• öldürücü bir alerji türüdür.kesinlikle hafife alınmamalıdır.
    dr. faruk altınok'un belirttiğine göre 1929 yılında keşfedilen penisilin o günden bu güne kadar klinikte en çok kullanılan ilaçlardan biri olma özelliğini korumuştur. 1949'da penisilin alerjisine bağlı ilk ölüm olgusunun bildirilmesinden sonra ise dikkatleri üzerine çekmiştir. bugün penisilin tüm ilaç alerjilerine bağlı ölümlerin % 75'inden sorumlu tutulmaktadır. penisilin alerjisi sıklıkla vücutta kızarıklık ve döküntü gibi bulgularla karşımıza çıkar. penisiline bağlı şok ve koma gibi ciddi reaksiyonların oranı çok düşüktür. (her 100 bin penisilin iğnesi yapılana karşılık 2 reaksiyon). çocuklarda özellikle süt çocuklarında ve okul öncesi yaşlarda çok nadirdir. yeni doğanda hemen hiç görülmez. bunun nedenleri çocukların penisilin ile daha önceden karşılaşma oranının daha az olması, ilaca karşı yeterli alerjik cevap verememeleri ve ilacın vücutlarında daha farklı bir şekilde parçalanmasıdır.
    alerjik reaksiyonlar penisilinin deriye tatbiki, ağızdan ve solunum yolu ile alınmasından sonra oluşabilirse de en ağır reaksiyonlar ilacın iğne ile kas içine veya damar içine verilmesinden sonra görülür. ilk uygulamadan sonra geçen süre arttıkça ciddi reaksiyon görülme riski de azalır. yapılan çalışmalarla penisilin alerjisinin alerjik hastalığı (astım, saman nezlesi gibi) olan kişilerde daha fazla görülmediği saptanmıştır. penisilin duyarlılığı penisilinle karşılaşma sonucu gelişir. penisilin alerjisi var olduğu söylenen bir çocuğun ailesinden hastanın hikayesi çok dikkatli alınmalıdır. penisilinle daha önceki karşılaşmaların şekli, süresi, alerjik belirtilerin başlama şekli, zamanı, diğer ilaçlarla karşılaşmaları dikkatle soruşturulmalıdır. şüpheli durumlarda deri testi yapılır. az olmakla beraber bu testlerin riski yok değildir. ancak tecrübeli personel tarafından tekniğine uygun yapılırsa emniyet sınırı genişler.
    deri testi pozitif olanlarda, mümkünse başka bir antibiyotik kullanılmalıdır. mutlaka penisilin kullanmak gerekiyorsa (kalp kapağı hastalığı, menenjit, kızıl, romatizmal ateş) penisiline çok düşük dozlarda başlanır, daha sonra giderek dozlar artırılarak hastanın penisiline karşı duyarlılığı önlenebilir.
  • bu alerjiye sahip olanlar için hasta olmak tam bir işkencedir.*antibiyotiklerin büyük çoğunluğunda iyileştirici etkisi olan penisilin bulunur.bu sebepten,ancak klacid,erythrocin gibi penisilin içermeyen sayılı miktardaki antibiyotiklerden kullanabilirsiniz.dolayısıyla,bir türlü iyileşemezsiniz.boğaz ağrısıyla yaşamaya alışırsınız adeta.kısaca,allah düşmanıma bile vermesin türünde bir alerjidir,kişinin dünyanın en büyük buluşlarından birinden yararlanmasını engeller.
  • hasta olsanız oyle her antibiyotiği kullanamazsınız, iyileşemezsiniz, iyileşseniz iflah olmazsınız, gerizekalı doktorlar yüzünden hastahanelerde gecelersiniz,
  • küçükken boğaz ağrısı için götürüldüğüm doktora ısrarla sahip olduğum belirtilmesine rağmen doktorun penisilin içeren bir ilaç yazması sonucu ertesi sabah şiş bir yüzle uyanmamın, kurban bayramı millet ev ziyaret ederken hastane ziyaret etmemin sebebi.. bu alerjiye sahip kişiler varsa sağlık karnesinin fotoğraflı sayfasına, sağlık karnesi yoksa nüfus cüzdanın görülebilir bir tarafına "penisilin alerjisi vardır" şeklinde bir yazı yapıştırırlarsa iyi olur..
  • ne zaman ortaya çıkacağı belli olmayan alerjidir. hiçbir zaman garantisi yoktur. bir testte alerjisi olmadığı görülen bir kişinin birdahaki testte alerjisi çıkabilir. bu da her penisilin kullanmadan önce test yaptırma gereksinimi ortaya çıkarır. bana birşey olmaz denmemeli, zira kötü şeyler hep başkasının başına gelmez.
  • allerjik bünyeler tarafından kullanıldığında, zamanında müdahale edilmez ise kişiyi ölüme kadar götürebilecek kapasitedir. penisilin içerikli antibiyotikler allerjikler tarafından yanlışlıkla kullanıldığı takdirde ellerde kırmızı-yeşil lekelenmeler şeklinde kendisini göstermesiyle de bilinir.
  • deri testleri de bu allerji türünün belirlenmesi için yeterli değildir, çünkü allerji herhangi bir uygulamadan sonra çıkabilir, örneğin deri testi negatif çıkar fakat siz damar içi penisilin uygularsınız ve allerji ortaya çıkabilir, dolayısıyla testlerin hiç bir güvenilirliği yoktur...
  • bundan muzdarip insan asla ve asla duocid,ampisina,penbac,ampisid,sultasid,largopen,augmentin almamalıdır..
    alirsa sayet (bkz: anafilaktik sok)
  • penisilin antijen değildir. bu yüzden tek başına alerji yapmaz. fakat vücuda alınıp parçalandığında oluşan metabolitler serum proteinleriyle birleşir ve o zaman atijen oluşur. alerjiye sebep olan da bu antijenlerdir.
  • ofisteki bir arkadaşımın doktorun yaptığı iğne sonucu 5-10 dakika içinde nabzını kaybetmesine neden olan allerji. adrenalin iğnesiyle ve kortizonla hayata döndürülmüştür.
    doktorların ölümcül yan etkisi olan ilaçlarla ilgili hastalarını uyarmamasına, en azından abi sende allerji var mı diye sormamasına ne demeli bilemiyorum.
hesabın var mı? giriş yap