• daha evvel esen kızıldağ'a ait olan 100 metre engelli rekorunu 12.98'lik derecesiyle kıran yeni türkiye rekortmeni güzel kızımız. avrupa şampiyon kulüpler kupası atletizm birinci lig yarışlarında enka adına koştuğu yarışta kırdı bu rekoru.

    (bkz: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=160948)
  • ne yazik ki finale kalamamış olan sporcumuzdur
  • dünya atletizm şampiyonası'nda 100 metre engelli branşında yarı final koşan en genç atlet.

    kısa boylu olması engellerde ona avantaj sağlıyor, engel geçişleri gerçekten çok iyi. çıkışlarını ve engel sonrası hızlanmasını geliştirirse derecesini daha da düşürmesi işten bile değil. yarı finalde 12.85 koşsa da 12.76'sı var ve eksiklerinin üzerinde sıkı çalışırsa rahatlıkla 12.65'in altına düşebilir.
  • olimpiyatlarda mutlaka bir madalya alacağına inandığım güzel atletimiz. daha 1986 doğumlu, yani 21 yaşında. önünde bu derecesini geliştirmesi için çok zamanı var. yeter ki yıpranmasın, moralini bozmasın. o müthiş engel tekniğiyle eminim ileride adını herkese ezberletecek.
  • 17/02/2007 tarihinde belçika'da yapılan salon atletizm yarışmalarında 60 metre engellide 8.00 koşarak birinci olmuş olan milli atletimizdir. ilk defa bu yarışta dikkatimizi çekmiştir kendileri. 18/07/2007 tarihinde girit'te düzenlenen bir başka yarışmada yarıştığı 3 amerikalı sprinterden 2'sini geride bırakarak 2. olmuştur. 100 metre engelli türkiye rekorunu bu yarışmada 12.76'ya geliştirmiştir. geleceğinde dünya şampiyonası ve olimpiyat finali koşacağını söylemek falcılık olmayacaktır.
  • ispanya'nın valencia kentinde düzenlenen 12. dünya salon atletizm şampiyonası'nda piste çıkmış ve seçme serisinde 8.09'luk derecesiyle birinci olarak yarı finalde yarışma hakkını kazanmıştır.sıkı takipçisiyiz efenim...
  • az önce yapılan yarı final serisinde 8 atlet arasında 6. olmuştur. ilk 4'ün final koşacak olması nedeniyle finalde göremeyeceğimiz ama önümüzdeki yıllarda adından çokca söz ettirecek bir sporcudur kendileri.
  • 12.73 ile kırdığı türkiye rekoru atatürk olimpiyat stadındaki +2.3'lük rüzgar yüzünden geçersiz sayılmış atlet.
  • bu seneki performansları göz önüne alındığında bayanlar 100 metre engellide 2008 ' in en iyi 20. atletidir.
    an itibariyle bu kişileri sıralarsak ;

    1 - lolo jones abd *
    2 - damu cherry abd *
    3 - josephine onyia ispanya *
    4 - brigitte foster-hylton jamaika *
    5 - delloreen ennis-london jamaika *
    6 - susanna kallur isveç *
    7 - nichole denby abd *
    8 - kellie wells abd
    9 - dawn harper abd *
    10 - sally mclellan avustralya *
    11 - anay tejeda küba *
    12 - joanna hayes abd
    13 - reina-flor okori fransa
    14 - queen harrison abd
    15 - candice davis abd
    16 - vonette dixon jamaika *
    17 - anastasiya pelepenko kazakistan *
    18 - tiffany ofili abd
    19 - virginia powell abd
    20 - nevin yanıt türkiye *

    sıralamada yanlarında '*' işareti bulunanlar 2008 pekin olimpiyatları 'na katılacakları gösteriyor. bu yüzden nevin yanıt' ın final koşması hiç de şaşılacak bir şey değil. haydi nevin, göğsümüzü kabartman dileğiyle...

    edit : 2008 pekin olimpiyatları ' nın resmi sitesinden aldığım bilgiye göre bu sıralamaya priscilla lopes-schlieb de dahil oldu ve nevin'in final koşması daha da zorlaştı. ama yine de hayalkırıklıklarıyla devam eden bu turnuvada bizi sevindireceğini düşünüyorum.

    http://results.beijing2008.cn/…1000.shtml#atw011901
  • 2008 pekin olimpiyatlarında final koşması hiç bir otorite tarafından sürpriz olarak karşılanmayacak türk bayan atlet. bir tartan piste bile sahip olmayan sprinterler memleketi mersinin çıkardığı yetenekli atletlerden biri. geçtiğimiz yıllarda ekürisi esen kızıldağ idi, ancak nevinden 6 yaş büyük esenin yapamadığı patlamayı nevin büyükler kategorisine çıkarken yaptı ve dünyaca tanınan bir atlet olmaya gidiyor.

    ayrıyetten olimpiyatlardan önce yaptığı imaj çalışması da gözden kaçmamıştır, örgüler yakışmış diyoruz. prazentabllaştırabildiklerimizden.
hesabın var mı? giriş yap