• 15 mayısta resmi gazetede yer alan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile artık yolcu beraberinde getirilen telefonların kişiye ait hat ile kullanılmasına karar verilmiştir.
    15 mayıs cumhurbaşkanı kararnamesi
    ilgili maddenin görseli

    peki 15 mayıs cumhurbaşkanı kararnamesi ne anlama gelmektedir? bundan sonra kişi pasaportuna kayıt yaptırdığı telefonu sadece kendine ait hatlarla kullanabilecektir. bir başka deyişle başka bir pasaporta kayıt yaptırarak o telefonu kendi hattıyla kimse kullanamayacaktır. telefon sadece pasaport kayıtlı kişinin hatlarına kullanımına açılacaktır.

    böylece yurtdışından telefon getirerek başkasının üzerine pasaport kaydı ile telefon kullanımlarının önüne geçirmek istemektedir. ayrıca unutulmamalıdır ki pasaporta kayıtlı telefon ile herhangi bir suç işlenmesi halinde, telefonun pasaport kayıtlı olduğu kişi sorumlu tutulacaktır.
  • 31 mayıs itibariyle farklı kişilere kayıtlı telefonları kullanan insanların hattı bloke mi olacak acaba? yoksa 31 mayıstan itibaren kayıt yapılan telefonlar için mi bu durum geçerli olacak?
    bunu bilen biri yesillendirirse cok sevinirim karar asamasindayim.
  • kararname ile dolaylı olarak gelişen durum.

    devletimiz diyor ki o telefonu dışarıdan uygun fiyata alıp gelip ülke içerisinde rahat rahat kullanamazsın.
    telefonu getirdin ve şirket hattı ile kullanmak istersen operatörü bilgilendirip kullanabiliyorsun. operatör gerekli entegrasyonu tamamladıysa telefonunu kullanabilirsin. gerekli entegrasyonu tamamlamadıysa telefonu yine kullanamıyorsun.
    diyelim ki eşine vericeksin o kullanıcak, gidip kendi üzerine hat alıp eşine al bak seni nasıl nüfusuma geçirdiysem hattın da benim diyerek telefonu yine kullanmaya devam edebiliyorsun.
    diyelim ki telefonu 3. bir kişiye satmak istiyorsun, o zaman 3. kişiyi de nüfusuna geçirip kendi hattını vermen gerekiyor öeh diyip yine bu kararnameyi çıkaranların kulaklarını çınlatman da mümkün.

    kısacası btk 120 nolu hattı direk arayıp olayın detaylarını öğrenebilirsiniz.
    not: ımeı kayıt ücreti kasım 2018’de 170,70 tl’den 500 tl’ye, haziran 2019’da 618 tl’ye, temmuz 2019’da ise 1500 tl’ye çıkmıştı. yüzde 22,58’lik zammın yansıtılmasının ardından bu ücret 2020 yılında 1838 tl oldu.
  • şimdi benim merak ettiğim 2016 yılında yurt dışından satın alıp, türkiye'de e-devlet üzerinden pasaportuma imei kaydını yaptırdığım akıllı telefonu üzerinden 4 yıl geçtikten sonra 2020 yılında satabiliyor muyum? satın alan kişi kendi hattını taktıktan sonra herhangi bir sorun yaşıyor mu? ve en önemlisi cihaz herhangi bir suça karışırsa benimle en ufak bir ilgisi oluyor mu? kafamda deli sorular var sözlük :o
  • tam bir muammadır. 2019 aralıkta almışım ocakta kayıt ettirmişim yanlış anlamadıysam, ocaktada kayıt ettirsem nisandada kayıt ettirsem o 1 sene sayılıyor satılma süresi olarak aklınızda olsun telefonu yıl sonuna doğru alıp yıl sonuna doğru kaydettirirseniz bulunduğunuz sene bitince satılma süresine 1 sene diye yazılıyor.

    rezillikten başka birşey değil. varsa bunun çözümü geçen sene uk den aldığım telefonu satmamın bir yolu varsa lütfen cevap versin.
  • çözümü hala yok. satabileceğimi düşündüğüm icin almıştım her sene değiştiririm telefonu arada ufak fark vererek yazık oldu simdi 3 sene elimde en az
hesabın var mı? giriş yap