• soğuk demleme kahveyi nitrojen ile bira fıçısı gibi bir sistemle draft servis edilen kahvedir. baloncuklar cold brew’in acılığına “smooth” bir tat getiriyor. sweet cream olmadan bile içilebilir. starbucks amerika’da bazı storelarında servis etmeye başlamıştır. daha önce bir kaç coffe tastinginde tatmış ve çok beğenmiştim. hatta evde de yapmak için $300 arası kitleri satılıyor nitro cold brew’in. şimdi bazı storelarda bir deneme süresi yapılıyor bir kaç ay sonra büyük bir
    rağbet göreceğini düşünüyorum. spor öncesi sağlıksız marka pre-workoutlara para bayılmayın ve bence cold brew için, kesinlikle kanatlandırır.

    https://www.starbucks.com/…d-coffee/nitro-cold-brew

    https://www.starbucks.com/…ld-brew-with-sweet-cream
  • bugün kadıköy starbucks'ta denediğim ama çok da memnun kalmadığım kahvedir. çünkü yeterince soğuk değildi. cold brew dediğin buz gibi olmalı yoksa içilmiyor. muhtemelen nedeni sıra bana geldiğinde kahvenin bitmesi ve yeterince soğuk olmayan yeni kahve fıçısının takılmasından kaynaklandı.
  • bugün denediğim ve kahve sıralamamda üst sıraya sahip kahvedir. tek kelimeyle mükemmeldi.
  • fethiye merkezdeki starbucksta denediğim ve memnun kaldığım içimi normal coldbrewa göre daha yumuşak olan kahve türü.
  • starbucks'larda rahatlıkla bulunması gerektiğine inandığım bir kahve demleme methodu. bu kahvenin nasıl demlendiğini anlatayım. öncelikle kahve cold brew demleme yöntemi ile demlenir. yani kahve çekirdeği çekilir ve ılık suya doğru oranda eklenip buzdolabında 12 saatten az olmamak koşulu ile demlenmesi için konulur. daha sonra filtre yardımıyla kahve partikülleri ayrılır. elde ettiğimiz cold brew kahvemizi kegerator denilen fıçı ve gaz düzeneğinin olduğu bir sisteme koyarız. `:bu evlerde bulunamayan bir şey o yüzden en azından starbuckslar'da yaygınlaşmalı.` daha sonra bu soğuk kahve nitrojen gazı basılı halde itişken kuvveti ile bu fıçıda durur. nitro cold brew musluğuna basıldığında nitrojen gazı kahvenin olduğu fıçıya geçer ve nitrojen gazı ile karışık cold brew kahvemizi bardağımıza döker. starbucks'da kahve böyle görünür görsel

    kegeratordediğim düzenek ise şöyledir: görsel

    bu düzeneği ve kahvenin yapılış biçimini anlatan ingilizce bir video da bırakmış olayım.
    video
  • demlenmiş cold brew kahvenin nitrojen ile harmanlanmış hali.

    içimi yumuşaktır ve çok tadında bir köpüğü vardır. bir sürahi içebilirim hehehehe

    asiditesi cold brew’dan daha azdır. kafein oranı, bence, cold brew’dan daha fazla. uzun ince bardakta içilmesini tavsiye ederim. kahvenin aşağı köpüğün yukarı çıkmasını izlemek pek keyifli. ilk defa moda’da tinca tinca cafe’de içtim. guetemala kahvesinden yapmışlar gayet hoştu.
  • icimi yumusak. plastik cup da icilmemesi gerek kesinlikle hizli isiniyor ve tadi bi garip oluyor. mug da daha iyi sonuc verir kesinlikle.
  • ilk kez eski foça'da martı cafe'de deneyimlediğim harika bir kahve demleme yöntemi. klasik cold brewed kahvenin nitrojen dolu fıçılarda bekletilmesi ve nitrojenin basıncıyla birlikte fıçı biraymışçasına bardağa dökülmesiyle yapılıyor. basınç, kahvedeki yağın yoğunlaşmasını ve üstünün tıpkı espressodaki gibi kahve kremasıyla dolmasını sağlıyor. klasik cold brew'a göre çok daha aromatik ve canlı bir kahve çıkıyor. tahminimce etiyopya tarzı hafif meyveli ve narenciyeli kahvelerle yapılması makbul. içtiğim yerde dilim portakalla servis edildi, kremayla narenciyenin uyumu hoşuma gitti. klasik cold brew'un düşük asiditesi ve yoğun gövdesiyle espresso'daki gibi bir köpüğün mükemmel uyumu birleşince harika bir lezzet ortaya çıkmış. yaygınlaşması dileğiyle.
hesabın var mı? giriş yap