• gördüğü teorik derslerin bir kısmından biraz daha bilgi sahibi olmak, biraz daha kendini geliştirebilmek, yüksek mühendis ünvanına sahip olabilmek gibi amaçları olan, ülkede milyon tane mühendis zaten varken kendini biraz daha öne çıkartıp gerçekten mühendislik yapmak isteyen mühendistir.
  • daha yeni tartıştık bu konuyu mühendis arkadaşlarımla.

    mühendislik yüksek lisansı yapmak sıkıcı bir olay. zaten mühendis olmuşum, fazlasına gerek yok. mesele yüksek yapmaksa bir başka bölümün diploması yeterlidir diye düşünüyorum. hem farklılık olur, güzel olur. yüksek mühendis ünvanı da olmayıversin.

    mesela benim çoğu insan gibi hayalimdir psikoloji. yükseğimi psikoloji üzerine yapıp hem bu konuda da kendimi geliştireyim, hem hayalimi gerçekleştireyim hem de yüksek yapmış olayım istiyorum.

    farklı fikirlere elbette saygı duyuyorum, ama kendi bölümünün dışı bir yüksek herkese iyi gelecektir.
  • her babayiğidin harcı değildir.

    askerlik tecili gibi sebepler, başlamaya sebeptir, bitirmeye ve özellikle de, hakkını vererek bitirmeye yeter sebep değildir.

    mühendisliğin yüksek lisansı, işletmenin yüksek lisansına benzemez. hocalar, kendileriyle çatır çatır tartışabilecek hale getirirler y.l. öğrencisini...

    ilmi seviyesi de, teknik seviyesi de, yüksek lisans yapanın kıymetidir.

    istemeden, inanmadan, sevilmeden bitirilmesi mümkün olmayan akademik programdır.
  • muhendislik okuyan bir insan icin bana kalirsa izlenebilecek yollar asagidaki gibidir:
    1- kalayim okulda, etliye sutluye bulasmayim. akademisyen olarak hayatimi gecireyim.
    2- kpss yapayim ondan sonra bir devlet dairesinde memur gibi calisayim ve bir sekilde salla basi al maasi.
    3- kurtlarla cakallarla dolu piyasa icine gireyim, var olus cabasi vereyim. tuturabilirsem bir ara kendimi bir anda "muhendis" ten ziyade, "esnaf" olmus olarak bulabilirim. batarim, cikarim,is yaparim para kazanirim , yaptigim is ile kendimi tatmin ederim. usta basi ile kavga ederim, patrona kafa tutarim, alayinizin a.q. adam olun lan! v.s. v.s.

    simdi yukarida sayilan durumlara gore, yuksek lisans yapmak, insana ekstra bir etiket katacaktir. 1 ve 2 icin lazim olup, 3 icin cok ta fifi bir durumdur diye dusunurum.

    tabiki herkesin gorusu kendine...
  • kendini geliştirmek ve mühendislik yapmak isteyen mühendistir. çöp akademi dünyası size kalsın arkadaşlar, biz daha çok dersin içeriği ile ilgilenip, alacağımız alıp terkediyoruz mekanı.
  • şahsen 6-7 sene piyasada çalıştıktan sonra yüksek lisansa başladım. o teorik dersleri pratiğe dökecek şansım da oldu sayılır. okul biter bitmez yüksek lisans yapsaydım belki "gereksiz" fikrine katılabilirdim ancak şu anda doktora yapmayı bile düşünüyorum.
  • yüksek lisansa karşı olan mühendislerin nasıl bir eğitim aldıklarını merak ediyorum. ben mi malım yoksa arkadaşlar mı çok zeki bilemedim. bir inşaat mühendisi olarak 4 yıllık mühendislik eğitiminin her hangi bir yapıyı tasarlamada çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. bildiğim kadarıyla hiç bir okulda adam akıllı dinamik ve statik hesap gösterilmiyor. şantiye de ne dinamiği ne statiği demeyin kalbinizi kırarım. kaldı ki lisans eğitiminden sonra çizgi filmden hallice grafikleri olan hesap makinesinden hallice programlarla çözüm yaptığını zanneden arkadaşlarada şunu sormak istiyorum o programların verdiği sonuçları ne kadar inceleyip irdeliyorsunuz? tanım operatörlüğü mühendislik sanan kişi beyanı.
    not: bu entryde dikkate alınan mühendis yapı mühendisidir.
    ayrıca bir mühendisin daha fazla teorik bilgiyi anlamsız bulmasını da anlamıyorum tasarım yapan mühendisler fizik kurallarını matematik diliyle kullanışlı hale getirmesi gereken insanlardır, uygulama mühendisleri bu tasarımların inceliklerini idrak edip sade bir dille bu işi yapabilecek el becerisi olan insanlara aktarmak ve denetlemekle yükümlüdür şimdi gelmiş adam teorik bilgiyi ne yapıcaz diyor
  • yukarıda farklılık olsun yazanların doldurduğu başlıktır. şaka mısınız? bunca yıldır boşuna okumuşsunuz köyünüze dönün!

    inşaat ve makine gibi dallar multidisipliner alanlardır. yani örneğin inşaat mühendisini ele alalım:

    hidrolik
    kıyı liman yapıları
    zemin mekaniği
    yapı işletmesi
    statik
    ulaştırma-yol gibi farklı konulara yoğunlaşabilir.bu dalların birinin diğeri ile uzaktan yakından alakası yoktur. bir alanda uzmanlaşmak isteyen bir mühendisin bu program ile yüksek lisans yapmak istemesi kadar normal hiçbirşey yoktur. bunlara ek olarak

    askerlik tecili
    mesleki çevrenin oluşması
    akademik bağlantılar kurmak, bunları canlı tutmak gibi amaçlar da olabilir. kaldı ki bulduğum işler hep okuldan hocalarım sayesinde oldu.
  • savunma sanayinde mühendislik+mühendislik yüksek lisansı sizin bir adım önde başlamanızı sağlıyor. böylece zaten yüksek olan maaşlar yeni başlayan bir yüksek mühendis için çok şahane sayılara çıkabiliyor.

    mba ya da diğer idari yüksek lisanslar işe başladıktan sonra da yapılabilir. hatta öyle yapılsa çok daha iyi bile olur.
hesabın var mı? giriş yap