• en güzeli sarı kırmızı olanıdır. galatasaray'ın eskiden olduğu gibi siyah şort, siyah konçla birlikte giymesi gereken formadır. her zaman favorimdir.
  • galatasaray, feyenoord, genoa, cagliari, fc basel, slavia prag, blackburn rovers takımlarının sıklıkla giydiği forma çeşidi.
  • tam ortasindan sagi farkli solu farkli renk olmak uzere ikiye bolunmus formadir. galatasaray'in eski klasik formasi bu tip formaya bir ornektir.

    (bkz: cubuklu forma)
  • milanlı futbolcu rui costa için özel olarak hazırlanmış forma çeşididir. formanın marka yerinde büyük harflerle "db" yazmaktadır.
  • bir sezonluk aradan sonra özlemle beklediğimizdir. hele ki 4 yıldızlı ilk sezonda çok kral bir parçalı giyilmelidir.

    isterseniz her sezon aynı parçalıyı yapın ama yapın ve iç sahada giyin amk. 2. ve 3. formada her fanteziye açığım, sadece bunu düzgün yapın, biz alırız.

    mesela.
  • taraftarın tribün estetiğini bozmaması için tercih etmemesi gereken forma türü. herkes tek ve aynı renk olunca kameralardan daha hoş görünüyor
  • takıma ciddi şekilde dezavantaj oluşturan forma stilidir.
    şöyle ki;
    futbolcular çoğu zaman başları önde bir şekilde topla oynamaktadır. özellikle karambol ya da bölgenin kalabalık olduğu pozisyonlarda takım arkadaşına attığı pası, forma rengine 'bakmadan seçerek' atarlar.
    yani futbolcular direkt olarak bakmasa da forma rengini seçebilirler.
    ancak
    takım arkadaşının forması parçalı, şortu ve çorabı farklı olursa bu seçimi yapmakta zorlanır ya da yapamaz.
    bu seçim kolay gibi gözükse de hiç değildir. çünkü futbolcu topla oynarken kafasında tonla ihtimal dolanmaktadır. bu ihtimaller sırasında tek renk forma işini ciddi ölçüde kolaylaştırırken, parçalı stil çok çok zorlandırır.
    çünkü takım arkadaşının o andaki duruşunda yakınlığa bağlı olarak formanın bir bölümü (yani bir rengi) dikkatini daha çok çekebilirken, bazı pozisyonlarda şortu ya da çorapları daha çok dikkat çekicidir.

    yani mesela futbolcunun takımın formasının üstü mavi, şortu beyaz, çorabı kırmızı olsun diyelim. bir pozisyonda maviyi takımının rengi olarak belleyen futbolcu, bir başka pozisyonda ise bu kodlanmış bilgiden sonra beyazı anlık yanılsama sonucunda tercih etmeme hatasına düşebilir.

    bu her pozisyonda olmaz tabii.
    tek tip renk forma stiline sahip olanlar şampiyon olur diye bir durum da yok.
    sadece tek tip renk formaya sahip olan takımların futbolcuları için bir avantaj söz konusudur.
    dolayısıyla kulüpler parçalıdan; hele hele şortu ve çorabı farklı renkte forma kombinasyonlarından uzak durmalıdır.
  • galatasaray’ın klasik iç saha forması.
    çocukluğum ve bugünüm.
    gününüzün güzel geçmesi için kahvaltıya parçalıyla oturma totemi yapabilirsiniz. (bkz: günü kurtarmak)
  • parçalı forma ekşi sözlük ile ortaya çıkmamıştır. parçalı forma ali sami yen'dir, metin oktay'dır. 1906'lı yıllarda ilk defa galatasaray adına tasarlanmıştır. yapılan bazı yorumlardan anladığımız kadarıyla bu formanın tarihini ekşi sözlük'ten sonra zannedenler var.
  • çubuklu forma özellikle fenerbahçeliler ve beşiktaşlılar tarafından benimsendiği için eksik kalmak istemeyen galatasaray taraftarlarının zorlama bir isim uydurduğunu düşündüğüm forma. çubuklu forma başlığına bakarsanız ilk entrynin çok daha önce girildiğini görürsünüz
hesabın var mı? giriş yap