• (bkz: masa kalemi)
  • soylentiyi ilk kimin ortaya attigini kestirmek zor olsa da, "ehero ohor! adamlar uzaya cikiyor ama tukenmez kaleme kasiyolar.. kursun kalem var lan allaaan salaklari.. yaaa salak bunlar yeaaa(eller iki yana acilir, kafa 30 derece saga doner)" yorumu eminim ki biz turklerden gelmistir. yorumun icerdigi gizli anlam, "tamam uzaya cikamiyoruz ama biz de bazi seylerin farkindayiz"dir, hemen arkasindan da amerikalilarin gerizekali oldugu, bizim lisedeki ogrencilerimizin orya gidince ne mucizeler yarattigi, adamlarin mcdonalds'ta para ustunu hesaplayamadigi gibi hastasi oldugum oykuler efsaneler anlatilir.(bu onyargi cumlelerinin aralarina turkler hakkinda acayip onyargili olduklari iddiasi da atilirsa tadindan yenmez) hurriyet gazetesi $anina yakisir sekilde bu geyigi yarimsayfa haber yapmisti, her cumlesinde de bizim n sene sonra belki yapabilecegimiz seyleri cok onceden yapmis bitirmis nasa kurumuna bok atmanin tadini yasadigi belliydi.

    hem kursun kalemin yeri ayri, tukenmez kalemin yeri ayri. senet imzalarken kursun kalem mi kullansin adam uzayda ?
  • bu arada gotumuzle guldugumuz bu nasa kalemi, nasa tarafindan degil "fisher pen" adli bir sirket tarafindan 2 milyon dolara gelistirilmistir, zaten kullanilmakta olan kursun kalemin ucunun kirilip elektronik aksama degmesi ihtimalinden , kalemden cikan karbonun havada gezmesinden ve tahta karbon ve saf oksijen uclusunun harika bir grup olusturmasindan dolayi (gerizekali olduklarindan degil yani) 1967 yilinda apollo astronotlari bu kalemlerden kullanmaya baslamistir. (nasa muhasebe servisinden alinan kucuk bir not: 1967'de tanesi 2.95$ imis)

    -120 dereceden +200 dereceye varan sicakliklarda, uzeri gres yagi kapli cam gibi fantastik yuzeyler de dahil olmak uzere pek cok seyin uzerine yazabilir, ve fisher space pen diye bilinen bu kalem rus kozmonotlar da dahil olmak uzere, kalemin icadini izleyen *butun* uzay gorevlerinde kullanilmistir.
  • bu kalemin 'bullet' modeli moma'da sergilenmektedir... (bkz: spacepen)
  • ayakta yazi yazan veya not alanlarin mutlaka bir tane edinmesi gerekir, yere paralel konumdanyken inatla yazmaya devam eder.

    bu kalem hakkinda bir de herkesin yaptigi igrenc bir espri vardir:
    "suyun altinda bile yazar. ama henuz suyun altinda yazilabilen kagit icat edilmedi."*
  • fisher pen firmasının 1967 yılında "chrome bullet" adıyla ürettikleri kalem. arkeologlar için arazi çizimlerinde kullanımı sonsuz fayda sağlar. kalemin dış kaplamasına göre 20 ila 40 dolar arası değişen fiyatlara satılmaktadır.

    (bkz: http://www.spacepen.com/bullet.aspx)
  • bu kalem üstüne "yaaa işte, amerikalılar da böyle salakmış, koca nasa kurşun kalem kullanmayı akıl edememiş!" hikayesini anlatan insanların varlığı beni tedirginliğe düşürüyor.

    bir insan böyle bir saçmalığa inanacak kadar gerizekalı olabilir mi?
    abd'nin en önde gelen beyinlerinden oluşan binlerce kişilik bir organizasyon içinde, ortalama bir insanın 1-2 dakikada düşünerek varabileceği bir sonuca, kimsenin varamayacağına kim inanabilir?

    insanlar daha abd'nin salak, ruslar'ın ise zeki olduğuna inana dursunlar, abd menşei fisher pen isimli şirket bu kalemlerin satışından dünyanın parasını kırmıştır, hala da kırmaktadır...
  • ebay üzerinden siparişini verdiğimdir.

    evet, evet şimdiden zıplamaya başladım, anca ürün teslimatından hemen sonra ay'a ulaşabilmek içün.
  • yaratıcılık, ıraksak düşünme konulu derslerde hocaların, alo kelimesinin kökeninin ardından, anlatmayı en çok sevdiği yanlış hikayelerden birine kurban giden, aslında yaratıcılığın ta kendisi olan buluştur.
  • seinfeld dizinde 3. sezonda the pen isimli 3. bölümde işlenmiş kalem. dizide kullanılan kalem bugün hala anı olarak jerry seinfeld'deymiş.

    take the pen!
hesabın var mı? giriş yap