• iki gömlek büyük turbo + yazılım * ile 200hp~ kadar güç alabilen insanlara şahit olmamı sağlamış araç modelidir. yakıt beynine mazot yürümesi kronik sorunu ile hemen hemen tüm opel corsa c sahiplerini çıkmacılarla muhattap etmiştir.

    sanayi sanayi gezmek istemiyorsanız uzak durmanızı tavsiye ederim.
  • 1.7 dti versiyonu ilk arabamdı. bu arabaların kronik sorunu yakıt pompa beyni arızasıdır. yolda giderken bir anda beliriverir ve araç yakıt almamaya başlar. 4 bin tl sıfırı idi. tamir de ediıyorlar ama ben o dönem izmir de bulamamıştım. istanbul'da belki sağlam bir usta bulunur.
  • zonguldak-akçakoca arası mesafeyi (yaklaşık 170km, benzin 6.30) ortalama 100 km hızla, klima açıkken 17 lt benzin tüketerek gezmemi sağlamış opel modeli..

    araç dezavantajları; 2001 model, 236 bin km, 4 yetişkin, patlak egzoz, kışlık lastik.. daha ne olsun!
  • direksiyon kutusu
    komple ön takım
    gazlı 4 amortisör + kule ve takozları
    fren diskleri ve elfreni + balatalar
    tüm motor takozları
    tüm tekerlek bilyaları
    arka dingil takozu
    şanzıman yağı
    full periyodik bakım ve hatırlamadığım incik cincik parçalar için nisan ayında 3.600 tl ödeyerek, 600 tl işçilik verip yoluma devam ettiğim araç.

    not: 20 bin tl verip alabileceğiniz en iyi araba bence
  • ege turu'nda 5 depo benzini içen canavar. 3.5 devir çevirdiğinde 100 km hızla beraber tahmini 7-8 lt arası tüketti. klimayı yokuşta kapatmak gerek, marmaris-ula yokuşunda 2. vites çektiğim bile oldu.
  • orjinal lastik ebatlarında taban genişliği (175 cm ve jant birimi 5.5 inç) sebebiyle pelikan gibi duran hatch.

    salonun ortasında motorun üst kapağı yamuk subaplarıyla birlikte duruyor. 4 silindir kolu bulursam güzel bir sehpa yaparım düşüncesiyle saklıyorum.

    neden yamulduğundan da bahsedeyim; üst devirlerde motordan cızırtı sesi geliyordu. kısa uğraşlar sonucu trigerin kapağına sürttüğünü gördüm, kastırarak kapağı yerine oturttum. meğer kapağın içine doğru eğilen kapak parçası trigeri yarım cm kalana kadar yontmuş. bu 2. triger/subap faciasıydı!

    ilk facia ise yılların beceriksiz ustası triger gergisini öyle bir sıkmış ki gergiyi bozmuş. o da bursadan gemliğe inen bayırda yüksek devir sebebiyle trigeri yerinden atmasıyla sonuçlandı ve bütün tatilimi zehir etti.

    uzun lafın kısası, derdi olan arabasını satmaz. ben zor adam ettim mesela, 3e 5e bakmadan ağır bakımları yetkili servisinden yaptırın.
  • yaklaşık 16 senedir çilemi çeken 1.3 motorlu aslan parçası ve 16 senedir hiç abartmıyorum 1 2 ufak arızadan(alternatör diğeri de akü) gayri bir problem çıkartmayan alman canavarı onunla karlı havada yağmurlu havada aşırı sıcakta çamurda gittim yeri geldi suv oldu yeri geldi küçük şehir arabası yeri de geldi arazi aracı geçen sene mercedes gla satın almama rağmen corsa nın hissi ve hazzını alamıyorum corsa c bir hastalıktır düşmeyin demeyeceğim mümkünse düşün bu bataklığa.
  • hayatımda aldığım ilk otomobil. benimkisi 2006 model 1.4 litre 90 beygir şeklinde olup, lacivert rengini seçmiştim. şehir içinde atak bir araba olması ve dış boyutlarına göre iç mekanının oldukça geniş bir alan sunması bence aracın en büyük artılarıydı.

    eksilerinin en başındaysa dengesizliği geliyordu. zira bir viraja normalin çok az üstünde bir süratle girmeniz halinde araç fena halde savruluyordu. elektronik aksamı da arabanın 1.ayı dolmamışken, stop farlarının bozulmasıyla beni hayal kırıklığına uğrattı. bir de opel corsa c bana bir alman otomobiline göre çok narin geliyordu. mesela bir su birikintisinden geçtiğimde, park ettikten sonra lastik üzerinde bulunan çıtanın atmış olduğunu görerek şoka girdim.

    sonuç olarak iki senelik kullanımımdan genel olarak düşündüğümde beklentilerimi opel corsa c karşılaşamadı. sanırım o dönem benzer fiyat bandında olan volkswagen polo alsaymışım daha yerinde bir tercih olacaktı. neyse aracın ikinci senesinde, onu iyi bir fiyata sattım zaten.
  • blok su tapası değişimi için manifold ve radyatör fanının sökülmesi gereken sanayi dostu araba.

    tornacılara yaptıracaksanız ölçüsü 34 mm'dir. ben servis parçası ile yaptırıyorum.

    not: su eksiltme şikayetim vardı.
  • bu aracın bir çok krınik sorunu var. su alma en bilinen kronik sorunu. onun dışında aracın içi segmentine göre gayet büyük.tek sevmediğim özelliği, benzinlilerde vites aralıkları hiç iyi değil. 5. viteste 3000 devirde 90 km hıza çıkabiliyor. 100-110 kmde araç bağırıyor. halbuki 1.2 16v'e sahip rakiplerinin 3000 deviri gayet iyi. mesela fiat palio 1.2 16v , chevrolet aveo 1.2 16v 3000 devirde 115 km civarı yapıyor.
hesabın var mı? giriş yap