• bu topraklarda ya$ami$ hititli ta$ hatun.

    (bkz: sumer dini)
  • iyi yürekli, kadim dost.
    ayrıca cengaverdir kendisi. çantasına saldıran kapkaççıya içindeki devi gösterip, çantasından asla vazgeçmeyen cesuryürek.
  • 2 aralık 2017 tarihinde süreyya operasında prömiyer yapacak olan ninatta operası mehmet ergüven tarafından sahneye hazırlanıyor. ekim ve kasım aylarında yeni bir opera ve bale sahnelemeyen idob umarım bize keyifli bir eser hazırlıyordur. eserşn diğer gösterim tarihleri ise 5-6-8 ve 9 aralık 2017 süreyya operası olarak belirlenmiş.
  • sanırım türk opera tarihinin, ilk operaya benzeyen opera eseri olmuş. nasıldı güzel miydi derseniz, emeğe saygı der susarım. gerçi bu kadar genç bir bestecinin, bana hitap etmese de böyle bir eser ortaya koyabilmesi olağanüstü bir durum. kırk yıllık bestekarların başka dünya gibi garipliklerinin çok ilerisinde.
    ek 1-a: o kadar da genç değilmiş, 40 yaşındaymış. sahnede daha genç görünüyordu.
  • operadan bahsedilmiş, rejisörden bahsedilmiş iyi hoş da besteciden bahsedilmemiş.

    neden türk opera tarihinin en eli yüzü düzgün operası olduğunu merak edenler için ;

    (bkz: evrim demirel)
  • bu akşam prömiyerini süreyya'da izlediğim türkçe opera. başta besteci evrim demirel olmak üzere tüm emeği geçenlerin eline sağlık. diğer türkçe operalara nazaran başarılı buldum. fakat hitit uygarlığında geçen bir hikayede karakterlerin niçin 20. yüzyıl kıyafetleri giydiğini ve sahnenin kenarındaki monitörün orada ne aradığını düşünmeden edemedim.
  • süreyya operası'ndaki prömiyeri heyecan verici ve değişik bir deneyimdi. ninatta'nın bileziği opera için çok doğru bir seçim olmuş. ancak izleyen diğer kişilerden de duyduğum göze takılan birkaç nokta var.

    - kullanıldı mı bilmiyorum ama sanki suflörün sesi seyircilere geliyordu. bulunduğum yerden dolayı koronun sesiyle de karıştırmış olabilirim.

    - bir anlamı var galiba; kral neden sovyet subayı gibi giydirilmiş, nuvanza neden jedi gibi giydirilmiş. belli ki mekan farklılıklarını yansıtmak amacıyla tasarlanan sade dekorun genellikle beyaz ve parlak ışıklarıyla star wars müzikaline dönüyordu opera az kalsın.

    - tekrardan. ninatta'nın bileziği opera için çok doğru bir seçim olmuş.
hesabın var mı? giriş yap