• bağzı arkadaşların hakkında yanlış düşündüğünü düşündüğüm asit. kendisinin formülü hno3 olup aşırı kuvvetlidir, parçalar atar. breaking bad'de cesetleri eritmek amacıyla kullanılan asit hidroflorik asitti. onun formülü hf, bir bilgi daha vereyim, diğer asitlerin aksine bu hf cam ile reaksiyon verip özellikle plastik ile reaksiyon vermediği içündür ki

    --- spoiler ---

    walter reyiz jesse'yi koçtaş'a yollayıp hdpe**varil aldırdıydı.

    --- spoiler ---
  • renksiz sarımtırak bir sıvıdır kendileri.
    halk arasında kezzap takma ismiyle dolaşır. günlük yaşantımızda kullandığımız turşu, salça, sirke, yoğurt, kola, elma , limon, ve süt gibi besin maddelerinin içinde bulunur.
    ayrıca kimya için de çok önemlidir. gübre tuzları üretiminde barut, dinamit gibi birçok çeşit patlayıcı yapımında ve gümüş nitrat elde etme de kullanılır.
    ayrıca benim nickimin %83.3 ünü oluşturmaktadır.
  • nitratasidi ve kezzap diye de anılır. yüksek derecede aşındırıcı, renksiz ve dumanlı sıvı. laboratuvarlarda çok kullanılan bir ayıraç olmasının yanı sıra sanayide gübre ve patlayıcı madde üretiminde yararlanılan önemli bir hammadde.

    nitrik asit üretiminde yararlanılan başlıca yöntemlerden biri amonyağın bir katalizör eşliğinde yükseltgenmesine dayanır.

    nitrik asit ısıtıldığında su, azotdioksit ve oksijene ayrılır. kuvvetli bir asittir; -42°c da donar, 83°c da kaynar. nitrik asit amonyakla tepkimeye girerek gübrelerin temel bileşeni olan amonyum nitrati, gliserin ve toluenle tepkimeye girerek patlayıcı madde olarak yararlanılan nitrogliserin ve trinitrotolueni oluşturur. ayrıca metallerin oksit ya da nitratlarının ve nitroselülozun hazırlanmasında da önemli rol oynar.
    (bkz: amonyak.)
  • patlayıcı yapımının vazgeçilmezi, nitrolama işlemlerinin ustası, gözlerinin hastası*
  • tarihte ilk sentezleyen kişi hcl'nin de mucidi olan arap simyager abu musa cabir bin hayyandır.
  • patlayıcı üretiminde sülfürik asit ile beraber nitrolama reaktifini oluşturan asit. tek başına nitro'lu patlayıcı üretiminnde kullanılmaz. nitrolama reaktifi ile çoğu basit organik bileşiği nitrolamak mümkündür.
  • dinamit yapımında kullanılır. gliserin ile reaksiyonundan nitrogliserin meydana gelir.
  • bakırı eritmez. erime başka bir şey. her asit gibi metallerle reaksiyona girer.
  • kafası hişgzel değil ya, bedensel-zihinsel fonksiyonları olumsuz etkiliyor. sonrası oksijen çadırı.
  • gravür baskıda çinkonun çökertilmesinde de kullanılır. 10/1 oranında suya karıştırılmış olmasına rağmen 10 dakikada 2 mm eritebilir. temas halinde direkt olarak iskelete çevirmesede deriyi tahriş eder.
hesabın var mı? giriş yap