• bildiklerini dinlemeye çok hevesliyim. merak ve hayranlık uyandıran birisi. youtube kanalında bildiklerini insanlarla paylaşmak konusunda hevesli birisine benziyor. bunu yapmasına vesile olan herkes ,herkese teşekkür ederim. istanbul ayağında ,yardımcı olmak bile isterim.
  • bana nedense bi balon hissi veriyor bu adam. hacettepe bogazicinde falan okuduğunu da çok sanmıyorum. belki de ben malım anlamıyorum bu adamı o da olabilir.
  • hacetttepe'de yemekhanede sürekli rastladığım, elinde defter, kitap, kalem kutusu ile dolaşan, meczup görüntüsü veren abinin youtube kanalının ismi.
  • ankara hukuk'ta her gün kütüphaneye gelen bir çocuk vardı, elinde sus şişeleri sıraya gömülür eline notlar alır sonra o notlarla birlikte çıkardığı defterine notları alır saatlerce orada kalır, arada hava almaya çıkardı. ben 40 dakika kesintisiz ders çalışamazken onun orada saatlerce kalışına hayran olurdum. ta ki bir arkadaşımın onun gerçekte öğrenci olmadığını ruhsal problemleri olan biri olduğunu belirtene kadar. hatta bu arkadaş onun notlarına arkadan baktığını ve su soğuk yazdığını söylemişti. bu durumu hiç teyit etmedim, zaten okulda herkes deliydi, bir eksik bir fazla nolacak demiştim. bu arkadaşı görünce de bu geldi aklıma, çünkü belirtiler aynı, yani onun öğrenci olup olmadığını anlattıklarının hayal ürünü olup olmadığını bilemeyiz.
  • videolarını yeni gördüm bence hoş bi abiye benziyor. anılarında yalan olduğunu zannetmiyorum.
  • ülkeye, gençlere veya her yaş grubuna güzel şeyler katabilecek projelerle uğraşan turan bey'in youtube kanalının ismi. kendisiyle eskişehir'de tanıştım. muhabbetimiz 15 dakikayı geçmese bile güzel bilgi paylaşımı yaptık. bilgi birikimi ve yaşayış tarzı ilgi çekecek birisidir. umarım ülkemiz onu kendine küstürüp kaybetmez.

    benim özel notum kendisini dış görünüşü, salaş giyimiyle yadırgamayınız.
  • aktivistliğin ve hitabetin akademisyenlikle ve bilgi seviyesiyle ilgisi olmadığının en iyi örneklerindendir.

    kendisinden çok özlü bir konuşma beklemekle celal şengör'ün elitistliğini ayıplamak benzer şeylerdir.

    çevremde gözlemlediğim kadarıyla bir yere gelmek için çok çalışan insanlar genelde sessiz ve konuşması bozuk insanlardı, soru çözdürmek için yanına gittiğim çok başarılı insanlar ya aşırı üstten bakan, ya da çözdüğünü iyi anlatamayan insanlardı. turan bey de böyleymiş.

    yani belli bir çerçevede kendini ifade etme konusunda sıkıntıları var ama dolu bir insan.

    bir youtube yorumu gördüm mr. turan kanalında: "çok bildiği için rahat konuşamıyor. aklına bir çok şey geliyor, zorlanıyor." bahsettiğim bu işte.

    fen lisesi çıkışlı olmasına şaşırmadım. tahminlerime göre çok konuşturmadan sürekli soru çözdürülen, sözel dersleri, dil derslerini geçiştiren bir düzende okumuştur. bu işler temelde nasılsa öyle devam eder. hatalı eğitim sistemimizle alakalı.

    konuşmalarını yaparken önce bir kağıda yazsa veya röportaj videoları yüklese daha verimli ve başarılı bir youtube kanalı olur.

    bilgi serüveninde kendisine başarılar.

    okuma azmiyle, nitelikliliğiyle kesinlikle takdir edilesi bir insan.

    oğuzhan uğur, damla piliç, kerimcan gibi gebeşlerin beş para etmez cahil özgüveniyle yaptıkları bik bik sonu gelmez konuşmalarındansa kendisinin düşünceli, duraksamalı konuşması çok daha güzel tabii ki.

    gençler sokak röportajını sevmiş diye misyon üstlenip youtube kanalı açmış.

    helâl olsun.

    edit: imlâ
  • zor konuşmasına rağmen söledikleri akıllıca olan bi yutubır. en azından saniyede ikiyüz kelime söyleyip boş konuşan yutubırlardan bin kat daha iyi.
  • bu kadar bilginin bu kadar mütevazı bir adamda toplanması enteresandır. video kanalına yeni sardım, daha önceleri 3 ergenin sokak ortasında yaptığı röportajı izlemiş biriydim. kendisi hakkında daha fazla bilgi edinebilecek olmak beni sevindirdi.

    yerli ve milli cinyısımız.
  • tayfa kitapkafenin müdavimi, kafası karışık insan.
hesabın var mı? giriş yap