• yarın 117 ülkeden 600 gazetecinin ortak çalışmalarıyla açıklanacağı ilan edilen belgeler. icij’in açıklamasına göre 11,9 milyondan fazla belge olduğu söyleniyor. türkiye’den de gazetecilerin olması, ülkemiz ile de bağlantılı belgeler olduğunu gösteriyor sanırım.

    kaynak
  • “hiçbir şey olmasa da kesinlikle bir şeyler olacak

    150 medya kuruluşu
    11.9 milyondan fazla belge


    https://twitter.com/…tatus/1444339729672114190?s=21

    (bkz: pelin ünker)

    (bkz: panama papers)
    (bkz: paradise papers)
    (bkz: fincen files)

    tanım: yeni sızıntı
  • offshore hesaplardaki kayıtları içeren, yaklaşık 12 milyon dosyadan oluşan 2.9 terrabytelık belgelerdir. offshore hesaplarla ilgili en net ve en büyük ifşaat olması hasebiyle ses getireceğe benziyor. yüzden fazla milyarder ve otuz dünya liderini de içerisine alan, sanatçı, rock yıldızı ve sporcu gibi tanınmış kimselerin isim isim kayıtları mevcut. öne çıkan isimler ingiltere'de 400 milyon sterlinlik mülk alan azerbaycan muhtarı(!) aliyev, ukrayna lideri zelensky ve fransada şato alan çekya lideri. biz fakirlerin anlayabileceği bir durum söz konusu değil, paranız varsa derdiniz var yani. *mecburen bir yerlere saklamak ya da yatırmak zorunda kalıyorsunuz o kadar çok parayı. ha ben saklayamıyorum orası ayrı, haşmetli devletimiz sauron'un gözü gibi maşallah hiçbir şeyi kaçırmıyor. geçen ay maaşımı daha elime almadan devlet baba 3600 lira vergi kesti, mazot alıyorum %60(?)vergi, gıdada %8 alışverişte %18, devlet baba göz açtırmıyor vurdukça vuruyor kırbacı. karşılığında mhrs'den randevu bile alamıyorum, sağlık ocağına gidip ilaç bile yazdıramıyorum; bu ülkede kendimin doktoru, kendimin avukatı ve kendimin polisiyim. biliyorum siz de öylesiniz gelin sarılalım.

    detayları okumak isteyen olursa guardian .
  • tüm datayı henüz yayınlamadılar ancak sitede yer alan bilgilere göre belgeler ile bağlantılı 336 adet politikacının içerisinde türkiye'den kimse yok. (asın bayrakları)

    şu an için sadece ünlü politikacılar ve sanatçılara ilişkin bilgiler paylaşıldı, mutlaka türk firmaları da çıkacaktır. 2,9 terabyte'lık bilgiyi düzenlemek doğal olarak zaman alır. araştırmaya türkiye'den sadece dw türkçe katılmış, belki onlar açıklama yaparlar türkiye bağlantıları ile ilgili.

    edit: dw türkçe açıklama yapmış: pandora papers'ta türkiye'den 220'den fazla isim yer alıyor. bu isimler arasında türkiye'nin yeni zenginlerinden köklü holding sahiplerine iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin yanı sıra sanat ve spor dünyasından kamuya mal olmuş kişiler de bulunuyor.
  • off shore hesaplari ortaliga sacilan 91 ülkeden 330 politikaci. aralarinda cek basbakani andrej babis, ukrayna soytarisi wolodymyr selenskyj, wladimir putin, ürdün krali abdullah ıı falan var.
    ha bi de claudia schiffer var.
    https://www.bbc.com/news/world-58780465
    azeri edit'i: haydar aliyev'in 11 yasinda oglu londra'da 33 milyon sterlin'e bina almis.
  • içinden her ne çıkarsa çıksın, ülkemizde ses getirmeyecek belgelerdir. sonuçta o ve ya bu olmak fark etmiyor. millet olarak neyi destekliyorsak, fanatiği oluyoruz, asla eleştirmiyor, asla sorgulamıyoruz.
  • türkiyeden kimlerin olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz ama belgelenmiş olması güzel en azından tarihe kayıtlı bir şekilde not düşülmüş olur.
  • türkiye'de yayınlanan ilk kişi rönesans holding'in sahibi erman ılıcak'ın annesi ayşe ılıcak.

    ayşe ılıcak'ın 2015 ve 2016 yıllarında toplam usd 210 milyon'u offshore hesaplara geçirerek, söz konusu tutarlar için vergi ödemediği iddia ediliyor.

    usd 210 milyon'un %40 gelir vergisi oranından vergisel karşılı usd 84 milyon, bugünkü para ile yaklaşık 740 milyon tl.

    kaynak
  • an itibariyle halk tv'de konuşulduğuna göre türkiye'den sarayın yapımını üstlenmiş olan rönesans holding yurt dışına toplamda 210 milyon dolar kaçırmış.

    şirketin sahibinin annesi üzerine yurt dışında kurulan paravan şirketlere para aktarılarak yapılmış bu iş.

    o zaman tekrar soralım, 128 milyar dolar nerede?
  • hepimiz biliyoruz kimlerin paraları yurtdışına kaçırdığını.
    burada önemli olan konu, hırsızlıkları uluslararası olarak belgelenmiş olacak.

    pandora belgelerine muhtemelen yayın yasağı gelir.
hesabın var mı? giriş yap