• nikon'un kasım 2005 çıkışlı titreşim azaltma sistemini (vr) haiz d-slr lensi. tadından yenmiyormuş diyorlar.

    http://www.kenrockwell.com/nikon/18200.htm
  • tek kelimeyle mükemmel bir objektif. 18-70 ve 70-300 taşımak yerine tek objektifte işi bitirebilir, üstelik vr sayesinde titreşimsiz mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. doğumgününde alınabilecek en iyi hediyelerden **
  • genel kullanım için biçilmiş kaftandır. tripod üstündeyken vr özelliğini mutlaka kapatmak gerekiyor öyle bir dezavantaja sahiptir kendileri. yoksa keskinlik falan yalan olur. diyaframı biraz daha açılsaymış jilet gibi keskin lens olurmuş.
  • tam adı af-s dx vr zoom-nikkor 18-200mm f/3.5-5.6g if-ed olan, nikon'un muadili lenslere göre yaklaşık 2 kat pahalı lensi, hem geniş açı hem dar hem de sıklıkla lens değiştirmediğiniz için tozla uğraşmazsınız satıcı repliğine sahip olmakla birlikte tek lens bütün işimi görüyor hacı diyen amatörlere.

    * 12 gruptan 16 optik elemana sahip, 2 tanesi ed 3 tanesi de asferik
    * 76° - 8° görüş açısı
    * 7 bıçaklı diyafram
    * maksimum 1/4.5 büyütme oranı
    * 50cm'den netleme
    * 560gr ağırlık
    * 72mm filtre çapı

    http://nikonimaging.com/…200mmf_35-56g_if/index.htm
  • bence avantajı 50cm netleme özelliği olan all in one nikon lensi. 200mm ile 50cm güzel gözükür.

    yukarda itin deliğine sokulmuş fazla kurcalamaya gerek yoktur aslında.

    otel fotoğrafçıları içindir bence, yoksa okkadar zooma bukkadar keskinlik falan yalandır.

    bana taksan o kadar mercegi, ya vignetting yaparım yada distortion olur dönerim.
  • keskinliğiyle hayrete düşüren objektif. ben mi bu işin acemisiyim yoksa hakkaten çok mu başarılı başarılı çözemedim. bi de vr ii'si çıktı bunun, zoom lock eklemişler, vr teknolojisini yenilemişler deniyor ama ben söyleyenlerin yalancısıyım.
  • acemi iken aldığım, çok kısa bir süre içerisinde köppekler gibi pişman olduğum, birkaç ay içerisinde de sattığım all-in-one tuzağı lens.

    elbette hangi amaçla kullanacağınıza göre beklentileriniz, beklentilerinize göre de aranızdaki ilişkinin sıcaklığı değişir. fakat ciddi işler yapmaya başlamanın arefesinde iseniz, bence bunun yerine efendisinden iki tane prime lens almayı düşünmelisiniz.
  • kenrockwell'in öve öve bitiremediği genelde çok sevilen bir lens olmasına rağmen ben bir türlü o övülen performansı alamadım. sanırım bu aralık fazla geliyor nikon lensine size tavsiyem hatırı sayılır fiyata bu lensi almadan önce mutlaka deneyin, inceleyin yoksa pişman olursunuz.

    bu paraya 18-105mm ve 55-200vr alınır çok da keyif alınır.
hesabın var mı? giriş yap