• kocaeli sbky hocalarınının bir tanesi. keşke herkes onun kadar hakkı, adaleti düşünebilse. kitapları da bir o kadar okunması gereklidir. kendi açımdan ondan ders aldığım (ve herhangi bir gerekçeyle ayrılmazsa almaya devam edeceğim) için gurur duydum. umarım gençliğe güvenmeye devam edip, dürüst ve adaletli bir nesile elinden geldiğince katkıda bulunur.

    edit: bazen kendisini çok bunalmış ve umutsuz olarak görüyorum. öğrencilerin kayıtsızlığına karşı modu düşüyor. öyle anlarda birkaç defa gerçekten bizden bir şey bekleyip beklemediğini, sanki bunaldığını sordum. bizden umudu olduğunu söylese de ne olacağı konusundaki bilinmezlik yıpratıyor ülkesini seven insanı. umarız layık oluruz ülkemize ve kendisinin bize verdiği emeğe. (22 ekim 2019 editi)

    edit: kendisi ve cengiz sunay kocaeli sbky'den ayrıldı. siyaset bilimi alanında cengiz sunay'ı, yönetim bilimleri alanında oktay koç'u çok ararız. kendisi ile ilgili garip anılarımdan birisi de normalde normalde yönetim bilimleri hocası olmasına rağmen kendisi hoca bulunamamasından dolayı? (burayı net hatırlayamıyorum, hocamız sanki ramazan şengül hocamızın ricasıyla idare derslerini de almıştı.) idare hukuku ve kamu personel yönetimi derslerini de veriyordu. idare hukukçusu olmadığı için o da not alarak ve hazırlanarak derse gelirdi. bir gün notlarına göz atma şansı buldum. ne kadar özverili olduğunu anlatamam. (: o kadar güzel ders çalışan ve okuduğunu anlayan, anladığını aktarabilen bir hocaydı ki, hukuk fakültesi öğrencisi misafirimiz bile derste hocayı gayet beğenmiş ve anlatımını güzel bulmuştu. her şeyden öte öğrenciye vermeye çabaladığı etik, tecrübelerini harika şekilde aktarması onu öğrencilerin gözünde inanılmaz ayrı bir noktaya taşırdı. derste sıkıldığımızı anlayınca da üstte bahsettiğim etik veya hayat tecrübesi alanlarına girer (ki kendisi kamuda yöneticilik yapmış birisiydi) ve bizim kendimizi topladığımızı görüp kendisinin de baya ders dışına çıktığını anlayınca "öyleyken böyle, böyleyken şöyle" deyip derse dönerdi. kamu malına olan dikkatim ve öyleyken böyle, böyleyken şöyle lafı bana emanet kaldı kendisinden. allah hocamızın ömrünü bereketli ve onun istediği kadar kılsın (çok yaşamak istemiyordur belki (: ) ve öğrencilerine faydalı olmayı nasip etsin. insan hayatında farketmeden birçok insanın hayatına dokunuyor. siz de çok dokundunuz hocam. öyleyken böyle, böyleyken şöyle diyerek entarimi sonlandırıyorum. ( 28 nisan 2022 editi)
  • öğrencilerine ciddi değer verir. mizahı kuvvetli ve ders anlatışı sürükleyicidir. sıkmaz sizi. sıkıldığınızı anladığı an bir hikaye anlatır keyfiniz yerine gelir. öğrencilerin çoğunluğu can kulağıyla dinler. kocaeli üniversitesinin bulunmaz nimetidir kendileri
  • kou iibf'nin en kıymetli hocası demek pekte yanlış olmaz. her dersi yeni bir ufuk açar her dersi yeni bir noktaya dikkat etmenizi sağlar. esprileri ve hayatından alıntılayarak anlattığı hikayeler ile öğrencinin dikkatini tazeler dersinden sıkılmak bir yere nasıl bittiğini anlayamazsınız. iyi bir öğrenciye iyi bir hocadan fazlasıdır.
  • kocaeli üniversitesi iibf fakültesinin medarı iftiharı. gerçek bir milli,vatan evladı. kocaeli üniversitesinde harcandığını düşündüğüm hoca. derslerinde sürekli yaşadığı yaşanmışlıklardan örnekler vererek dersi sıkmaz öğrenciyi derste tutar. adaleti,iyi ve doğru olanı sürekli dile getirir. karakterimin oturmasında,kişiliğimin gelişmesinde,gözümün açılmasında hayatımda büyük yeri vardır. gerçekleri,yaşadığımız hayattaki yaşanan adaletsizleri lak diye suratımıza vurur gerçekleri duymak içini acıtsa da her zaman dinlemek istersin. yurtdışında kaliteli şartlar altında eğitimciliğine devam etmek istediğini (ki çok haklıdır bu konuda,değeri bilinmez) dile getirir ancak türk gençliğinden umutlu olduğu için bırakıp gidemediğini inatla eğitmeye devam etmek istediğini dile getirmektedir. bir hocadan çok daha fazlası,anlatmaya kelimeler yetmez. yolunuz bahtınız açık olsun hocam,keşke sizin gibi gerçek devlet terbiyesi almış adamlar bir yerlere gelebilse diye ümit ederim hep.
  • kocaeli üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde ders veren ufuk açıcı hoca, hocam.
    lisans zamanında iyi memur olma adına verdiği öğütler, yaptığı konuşmalar ve (bkz: nuşirevan) hakkında anlattığı hikaye hayatımda önemli yer etmiştir.
  • koü siyasetin en kral hocasıydı. hakkında kimseden tek bir kötü söz duymadım. her dersinde erdemli bir insan olmamızı bize tavsiye ederdi. ondan ders alabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. keşke sinop'a gitmeseydiniz ve bizleri bırakmasaydınız hocam ama hakkınızda her şeyin en hayırlısı olsun çünkü siz sonuna kadar hakediyorsunuz.
  • koü sbky akademisyenlerinin çoğunun ihraç edildiği dönemde ders anlatacak hoca bulunamazken, elini taşın altına koymuş alanı olmayan dersleri tatillerde çalışıp gelip bize anlatmış üzerine birde bölümde idari işleri sırtlanmıştı.yine bu dönemde yerel gazetelerde kendisine yönelik itibar suikasiti cabası ama yıkılmadı koca reis.
    belagatı iyidir. selamaleyküm demesi 1 saat sürer. dersleri akıcıdır. öğrenci ,ders bitsin gidelim moduna girdiğinde ilgiyi tekrar derse toplamayı her zaman başarır.
    ..
    to be continued..
  • bölümümde en çok sevdiğim, derslerini hiç kaçırmadığım hocamdır kendisi.
    tecrübe ve bilgi birikimiyle ufuk açar.
    sizin öğrenciniz olmak büyük bir talihti. öğrencileri çok şanslı kimselerdir .
    t: koü tarihinin en iyi sbky hocası.
  • (şu an kayıp) bir çaylak tarafından yazılan, zamanında görüntüsünü aldığım (halen aranırsa görülebileceğini müşahede ettiğim) ekli görselde mevcut girdinin muhatabı imiş bu kişi.
    çaylak kayıp haline geldiğinden girdisi de çaylaklar aramasında okunamıyor. bu nedenle ve her ne kadar etik olarak yakışıklı bulmasam da kaybolup gitmesine içimin elvermediği bu girdinin ekran görüntüsünü şu şekilde paylaşmak istedim. bir kusur var ise affola. girdi yazarı çaylak ikaz ederse, nicknameini ve girdisinin görüntü olmayan metnini buradan edit yaparak yayınlarım.
    işte o şok görsel:görsel
hesabın var mı? giriş yap