• gozu bozuk ` insanlar:miyop olsun hipermetrop olsunicin bulunmus, gunes varken de gormeye yarayan birgunes gozlugu` cesidi... hic estetik degil, camlari cok kalin, aydinlik ortamdan karanlik ortama gecerken standart gozluk ile degistirmek gerekiyor, usengeclere gore degil... en iyisi, lens uzerine standart gunes gozlugu...
  • gune$li gunlerde hayatimi kurtaran $ey. normal gozluk caminin boyanmasi ve begenilen cerceveye takilmasindan mamuldur aslen.
  • cam renkleri konusunda fazla bir tercih sansi olmadigi icin tum dunyayi bir garip gosteren cart kirmizi camlarla kaliniverilebilir. kaldi ki, normal gozlukle bunun arasinda azcik bir fark varsa (ki, olma sansi yuksek) her degistiriste gozleri yamulur insanin. fenadir.
  • her güneş gözlüğü numaralandıramaz. gözlük çerçevesinin cam takılacak kısmında hiçbir şekilde kavis olmaması gerekmektedir ve bu durum hafiften spor görünüme sahip güneş gözlüklerinin numaralanabilmesini imkansız kılar (numaralansa da bi bok göremezsiniz o gözlükle). paraya az biraz kıyıldığı takdirde, oldukça hafif, inceltilmiş, numaralı olduğu belli bile olmayan camları olan, fevkalade şık ve röntgenciler için özel numaralı güneş gözlükleri yapılabilmektedir. hababam sınıfında inek şaban'ın da dediği gibi; bol bol röntgenci vardır..
  • numarali gozlugun sagda solda unutulmasi gibi temel bir sorunun etrafinda filizlenen kiytirik baska sorunlari doguran objedir.
    zira;
    - gunes gozlugu ile televizyon izlerken babadan azar isitmek,
    - tuvalete bile gunes gozlugu ile gitmek,
    - ortaokulda kullanilan devasa kemik gozluklerle isyerine gitmek,
    - gece gunes gozlugu ile araba kullanmak*,
    - gunes gozlugu ile bilado oynamak,
    - yeni ortamlarda artis damgasi yemek,
    - 4 saat gunes gozlugu ile diablo 2 oynamak akabinde gozlerin paladine yapismasi,
    kimsenin karsilasmak istemeyecegi ancak benim numarali gunes gozlugu aldigim ay icinde karsilastigim sorunlardir.

    tavsiyem numarali gunes gozlugu kullanimdayken diger gozlugu kafaya takmaktir, cunku bazen mal gibi gorunmek paha bicilemez.

    edit: kayboldu havaalaninda gozunuz aydin!
  • geçen yıl eski yarım çerçeveli (normal miyop camlı) gözlüğüme numaralı güneş gözlüğü camı ekleştirtdim gözlükçü bir tesisimizde. öyle kullanıyorum. ancak günümüzdeki 37 ekran güneş gözlüklerine kıyasla o kadar ufak ki camları, değil doksanlar seksenler imajı ile dolaşıyorum sanırım. güncel moda ve zevkleri sallamayanlar için bir çözüm de budur.
  • bu tarz güneş gözlüklerinin yapımındaki aşamalar şöyledir: önce normal bir güneş gözlüğü alınır, camları sökülür ve yerine numaralı renkli(bildiğimiz siyah renk işte canım) camlar takılır. yani bu, şu demek senin güneş gözlüğünün markası ne olursa olsun, camının ne özelliği olursa olsun gideceği yer muhtemelen bir çöp sepeti olacak. hal böyle iken insanın aklına şu soru geliyor: "acaba çakma gözlük alıp, onu numaralı yaptırsam nasıl olur? hem çakma gözlüklerin göze zararlı etkisi de yeni takdırdığım numaralı camlarla yok olacak, hem de aynı çerçeveyi(tamam kabul ediyorum çakmalar, orjinalinden illa ki daha az dayanıklı) çok daha az bir ücrete(10-30 lira arası) sahip olucam."
    işte değerli suserler benim aklıma gelen fikir böyle ama ne şansızlıktır ki henüz kızılay'a*inip çakma bir gözlük alamadım, bu yüzden bu güzel fikri uygulayamıyorum.
  • normal bir güneş gözlüğünden tek farkı camının kalın olmasıdır. bunu kullanırken insanlar ne gibi zorluklar yaşıyor çok merak ettim açıkçası. farklı ve pek düşük sayılmayacak numaradaki lensle kullanmama rağmen, ne bir başağrısı yapıyor ne de başka bir yan etkisi var.
  • hem gözü bozuk hem de üşengeç bünyeler için ilginç sonuçlar doğurabilmektedir. gün gelir, kapalı mekanda sırf üşengeçlikten dolayı güneş gözlüğüyle oturan insanlara rastlayabilirsiniz, şaşırmayın.
  • süper bir icat.
    yazın dolaşırken veya araba kullanırken vazgeçilemeyen buluş.

    göz çizdirmek mi? gözcüler önce kendilerine yapsınlar o ameliyatı. göz doktorları gözlükle dolaşırken ben yaptırmam.
hesabın var mı? giriş yap