• vakt-i zamaninda richard pryor'un yazarligini yapmis afro-amerikan komedyen.. chappelle's show'da "ask a black dude" ve negrodamus'da gorunebilir.. arada super esprileri vardir..
  • jesus is black diye super bir stand-up show'u vardir.kendisinin cok cesaretli esprileri vardir ki kolay kolay hazmedilemez. genel de black awareness uzerine stand-up'ini kurmustur. in living color'da calismisligi da vardir.
  • soyle bir fikrayi fox'da anlattiki koptum gulmekten:

    olay kramer'in nigger kelimesini kullanmasindan sonraki olanlar hakkindaydi. "spiker hanim eger irkci bir seyi iyi bir sakanin icinde duzgun kullanirsaniz kramer'in durumunda dusmezdiniz. alin size bir fikra. beyaz bir anne cocugu icin cikolatali kek yapiyor. oglu keki yuzune surup anne bak ben zenci oldum diyor. annesi tokati patlatir.sakin bunu bu evde bir kere bile deme, babana git. babasina gider ayni seyi soyler babasi tokati patlatir, sakin bunu bir daha bu evde deme, dedene git. dedesine gider ayni sey olur, anneanne'sine gider annesine geri yollar. annesi derki soyle bakalim bugun ne ogrendin? cocuk derki ogrendigim su , 5 dakikaligina zenci oldum ve simdiden siz beyazlardan nefret ediyorum.

    alem adam, bir de fox tvde soyledi, haha.

    http://www.youtube.com/…9cux2uyoi4g&feature=related
  • 79 yaşında yaşama veda etmiş olan komedyen.

    --- spoiler ---

    paul mooney, a towering figure in the world of comedy and social criticism who brought a sharp eye and sharper humor to the subject of race relations, never better than in his collaborations with richard pryor, died today after suffering a heart attack. he was 79.

    his death was announced by his cousin rudy ealy to cnn contributor roland martin, who said mooney died at his home in oakland.

    as an actor, mooney portrayed singer sam cooke in 1978’s the buddy holly story, played junebug in spike lee’s 2000 bamboozled, made numerous guest appearances on such tv series and specials as the richard pryor show, the larry sanders show, and, more recently, chappelle’s show, real husbands of hollywood, and, in 2004, his own comedy series judge mooney.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap