• (bkz: aa bu benim lan)
    otobuste kategorist doven asabi tipe donu$tugum de gorulmu$tur zaman zaman.
  • saatlerce süren otobüs yolculuklarında araba plakalarını okumak, arkadaki teyzelerin dedikodularına kulak misafiri olmak veya vatan kurtaran otobüs siyasetçisi dayıların söylediklerine kafa sallamaktan daha mantıklı bir şey yapan kişidir. evet herkes ayakta, gürültüde, sallanırken kitap okuyamaz tabiki, ama bunu yapabilene de saygı duymak gerekir. bunu yapan kişi sadece otobüste dahi okusa muhtemelen türkiye'nin kitap okuma ortalamasını geçecektir. (bkz: son okunan kitabin cin ali olmasi)
  • sözel gelenegin agir bastigi, 3000 satan kitabin "bestseller" listesine girdigi ülkelerde
    gösteris meraklisi toplum bireylerinin yolda, sokakta, arabada, trende, otobüste zamanini
    laklak yapmaktansa kitap okuyarak geciren her insani kendisi gibi sanma sendromu.

    (bkz: artistlik yapma lan)
  • otobuste minubus te her zaman her yerde yaşasın entellik ama şunu da itiraf etmeliyim o kadar kitap öldürdüm otobüslerde,minibuslerde bir tane de kız gelip merhaba gökhan özene çok benziyorsun tanışalım ve mümkünse kaynaşalım demedi..
    beyhude boşa geçmiş ömrüm
  • çokta faydali bir iş yaptıgının farkında olan insan tiplemesidir şöyleki;arkadaşım dort yıl boyunca 45 dk lık yolculugu esnasında surekli hukuk kitapları okuyarak vede sonucunda hakim olarak artistiligine artististik katmıştır, oysaki dort yıl boyunca 45 dklık yolculugunda milletin kafasini nasil sikerim diye dusunseydi, kazmalıgına kazmalık katacagı aşikar olurdu.
  • sehirlerarası tasımacılıgın buyuk cogunlukla otobusle yapıldıgı bir ulkede kitap okuma cesaretini gostermis kimsedir.tren vardı da biz mi binmedik?iett otobuslerinden bahis acacaklara bazı hatların is cıkısı saatlerinde sehirlerarası otobus sürelerini rahatlıkla geride bıraktıgını hatırlatır metro insa etmeyen belediyelere basta istanbul olmak uzere selam ederim.
    olayın kitap okuma kısmına gelince sunca yıldır yanıma oturan tanımadıgım birinin aa okudugunuz kitap soyle de bıdı bıdı dedigini gormedim duymadım.
    bunda sebepler asagıdakiler olabilir
    1)artist olarak nitelendirilip otobus cıkısı dovulme kararım alınmıstır iletisim yolu farklıdır.
    2)kızlar turkiyede genel olarak ilk hareketi yapmaz.
    3)ben tipsizimdir kitap da karizma yapmama yeterli olmamıstır.acaba diyorum kitap okurken gunes gozlugu taksam karizma olur muyum.
    4)kitaba gomulup bir seyin farkında olunmamıs olunabilir insallah inilmesi gereken durak kacmamıstır.
    5)olumcul bir hata daha yapılıp daha da cool olmak icin walkman de dinleniliyor olunabilir.
    6)konusmaya baslayan yaslı teyze veya amcanın kitapla uzaktan yakından alakası olmadıgı gibi konusmak icin bir mazeret aramasına da gerek yoktur.
    i
    bir de dolmusta genc kızlara yer veren kırolar vardır ki onlar bu artistlerin ayakta kitap okuyan ust modellerine mensupmus gordugunuz yerde ihbar edin diyorlar.
  • artık kocaman olduğu için bisiklet süremeyen, takside samimiyetinden dolayı önde oturan, ama tabi bu arada dolmuş varken taksiye binmeyen, dolayısıyla dolmuş varken otobüse bindiğinden de şüpheli şahısların dikkatinden kaçmamış ezik tiplerdir. sıçarken de kitap okuyan bu tipler, korkak olduklarını cümle alemden gizleme ihtiyacı içinde olduklarından dolayı, yandakinin gazetesinden otlanan cimri ve denyo tiple karşılaştırılmak en çok korktukları şeydir. telefonları çalar diye asansöre binmezler,vapurun balkon demirlerine kendilerine saygısız denmesin diye ayak uzatmazlar.. kendi hallerinde, kitap okumaya vakit ayıramadıkları hayat yoğunlukları içinde uzun süren ve sıkıcı trafikteki yolculukları kendileri için bi eğlence seansına dönüştürebilmektir tek dertleri. ama midesi bulandığı için otobüste- dolmuşta kitap okuyamayan kıskanç ve dolayısıyla sağını solunu gözlemlemekten yorulmayan sıkıcı tipler için bi nefret emsali ve timsali olabilirler.. rahat yok şu lanet dünyada...
hesabın var mı? giriş yap