• sinan çetin değildir. haklıdır da.

    insanlar gerçekten empati kuramıyor. kafayı mı yediniz beyler hanımlar?
    hangi anne baba çocuğunun kasıtlı olarak işlemediği bir cinayet yüzünden yıllarca hapiste kalmasına, çürümesine "eyvallah" diyebilir...hele ki maddi imkanları varken?

    diyelim ki hapiste yattı cezasını çekiyor, bunun şehit olan polis ailesine ne gibi bir faydası var? hani sorsan "olmuşla ölmüşe çare yok" deyimini yıllarca kullanırsınız. şahsen aileye yüklü bir miktarda, en kaba tabirle "kan parası" ödendiyse ve karşılığında şikayet geri alınıyorsa bence bu durumda herhangi bir sıkıntı yok.

    ha diyeceksiniz ki madem öyle bütün zengin çocukları kafalarına göre birilerini öldürsün...biraz kaderci yaklaşmak lazım; abi kimse evden dışarı öldürmek veya ölmek için çıkmıyor. rüzgar çetin'in yaşadıkları bence fazlasıyla ders olmuştur onun için. o ilk gözaltına alınış korkusu, yıllarca bir daha özgürlüğüne kavuşamayacağı düşüncesi insanı eritir bitirir, uyku ve huzur bırakmaz.

    "yarın bir zengin de bizi öldürebilir" yerine "umarım ister istemez birilerinin canına kıyıp, kader kurbanı olmam" diyebildiğinizde uyanacaksınız mevzuya. bide varsa eğer aynı şeyi oğlunuz, kızınız için düşünün. dışarıda özgür yaşadığımız müddetçe hepimiz mahkum adayıyız, bunu da kimse unutmasın.

    edit: tam da sözlüğe yakışacak cinsten tepkilerle karşılaştım. küfür kıyamet onlara bir şey demiyorum da en çok "sinan çetin ve oğlu sözlükte yazar satın almış" ve "troll" kısmına takıldım. ister istemez açıklama yapma gereği duydum.

    herhangi bir satın alma durumu yok arkadaşlar içiniz rahat olsun. o kadar da düşmediler...
    belki düşmüşlerdir ama bildiğim tek şey o satın alınan kişinin ben olmadığım.

    sinan çetin'le dolaylı yoldan tek münasebetim, propaganda, komiser şekspir, pardon ve avrupa yakası gibi imzası bulunan yapımların izleyicisi olmak...büyük bir çoğunluğunuz gibi. onun haricinde ne kendisini ne de oğlunu tanırım (gerçi bir kere istiklal h&m'de görmüştüm, tanışmak sayılmaz değil mi?)

    "trollük" kavramının ne olduğunu pek algılayamamışsınız, bu başlığı ortalığı karıştırmak, tepki uyandırmak için açmadım. çoğu troll başlığı ve ilk entry, amacına ulaştıktan sonra kendiliğinden yok oluyor zaten. bu öyle bir durum değil.

    anlatmaya çalıştığım şey: bir insanın dört duvar arasında yıllar geçirmesinin zor olabileceğini ne kadar anlayabiliyorsunuz, kendinizi ne kadar onun yerine koyabiliyorsunuz? siz ister kabul edin isterseniz kendinizi yırtın, iki taraf da maddi ve manevi noktada birleşebilmiş, evet ne olursa olsun giden geri gelmeyecek. önemli olan kalan "sağlar" değil midir?

    olayın sonucunda iki taraf da mağdur; burada yapılabilecek tek şey var, şehit olan polis ailesine bir ömür boyu maddi sıkıntı yaşamalarına sebebiyet vermeyecek kadar yüklü bir para vermek, varsa çocukların eğitim masraflarını üstlenmek, iyi okullarda okutmak vs. , karşılığında da şikayetten vazgeçip rüzgar'ı özgürlüğüne kavuşturmak.

    intikam hırsının, "içerde çürüsün, gebersin" yaklaşımının gerçekten kime ne faydası var?
    intikam varsa sen de mağdur ben de mağdur; insanlık ve mantık varsa iki taraf da bu süreci "huzurlu" tamamlayabilir.
    umarım polis ailesi ve çetin ailesi arasında böyle bir uzlaşma olmuştur ve aileyi her anlamda güvence altına alabilmişlerdir.

    "aynısı senin başına gelse böyle diyebilecek miydin???!!!"cilere sesleniyorum:
    allah bu durumu ne bana ne de sizlere yaşatsın...ama evet başıma gelseydi de yine böyle düşünürdüm.

    ha bu arada, ismim ve görüşlerim sizi yanıltmasın, yandaş veya zengin çocuğu falan değilim; tek başına ayda 1500 tl'ye geçinmenin imkansız olduğu bir şehirde annemden ve rahmetli babamın emekli maaşından aldığım takviye ile 1 ayı doldurmanın hesabında bir gencim.

    hayat zor ama her şeye rağmen "özgürlük" güzel;
    umarım ömrümüzü de özgür bir şekilde, bir yerlere tıkılmadan, mahkum olmadan bitirebiliriz.
  • eğer oğlu alkollü bir şekilde araba kullanırken, karşı şeride geçip yüksek hızla bir araca çarpıp içindekilerden birinin ölmesine birinin yaralanmasına sebep olmuşsa erdemli bir babadır. oğlunun hatasının cezasını çekmesini, geri getiremeyeceklerini düşünmesini, başkalarına da ibret olmasını ister.

    zira bir gün alkollü bir sürücü oğluna çarpıp öldürse adaletin kendisine de lazım olacağını bilir.
  • sinan çetin'in kiracısı yahut çalışanı olmak için yazılmış bir girizgah gibi. ayıplamıyorum zira bu ülkede herkes fikrini açıkça yazabilmeli.
  • rüzgar çetin'in vukuatları

    eğer çocuğunu aile şerefi filmindeki oktay karakteri gibi yetiştirirsen, ne yaparsan yap ben arkandayım seni kurtarırım mesajını verirsen birgün o birini öldürür, ya da en sonunda kendi ölür veya öldürülür. yani bu baba oğlunun hapishanede çürümesine değil, oğlunun hayatının çürümesine sebep olmuştur yaptıklarıyla.
  • süper baba.

    sosyal patlama falan. dostum fakir o kadar fakir ve seksen yönden gelen saldırıyla (siktiğimin dizileri, filmleri vs.) zenginleşmeye o kadar aç ki sus payı mamasını atıyosun, istersen çocuğunu öldürmüş ol adam yine alıyo onu ve aklınca sınıf atlıyo.

    misal bak ben senin karını öldürdüm. sana parayı bastım mı o iş tamam. sistem böyle işliyo.

    daha çok olay yaşanır böyle. patlama çatlama yok öyle bi yozlaşmış adam ki bi gün ağlar ikinci gün ohş para ohş diye hayatına devam eder. mevzu bu.
  • ehliyetine 2 kez çeşitli nedenlerden dolayı el koyulan, 20 küsur defa trafik ihlali yapan ve son vukuatında alkollü şekilde bir insanın canını alan birinden bahsediyoruz.
    bu ultra hümanist, süslü cümleleri gerçek kader kurbanları için yaz (mesela annesi, kardeşi osu busu tecavüze/tacize uğrayıp namusunu temizleyen, eş/baba vs .dayağından bıkanlar için) eyvallah ama bildiğin dosyası kabarık ve vukuatlı bir şahıstan bahsediyoruz...
  • " sinan çetin değildir .haklıdır (!) da "

    dan sonrasını okumadım.

    tek söyleyeceğim bu tür bir cümleyi kuranları / kurabilenleri sınamasın rabbim sevdikleri ile.

    yok allah göstermesin sınarsa çok merak ederim bu cümleyi tekrarlayabilecekler mi yada eşleri , çocuklarının hayatına ne (bkz: rakam) biçecekler.

    yapmayın gençler. hukuk ve vicdan bir gün herkese lazım olur. izin vermeyin bu değerlerin içinin boşaltılmasına.
hesabın var mı? giriş yap