• yalan olan söz...
    (bkz: çekememezlik)
    (bkz: nazar etme nolur, çalış senin de olur)

    edit: entry nin 15 dakikada hemen kötülenmesi yukarıdaki durumun doğruluğunu kanıtlamıştır...
    (bkz: kıskananlar çatlasın)
  • calculus dersinden hatirladigim kadariyla turevinin sifir oldugu noktalarda maksimumdur bu got kalkikligi.
  • doğrudur . odtüde her bölümde göt kaldırma dersleri verilir ki götü kalkmamış bir odtülü kalmasın ve insanlar rahat rahat genelleme yapabilsin. diğer 5 üniversitede var mı bilmiyorum ama birinci sınıfta verilen "göt kalkıklığına giriş" ve dördüncü sınıfta verilen " uygulamalı göt kalkıklığı" derslerinde özetle genelleme yapan tiplere götümüzle gülmemiz öğretilir.
  • geçen bir odtülü gördüm benden daha dallamaydı deme şansı verir insanlara; hani makyajsız ünlü fotoğraflarına bakarız ve kendimizi brad pitt'ten daha yakışıklı, ancelina culiden daha güzel buluruz ya o hesap.

    böyle yapanlar, olmak istedikleri yerdeki kişiyi aşağı çekince kendilerinin otomatikman o hayalini kurdukları yere ışınlandıklarını zanlederler.

    bir de mesela zengin birinin parayla alakasız bir trajedisine şahit olunca paranın ne kadar da kıymetsiz, değersiz hatta kötü olduğunu söyleyenler var; mesela zengin adam eşi tarafından aldatılırsa "işte para mutluluk getirmiyor" veya "işte para insanı bozuyor" derler. bu sayede fakir oldukları için eşleri tarafından aldatılmayacakları, parasız oldukları için mutlu olacakları savına inanıyorlar; örneğimizde "iyi ki odtülü değilim" olarak geçer.

    ayrıca bu göt kalkıklığı suçlaması, odtülülere has değildir; insanlar olmak istedikleri yer için derler bunu; stanfordluların götü çok kalkık cümlesini odtü sınırları içinde duymanız olası olduğu gibi bir fabrika atolyesinde "üniversitelilerin götü çok kalkık" cümlesini duymanız işten bile değil.
  • ozellikle yurtdisina cikinca, middle east technical university...hii anladim diye univesity of kandahar la ayni kefeye konulunca,
    mezun olup okulda basilan gazin ve kasintiligin sektore girince meslek liseliler tarafindan - odtu luyum diye otuyosun ama.. diye baslayan cumlelere maruz kalinca direkt inise gecip, yerini baska odtulerle birlesme, gruplasma, siginma duygusuna birakan got kalkikligidir, zira ancak odtululer odtululeri yaglayip kaldirirlar...baskalari pek takmaz metu-odtu olgusunu.
  • genellikle diğer insanların götünün kalkıklığını göstermede kullanılır.
  • şimdiye kadar hiç rastlamadığım kalkıklık çeşidi.
  • hacettepeliler vs. odtülüler başlığında yeterince irdelenememiş olacak ki odtülünün huyu suyu, hızımızı alamayıp iyice bi giydirelim şunlara denmiştir.

    arkadaş ne odtü düşmanlığıymış ve de herkes odtülüleri ne kadar da iyi tanıyormuş.

    anlamadığım nokta şu, ben bugüne kadar hiç bir odtülünün de çıkıp "abi boğaziçililer de ne biçim yea" ya da "itülüler de çok mal abi" vs gibi yorumlar yaptığını duymadım. o yüzden, burada esas olarak denmek istenen ama denemeyen şeyin odtülülerin göt kalkıklığından ziyade, odtülü olmanın aslında o kadar da güzel bir şey olmadığı, oraya gidenlerin hep böyle bi acaip oldukları, yok efendim mal oldukları, muhabbet ortamında olsun, "plaza" ortamında olsun ezik oldukları, olduğunu düşünüyorum.

    bir odtülünün tevazu göstermesinden bile tiksinecek kadar düşmanlık beslenmeye başlanması çok tuhaf. bu eğer karşıdakinin kendini değersiz olarak hissetmesine yol açıyorsa, bence hangi üniversiteden olursa olsun bu kişinin kendisiyle alakalı bir sorun. ben de odtülüyüm ve bu yaz staj yaptığım yerde bazı arkadaşlar "odtü'de okuyorum" dediğimde bana çok garip tepkiler verdiler. bir tanesi yavaş yavaş alkış tutmaya başlayıp yanımdan uzaklaştı mesela durup dururken. sanki ben "hahaa odtülüyüm bebeğim ne sandın" falan demişim gibi, ki yok böyle bir şey ve malesef gayet de normal bir şekilde okulumu söylüyorum sorulunca, başka bir üniversitede olsam da yine böyle yapardım herhalde. ama işte bu gibi garip tepkilerle karşılaşınca insan üzülüyor, kimsenin de odtüde okuduğu için uzaylı muamelesi görmek istediğini sanmıyorum, gösterilen tevazu da gelse gelse buradan geliyordur zaten.
  • (bkz: tüm genellemeler yanlıştır)

    bu durum sadece odtülüye özgü değil, kendini bilmeyen her insanın genel tavrıdır. bu kimse(cik) dünyadan da, kendinden de bihaber olduğu için, her nerede ve ne koşulda olursa olsun kendini en mükemmel olarak görür ve seçilmiş olduğunu düşünür.

    aynı zamanda, kendi değerinin ve ne olduğunun farkında olmayan diğer bir kesim de bu kişilere körü körüne prim vermeye devam ettikçe, bu insanlar varlığını korumaya, her koşulda kendini süper varlık ilan etmeye devam edecektir.

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap