*

  • nedenini merak ettiğim soru. kendimce cevaplarım var ama hep eksik kalıyor.
    hakaret küfür olmadan, alay etmeden cevap verseniz çok memnun olurum.
    mesela verilen şehitlerin, berbat suriye politikasının sorumlusunun tayyip olduğuna neden katılmıyorlar?
    ya da boktan ekonomi, yüksek enflasyon, rekor döviz kurlarının sorumlusunun hükümet olduğunu nasıl görecekler?
    tanzim kuyruklarının aşağılayıcı ve çağdışı olduğuna neden inanmadılar? neden onu hükümetin yardımı ve mahareti olarak gördüler?
    hemen hemen her komşumuzla ve büyük ülkelerle kavga ediyoruz. hakikaten erdoğanın kabahatsız olduğuna mı inanıyorlar?
    neden bir adamın damadının bakan olmasından rahatsız olmuyorlar?
    bütün eski dava arkadaşları bıraktı ve gitti. bazılarını bu gönderdi. nasıl olur da bu adamın hep doğru olduğuna inanıyorlar?
    cemaat iken beraber yürüyen, ağlayan, uğruna madeni para bile basanlar belli iken, fetönün siyasi ayağı kim sorusuna nasıl cevap veremiyorlar?
    neden bir kişiye bu kadar bağlanıyorlar?
    neden bu kadar nefret dolusunuz?
    fabrikaların hatta askeri fabrikanın yabancı ülkeye satılması niye rahatsız etmiyor?
    birkaç şehit kelimesine nasıl tepki vermezler?
    bugün esprilerle yaptığı toplantı hiç mi kanına dokunmuyor?
    kadir topbaş, melih gökçek ve diğer başkanlar görevden alınırken “neden o zaman aday gösterdin?” , “görevden alıyorsan suçları nedir?” diye niye hesap sormadın? oylarına namusuna niye sahip çıkmıyorlar?

    daha bir sürü soru var..
    anlayamıyorum.
  • öyle bir konu ki, öyle yada böyle entry girmem gereken bir konu. şöyle ki; bakın arkadaşlar 82 belki 85 milyon insan yaşıyoruz şu güzelim coğrafya da, siyaset denen argüman her ülke de var, niçin var? halk için var. a parti b parti yok bilemedim c parti diye diye partiler var. bizim vatandaş olarak hiç bir partide duygusal olarak bağlanmamamiz gerekiyor, bu bizim babamızın partisi olsa bile. gerektigin de hesap sormamız gerekiyor. sonuçta takım tutmak değildir. yani demem o ki en sevdiğiniz rengin partisi bile iktidara gelse onu sorgulamaktan ve denetlemekten çekinmeyiniz.
  • bir tür inatlaşma içindeler. anlamıyor değiller, anlamamazlıktan geliyorlar. öyle işlerine geliyor.

    bu atmosferden çıkmak da, kontrollü muhalefet döneminin kapanmasıyla mümkün.
  • cevabı belli olan soru cümlesi.

    çünkü ulufe dağıtılıyor kendilerine. adı konmamış bir seçmenlik maaşı alıyorlar.

    neden bu kadar enflasyon, fahiş vergiler, kötü ekonomi gibi sorunlar var sanıyorsunuz?

    milyonlarca asalak besliyoruz da ondan.
  • insanlar 3 kişinin arasında sıkışıp kaldı. yaklaşık 10 seçimdir erdoğan, bahçeli ve demirtaş arasında geçiyor seçimler. son 2 seçimdir iyi partinin gelmesiyle akp hem mecliste çoğunluğu kaybetti, hemde belediye seçimlerinde büyük yenilgi aldı. akpnin bu kadar oy almasının tek nedeni, muhalefetin beceriksiz olması.
  • ben ömrümde bu beceriksiz tayfaya oy vermedim ve aynı ideolojiyi de gütmedim ama bunlara inananlar da tam inandı, bunu da iyi bilirim.

    şimdi yaşadıkları durum bizim futbol fanatikleriyle aynı...

    siyasi fanatiğe "siz haksızsınız!" demekle, futbol fanatiğine "siz yenildiniz!" demek aynı şey. ikisi de kendini fanatizmle doyurduğu için çaresiz kaldığında saldırıyı seçecektir.
  • (bkz: çomar)

    bakin bu gerizekalilara ulkenin durumunun kotu oldugunu degil, ekonominin icinde bulundugu durumun kotu oldugunu bile anlatamiyorsunuz.

    adam icinde yasadigi ulkenin ekonomik durumunu kendi duyularini ve zekasini kullanarak analiz edemiyor, buna daha ne anlatacaksin?

    o yuzden bence esas sorulmasi gereken soru, oyveren kitlenin buyuk cogunlugunu bu hale getirecek kadar boktan bir sistemi nasil duzeltebiliriz olmali.
  • kimseye bir yakıştırma yapmayacağım ama 38 yıllık hayatımda öğrendiğim önemli şeylerden birisi; kötülüğü seven ve alkış tutan insanlar aslında için için kötü olmaya özeniyordur.

    tanım(veya cevap): çünkü dinlemiyorlar. birisi konuşurken onu dinlemek yerine lafının sonunda vereceğin cevaba odaklanırsan aslında anlatılanların tamamını anlamazsın.

    örnek:
    soran adam: bak şöyle oldu, şu kadar zarar verdi, böyle yanlış yol izlendi, geçmişten ders almak lazım, diplomasi, vs.
    fanatik akpli: çünkü bay kemal, dış güçler, haçlı ordusu, ekonomi çok iyi...

    sorduğunuz sorular ile alakasız cevaplar aldığınız sürece karşınızdakinin sizi dinlemediğinden emin olabilirsiniz.
  • belkide sorun anlatmaya çalışmaktan kaynaklıdır. zira bazen insanlar laftan anlamaz. bu nedenle "bir musibet, bin nasihattan iyidir" demişler. yaşamadan, deneyimlemeden insanı biraz zor değiştirirsiniz.

    birde kırmızı çizgiler vardır kişiye göre değişen. mesela banada mevcut olanın iyi olduğunu anlatamaz kimse. kişisel olarak bende kendi mahallemin yobazıyım. adam peygamber deseler sırf onun dini diye dinden çıkarım. neden? çünkü benim kırmızı çizgimi geçti. kimisinde bu para kimisinde ideoloji kimisinde emekli maaşı vs. vs.

    yani ezcümle anlatma işi çok zor be. salın gitsin. sözlük abisi olarak size tavsiyem, bahsettiğiniz şekilde birilerine bir şey anlatarak, bir şeyleri değıştirme gayreti yerine, bir şeyler anlatılmamış birilerini kollayıp onlara bir şeyler anlatın. değişimi ancak böyle yaparsınız.

    t:sonucunda enerjinizi emikleyecek olan durum.
hesabın var mı? giriş yap