• türkiye özel okullar derneğinin ınstagram sayfasından "meb bürokratları ile yaptığımız, özel okul sorunlarını dile getirdiğimiz" diye yaptığı paylaşımda arkada bulunan slaytta görüleceği üzere özel okullar derneğinin nelere çalıştığını göstermektedir.

    görünen maddelerden bir kaç tanesi:

    - öğretmenin tek taraflı feshinin engellenmesi!

    - kayıt ücreti zamlarının liste fiyatı üzerinden yapılması gerekliliği

    - özel okulları itibarsızlaştıranlara yasaya eklenecek maddeyle yaptırım uygulanması.

    o maddelerden daha göremediğimiz neler var acaba?

    edit2: halihazırda zaten sözleşmeye ek madde ekleyerek tek taraflı fesihi cezaya maruz bırakabiliyorlar. burada böyle bir talepte bulunmak neden?

    bakın şunun da altını tekrar çiziyorum öğretmen zaten haksız yere kafasına göre sözleşmeyi fesih edip giderse, kurum sene başı imzalattığı sözleşmede karşılıklı tazminat maddesi koyabilir ve öğretmeni dava edebilir bunda değişen hiçbir şey yok hep böyleydi. aynı şekilde kurum da öğretmeni sebepsiz çıkarırsa öğretmen dava edebilir. buna rağmen böyle bir maddenin oraya yazılma amacı nedir?
    başlığa yazan özel kurum sahiplerinden anladığım kadarıyla onlar istiyor ki ben sözleşmeye böyle karşılıklı tazminat maddesi eklemeyeyim buna gerek kalmasın ki bana bir yaptırımı olmasın , devlet öğretmene 1 sene çalışmama cezası versin.

    koca koca adamlar oturdunuz özel okulun sorunları nedir diye düşündünüz bunları mı buldunuz? öğretmenin maaşını ödemeyen özel okullar, öğretmenin sigortasını yatırmayan özel okullar , eğitim ödeneğini yatırıp öğretmenden geri isteyen özel okullar? gibi bin tane şey sıralarım burada, bunlar özel okulların sorunu değil değil mi?

    iyi öğretmeni memnun edip nasıl uzun süreler birlikte çalışabiliriz bizimle kalmasını sağlayabiliriz diye konu başlığı açmakta var değil mi?

    kaynak:

    https://www.instagram.com/…vb/?utm_medium=copy_link

    https://imgyukle.com/i/ehhn0a

    https://imgyukle.com/i/ehhj51
  • ekşi sözlükte rezalet başlıkları gibi dikkat çekmeyen başlıktır. ancak rezaletin hasıdır.
  • şu ülkede midemizin bulanmadığı bir gün yok.
  • rezalet puanı: 10/10
  • bu özel okul sahiplerinin yazım ve imla ile ne alıp veremedikleri var anlamış değilim.
    ilk okul
    --- spoiler ---
    öğrecileriyle
    --- spoiler ---
  • gördüğüm en büyük rezaletlerde başa oynar.

    umarım sözlükte ve sosyal medyada yeterince ilgi görür ve bir şeylerin düzeltilmesi için ön ayak olunur.
  • kısa çalışma ödeneği döneminde işten çıkarma yasağı varken beni işten çıkarıp, maaşımı devlet verdiği halde sırf üç beş kuruş sağlık sigortamı ödememek için tazminat ve kçö hakkımdan vazgeçmemi bekleyerek istifamı isteyecek kadar aşağılık insanlarla çalıştım özel okulda.

    rezalet puanım 10.

    edit: elbette istifa etmedim.
  • özel okul bir ticari kurumdur. ve her ticari kurum kar amaçlıdır. dolayısıyla yüzde 99 özel kurumda öğretmen işçi , öğrenci ve veli müşteridir.
  • ifşa ya da rezalet değildir. özel okullar özel işletmelerdir ve serbest piyasanın insafına bırakılan her sektör gibi, eğitim sektöründeki bu işletmeler de politika yapıcılara yanaşır, baskı grupları oluşturarak menfaat elde etmek isterler. bunda ayıp bir şey yok, aksini de onlardan bekleyemesiniz.

    rezalet olan, bu işletmelerin kamu yararının gözetilmesi gereken bu kadar hayati bir sektöre salınmasından önce, onların "eğitim kalitesi vs. kâr" denkleminde kâr uğruna aşırılara kaçmalarına engel olacak kurumsal düzenlemelerin yapılmamış olmasıdır. bu kadar hayati sektörlerin kaderi, kişilerin insaflı çıkma ihtimaline bırakılamaz. bırakılırsa, sonuç bu olur. suç da, bırakanların suçudur.
  • böyle yeşilçam kötülerinin bir yerlerde var olduğunu bilmek başka yüzlerini görmek ise katlanılmaz bir rahatsızlık veriyor.
    kim bilir bunlardan biriyle bir yerlerde karşılaşıp aynı havayı solumak fikri bile midemi bulandırıyor.

    çok merak ediyorum. böyle vicdanı kapkara insanlar geceleri nasıl uyuyabiliyor? böyle büyük kötülükleri, insanın kendi vicdanında aklaması için, kendine devasa yalanlar söylemesi gerekir. o yalanlar nelerdir acaba? kendilerini çok akıllı, emirlerinin altındakileri de çok aptal mı görüyorlar? ya da kendini sadece çalıştırdıklarından değil hepimizden mi üstün görüyorlar?

    bu yalanlar her ne olursa olsun, başkalarına reva gördükleri bu haksızlıkları bu dünyada tatmadan canlarını almasın allah.
hesabın var mı? giriş yap