• corona virus sebebi ile mecbur kalınan eğitim modeli. internet üzerinden eğitim. interaktif eğitim.
    hazreti yök'e yaptığım başvurularda, dünyanın online eğitime doğru yöneldiğini, bu sebeple teknoloji geliştirmenin önemini yazdım sürekli. hatta bir fikrim var projesinde bile değişik projeleri anlattım.
    artık eğitim denen olgu, dört duvar bir çatının çok ötesine geçmek üzere. kişiselleştirilmiş, psikolojik profile uygun eğitim vermekten tutun, sanal ameliyathaneleri bile konuşur oldu uzmanlar. gidişat belli yani bir üniversite devrimi er yada geç yaşanacak. bilgisayarlar gören gözümüz, işiten kulağımız olacak ve uzaktan erişilebilecek her şeye. bir gün tıp eğitimi dahil tüm eğitimler bireylerin eğitmenleri ile yada yapay zeka ile doğrudan etkileşime girmesi ile olacaktır. ütopik olarak matrix gibi beyne bilgi yüklenmesi bir gün olur mu bilemem. ancak üniversitelerin döngüye girdiği bir gerçek.
  • meb'in ardından yök'ün de yapmayı planladığı corona virüsü yüzünden tatil edilen okullarda öğrencilerin eğitimlerinin ve akademik takvimin aksamaması için 23 marttan itibaren başlanılması planlanan eğitim planı.
  • online eğitim sürecinde 5-6 kişiyle slayt üzerinden görüntülü veya görüntüsüz ders işlemek için önerebileceğiniz ücretsiz veya min üücretli bir ağ sistemi bilen varsa bilgilendirebilir mi?
    tanım: coronavirus sürecinde bir çok eğitimin yapılacağı uzaktan beşeri sistem.
  • garip. yıllar önce arkadaşlarla yıllar önce şöyle konuşurduk:

    -üniversiteye neden geliyoruz, açalım online ders yapalım, öğrenciler izlesin.
    +evet, pijamalarla otururuz, olmadı altımızda don, üstümüzde gömlek olur ama hep hayal hepsi.

    öyle gülüyorduk eğleniyorduk, şimdi online eğitime geçince, ben baya baya evde pijamayla ders anlatıyorum. ilginç bir durum.

    ne demişler? hayaller gerçekleşmek için vardır.
  • dünyanın en iyi üniversitelerinden, en iyi öğretmenlerinden ya da kendi alanına hakim en iyi eğitimcilerden hemen her konuda bir şeyler öğrenebileceğimiz onlarca kaynak var ve bunlara online olarak erişebiliyoruz. özellikle evlerimizde zaman geçirdiğimiz bu zorunlu ve zorlu dönemde faydalı olabilecek siteleri bir araya getirmek istedim. iyi seyirler. https://youtu.be/ghnzo6wyaja
  • odtü'nün yıllardır sürdürdüğü bir online eğitim, yetkinlik, sertifika hizmeti var. ab projesi olarak odtü böte'den prof. dr. kürşat çağıltay'ın başlattığı ve üniversite dahilinde pek çok akademisyenin de destek verdiği eğitimlere bilgeis.net üzerinden ulasabilirsiniz.

    bilgeis.net

    programlama dilinden ingilizce'ye, ik ve ofis sosyolojisine destek programlarından teknik yeterliliklere dek pek çok alanda online eğitim ve sertifikasyon programlarına katılım ücretsiz olup, projenin devamı ve sürdürülebilirliği açısından isteğe bağlı olarak bağış kültürü ile yürütülmeye çalışılmaktadır hizmetler.

    sınav ve ödevler, odtü akademisyenlerince hazırlanıp değerlendirilmektedir. istediğiniz zaman, istediğiniz yerden ders takip edip interaktif etkileşim de sağlanabilmektedir.

    karantinada can sıkmaktansa, evinizde kahvenizle profesyonel eğitim alıp üstüne bir de sertifika ile yetkinlik beyan edebilirsiniz.

    online eğitim ile herkese eğitim !

    saygılarımla.
  • türkiye'de formaliteden olacak olan eğitim. maksat dönem bitsin.
  • online "öğretim"dir o, eğitim olsa duramazsın.
  • eğitim, konferans, görüşme için çoğu kişi zoom kullanıyor. ssg rtleyince gördüm jitsi varmış, denenebilir.
  • çomü'nün beceremediği şeydir. millet daha ilk haftadan manyak oldu. bu ne rezalet ünlem
hesabın var mı? giriş yap