• yeterince hakkının verilmediğini düşündüğüm dizi.

    gelelim bu haftaki kritiğimize.

    --- 2x12 spoiler ---

    ben bu dizide en çok regina'ya üzülüyorum. onun dışındaki herkes çok şanslı, görece tabii. son durumlara bakılacak olursa, kadıncağızı seven bir tek kişi var gibi görünüyor, o da anası olacak cadı. regina da garibim ne kadar çaresiz, ne kadar yalnız kaldıysa, tav oluyor annesine hemen. yahu annen tutup sevdiğin adamı öldürecek de hâlâ ona anne diyeceksin, olur şey değil.

    rumpelstiltskin, çok inceden dokunuyorsun hep, bayılıyorum. dr. frankenstein ile diyalogları süper:

    - kimsiniz?
    - stiltskin. rumple von stiltskin.
    - bir yabancı
    - nereden anladın? kıpkırmızı giysilerim mi? evet, küçük donuk diyarınızı bilmiyorum...

    şu twitter'a yediği yemeğin fotografını yükleyen kazazede ile de ekşi sözlüğe selam mı çakmışlar ne.**

    --- 2x12 spoiler ---
  • şimdi bu dizi görsel bir metin ya, izliyorsun, kaptırıyorsun kendini, gülüyorsun, meraklanıyorsun 40 dakika sonra da bitiveriyor. ama bunun bir de tez versiyonu var, masalların yeniden yazılışı adı altında, okuyorsun, bir daha okuyorsun, yetmedi baska baska seyler de okuyorsun ama bitmiyor arkadaş, yazamaya geçemiyorsun ki bitsin!
  • güzel bir dizi fakat ikinci sezonu ilk sezonu aratır nitelikte. her şey çok çabuk ilerleyiverdi. eğer planlanarak bu şekilde hızlı ilerlettilerse güzel fakat öyle değilse dizi bir süre sonra baymaya başlar.
  • çocukluğu boyunca büyüyünce prenses olacağını sanan benim en azından kırkkusur dakikalığına da olsa o diyarlara gidip gidip gelmeme sebep olan dizidir.
  • --- spoiler 02x12 ---

    rumpelstiltskin: "oh, and, um, we have a long history, so know this and know it to be true. if any harm comes to belle while i'm gone, i'm killing all of you."

    sonunda rumpel'ın kafasını attırdılar da, "sevdiğim kadını üzdünüz, ben de sizi üzeceğim" plot-sever biri olarak huzura erdim. yani hageden şu adama bulaşıyorsunuz ya...

    belle'in kalbini tekrar kazanmaya çalışırken -heralde böyle olacak di mi?- 'güzel ve çirkin' havasını tekrar yaşayacağımızı umuyorum. umutsuz romantik erkekler olarak en sevdiğimiz.

    --- spoiler 02x12 ---
  • --- spoiler ---
    o değil de bir pinokyo vardı, ne oldu ona? en son otel odasında acılar içinde yatıyordu.

    bin çeşit olay oldu, pinokyo ortada yok.

    ayrıca bu kadar olaydan sonra regina'yı yine kötü kadın yaparsanız kırırım kafanızı sayın senaristler, haberiniz olsun.
    --- spoiler ---
  • ilk yedi bölümde özellikle kraliçenin olduğu sahnelerde ortamlar çok boktan geldi bana. bazen kendimi sihirli annem izliyormuş gibi hissettim. hatta dudu'nun köşkü bile daha iyiydi neredeyse, kraliçenin sarayından. dizi kendinizi gerçekten masaldaymış gibi hissettiriyor ama o saçma sapan bilgisayar efektli anlarda değil.

    düzeltme: şimdi tekrar baktım dudu'nunki kadar da kötü değil tabi. ama hala rahatsız edici.
    düzeltme iki: bir yazar pembe diziye doğru gidiyor demişti hah aynen öyle bi his işte.
    ekleme: türkçe altyazılı izliyorum. snow white'a snow diyor herkes, aşağıda pamuk yazıyor falan. garip anlar.
  • --- spoiler ---

    ajira airways ile gülümsetmiştir.

    --- spoiler ---
  • fox tv de ikinci sezonunda keşfedip, nette birinci sezon ilk bölüm; pamuk prenses ile en başından izlemeye başladığım dizi.
    yaşadığmız süreçteki her türlü gerilimin yarattığı stresten uzaklaşmak adına; var olan ya da henüz yeşermeye başlamış depresyona full iyi gelen, çocukluğumuzdaki masallar aleminin günümüz bakış açısıyla yeniden yorumlandığı dizi. *

    note: ayrıca senaryosunda lost'un senaristlerinin parmağının da olması en önemli detay.
  • --- spoiler ---

    gelecek bölüm chucky mi geliyor, ben mi fragmanda benzettim? ne alaka demeyin herhan herşey olabilir. frankenstein ve harry potter'ın ruh emicilerin den sonra; tüm hikayelerin uyarlanabileceğini görmüş olduk. yarın öbür gün orta dünyadan gandalf geçerken uğrasa şaşıracağımı sanmıyorum*

    ancak pinokyonun akıbeti veya peri kız ile huysuzun aşk hikayesini es geçmeleri beni sinir etmeye başladı.arada onlara da değinseler fena olmayacak gibi.

    edit: bir de lancelot var* kral arthur efsanesinden kopup gelme, onu unutmuşum bak!
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap