• kendisini ayakta alkışlıyorum.
  • tanım: reality show sunucusu.

    bugüne kadar tek bir programını izlemedim. bu palu ailesi olaylarından sonra baktım bi. üstad kurmaca ya. yani ne bileyim adam * tutuklanacağını, bırak tutuklanmayı toplumdan linç yiyeceğini bile bile neden programa çıkıyor? siz hangi sıfatla beni suçluyorsunuz, milletin önüne atıyorsunuz dese kafasına silah dayayıp mı çıkaracaklar programa? orada da bir gönüllülük esası var gibi.

    sonuçta programın kategorisi de reality show. show yani.

    bilemiyorum altan.
  • başarılı bir televizyoncu ve reality tv programı sunucusu. dramatik olayların paketlenip tv üzerinden yayınlanması bir amme hizmeti değil ticari bir faaliyet. nihayetinde bu olaylar bir ürün haline getirilip tv üzerinden izleyenlere satılıyor, izleyenler dikkatleriyle rating üreterek bu alışverişin bedelini öderken bu süreç yapımcı şirketin reklam veren ve sponsorlar üzerinden bu ilgiyi nakde çevrilmesiyle son buluyor. survivor, biri bizi gözetliyor, evlilik programları falan hepsi özünde kameranın sıradan insanın hayatına çevrilmesini format alan programlar; müge anlı'nın da farklı bir şey yaptığı yok.

    üstteki sebeple palu ailesi sürecinde kendisinin kahraman ve yaptığı programın faydalı olarak etiketlenmeleri saçmalığın dik alası. program, kendi formatına uygun olarak önümüze duygusal tepki göstereceğimiz, nefret edeceğimiz, "yuh artık" diyeceğimiz bir aile çıkardı, biz de hepsini dedik; sonra bunlar ikinci piyasaya düştü, ekşi sözlük, bilumum haber siteleri, twitter, instagrami facebook fenomenleri falan sebeplendi, oluşan ratingten paylarını aldılar... espriler türetildi, geyikler yapıldı, tuncer, havva, isa falan ayrı ayrı sohbet malzemesi oldu... yani baya güzel malzeme bulduk ve tükettik. sonunda da kendileri de döngünün bir parçası olan adli merciler konuya dahil olup aileyi gözaltına aldılar ve böylece "#adalet" hashtagi de sahipsiz kalmadı. bundan sonrasını biliyoruz, palu ailesi konusu azalarak bitecek ve biz yenilerine yelken açacağız.

    hukuk ve adalet, kolluk kuvveti olmak, suçları önlemek ve açığa çıkartmak böyle şeyler değil arkadaşlar. palu ailesinin pisliklerini ortaya bir televizyon programında döküp saçmak ve onların gözaltına alınmalarını önayak olmak adaleti sağlamak olmadığı gibi kimseye bir faydası da yok. neyi değiştirmiş palu ailesi olayı ya da müge anlı'nın tavrı ki alkışlıyor, "helal olsun" diyoruz: aile yapımız, toplumumuz mu değişti? insanlar "bu nasıl kolluk kuvveti, nasıl adalet sistemi" diye bir tepki mi koydu? hukuk düzeni mi değişti? şu anda ülkenin belki birçok sathında yaşanan benzer olayları ya da gelecekte yaşanacakları bir gıdım azaltacak ne var?

    survivor türk insanının hayatta kalma yeteneğini ne kadar geliştiriyorsa ya da evlilik programlarının yeni evlenen insanların daha mutlu evlilikler yapmasındaki etkisi neyse palu ailesi olayının da ülkeye, adalete falan etkisi o.
  • bu kadın dilber fırtına olayında da mimikleri ile ne kadar üzüldüğünü belli ediyordu. yine de o katillerin karşısında sakin sakin konuşarak ağızlarından itirafları aldı. himmet olayında da çocuğun cesedinin yerini göstermesi için himmetin bütün aşağılık itiraflarını sakince dinledi sakince himmeti konuşturdu. palu ailesi vakasında da öyle profesyonel süreci yönetti ki gerektiğinde alttan aldı gereğinde sağlı sollu parçaladı. insanları bilinçlendiren ve farkındalıklarını yükselten bir program yapıyor . motivasyonu da paradan çok yardım etmenin verdiği manevi tatmin. çok iyi bir insan iyi bir haberci
  • palu ailesi'nin gözaltına alınmasının ardından cumhurbaşkanı kendisini arayıp teşekkür etmiş. acaba aynı cumhurbaşkanı bu olayı yıllarca görmezden gelen, bütün şaibeli ifadelere rağmen örtbas eden emniyet mensuplarına da hesap sormuş mu? neyse...

    kendisi eski magazincidir. uzun yıllar magazin programı sunmuştur. bir zamanlar piyasanın çok yakından tanıdığı magazinci * burhan akdağ'ın eski eşidir. burhan akdağ bu evlilikten olan kızıyla görüştürülmediğini idda etmişti.
  • toplanın gençler, programı ve kurgusu hakkında edindiğim bilgileri sizinle paylaşayım:
    -kendisine(ekibine) ulaşan her olayı kabul etmiyor, sadece reytinge dönüştürülebilecek olayları kabul ediyor.
    - emniyet veya jandarma zaman zaman kendilerinden faydalanıyor, geniş kamuoyuna ulaşması istenen olaylar kendileriyle paylaşılıyor, ekip de reyting getirecek konularsa ilgileniyorlar
    -ekip kendilerine ulaşan konu ile emniyet birimleriyle irtibata geçiyor, emniyet fayda görürse bilgi veriyor.
    - kendilerine ulaşan davalarda kişileri verecekleri ifade konusunda yönlendiriyorlar, kurguyu bozan, verilen talimatlara uymayanların olayları apar topar kapatılıp ekrandan kaldırılıyor.
    -daha önceki entrimde dediğim gibi itirafçılar, tanıklar parayla, yönlendirilmiş ifadelerle, yalan yanlış, kurguyu sürdürebilecek şekilde konuşuyor.

    yani kurgu mu? sapına kadar kurguymuş!
    kaynağım, kendileriyle bir dönem bir vakayla ilgili bilgi paylaşmış birimde görev yapmış bir kolluk görevlisi
  • boş kafalı bi insan
  • acun ılıcalı gibi ülkedeki süzme tipleri türk milleti ile tanıştıran kişidir.
  • bu kadını direkt olarak asayişin başına getirmek lazım.işin ilginç olan yanı millet neden suçunu gidip televizyonda itiraf eder ki? poliste aynı yöntemi mi uygulasa. bilemedim.
hesabın var mı? giriş yap