktığı ve yaklaşık bir milyar ikiyüz milyon insanın yaşadığı ve trafikte nüfusunun yüzde ellisinden fazlasının motorsiklet kullandığı hindistan gibi bir ülkede bile hiçbir sorun yaşamadan üç eyaleti scooterla tamamlamış bir kadın olarak yazıyorum, sizin bu motorsiklet nefretinizin ana halkasında başka bilişsel sorunlar yatıyor.
  • meyve bıçağıyla da adam öldüren var. meyve bıçağının da mı yasaklanmasını isteyeceksin ?

    (bkz: itin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış)
  • hükümetten bir farkınız kalmadı arkadaş. herşey yasaklansın. silah insan öldürüyor ama belli bir denetimle serbest. denetimin arttırılmasını, paket servis elemanları ve kuryelerin özel izinlerle çalışmasını, ehliyet kontrollerinin daha fazla yapılmasını isteyeceğinize kalkmış burda ahkam kesiyorsunuz...

    tanım: motorsikletin şehir içi ulaşımda önemini kavrayamamış, kendini bilmez birkaç yazar beyanatı.
  • kebapçı cenneti olan ülkede yapılması zorunlu olan eylem. motoru veriyorlar küçücük çocuğun eline, ki çoğunluğu da antisosyal bu çocukların, sağ aynada görürken göz kırpma süresinde sol aynada bitiyorlar; ters yön, kaldırım vb gibi tabuları zaten yok. motorcular, araçlarının tekerlekli olduğunu bazen unutup altlarındakinin kanatlı bir hava aracı olduğunu düşünüyorlar galiba. olayın bir de diğer yönü var tabi. insan faktörünü düşündüğümüzde ülke için otomobil bile tehlikeli bir araçken, büyük ihtimalle ölümlü motor kazalarında zirveyi zorluyoruzdur.
  • hem yazar için hem de bu ülkedeki toplum için eğitimin şart olduğunu gösteren başlık.

    denetim mekanizmanı geliştir mesela, mesela eğitimini geliştir, ehliyet sınavlarına psikolojik test koy mesela, neden yasaklıyorsun?

    arda gibi oyuncular yüzünden futbol da mı yasaklansın?

    saçma sapan başlıklar yüzünden ekşisözlük de yasaklansın?
  • "deli zirvasi" olarak tabir edecegim bir kampanyadir.
    sevmiyor olabilirsiniz, fakat sike sike saygi duymak zorundasiniz. zira biz de bu ulkenin yollarini kullanmak icin vergi veriyoruz.

    basligi, "insanlara rahatsizlik veren, terbiyesiz motorcularin trafikten men edilmesi" olarak degistirin altina imza atalim.

    genelleme sicmaya gerek yok.
  • desteklediğim kampanyadır. bisiklet sürün.
hesabın var mı? giriş yap