• ateist, din düşmanı, vatan haini, terörist ilan edilecektir kendisi. komşum muhafazakâr ve kızlarına köpek muamelesi yapıyordu. kızlar sözde sekülerdi. bir anda muhafazakâra döndüler. aile ile sürekli beraber olunca ya direnemiyor ya da kendi fikri yoktur.

    bu arada bizim insanlarımızın büyük bir problemi var: saygı. yani herkes kendi fikrini birbirine kabul ettirmeye çalışıyor. olduğu gibi kabullen işte! 7' den 70' e bir problem. sahi insan bilmediği şeyi göstermeyi de bilemez.

    bu durumdakilere sabır diliyorum.
  • (bkz: cemil ipekçi)(bkz: muhafazakar gey)

    sekülerler üstüne alınmasın. muhafazakar kelimesini duyunca aklıma hep ben muhafazakar geyim diyen cemil ipekçi gelir. bir de karikatürü var bunun. sen en çok muhafaza etmen gereken şeyi muhafaza edememişsin diye.

    cemil ipekçi türkiye'nin en entelektüel ve kültürlü insanlarındandır, sonsuz saygılar.
  • hangimiz değiliz ki.
  • kendinin öyle olduğunun farkına varır varmaz boşluğa düşmektir. uzayda, uzay gemisi kapsüllerinden kopmuş, boşlukta tek başına sürülmektir. o gemiyeye geri dönememektir. kafandaki oksijenin nereye kadar seni idare edeceğinin kaygısının içinde zaman zaman boğulmaktır. aydınlık ve canlı olmak fakat karanlıkta olmaktır. sağlam bir bünye, sabır, umut barındırmak ve sakin kalmak zorunda olmaktır. düştüğün ya da terk ettiğin o uzay gemisiyle aynı yöne gitmek istemediğinin farkında olmaktır.
  • özellikle çok fazla düşünen bir insansanız ve bu gerçeği fark ettiyseniz bazı akşamlar kendinize: '' ben neden seküler bir ailede doğmadım, ben bu ailede doğmak ister miydim? '' sorusunu sorarken bulabilirsiniz.

    bunun bir de şöyle kötü yanı vardır ki her ne kadar aklınıza ve mantığınıza çok saçma gelen bir durum olsa bile muhafazakar çevrede büyüdüğünüzden bu akılsızlık ve mantıksızlık durumlarına bazen karşı koyamadığınız '' tabular '' olabiliyor.

    berbat bir şey ya.

    bi hiçbir şeyin farkında olmadan yaşayıp gitmek var, bi de böyle bunların farkına varıp, sürekli düşünüp, karamsarlık moduna girmek var.

    hayat zindan oluyor, zindan.

    ki sadece bu da değil. mesela ileride evlilik vakti geldiğinde iki aile arasında sıkıntı olmasıda çok can sıkıcı bir durum olacak.
    yani insan mecburen kendi ailesine denk bir aileye sahip biriyle ilişki kurmak istiyor.
  • kendini muhafakarlıktan arındırarak olabilecek bir şey. bence kendisini muhafazakar değilse tabulardan arındırabilir. muhafazakarlıkta akılsızlık ve mantıksızlık da yoktur ki. e tabii inanan biriyse nassları olabilir.
  • dönemimiz gençlerinin neredeyse hepsini ifade eden durum.
hesabın var mı? giriş yap